Tarif Diyarbakır Usulü Lahmacun İçi Tarifi

• Kullanıcı RK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yöresel Yemekler
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü

Diyarbakır Usulü Lahmacun İçi Tarifi İçin Malzemeler​

• Yarım kg orta yağlı kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Selam bu lahmacun içini hiçbir yerde bulmazsınız garanti lezzet hemen başlayalım.

Kabuklarını soyduğumuz soğanı dörde bölüp rondodan geçirelim.
Suyunu bir süzgeç yardımıyla süzüp uygun kabımıza alalım ardından içini temizlediğimiz biberleri de rondolayalım.
Maydanozu ince kıyım olacak şekilde rondolayalım, kabuklarını soyduğumuz domatesi de makinadan geçirelim her sebzeyi tek tek yapmamız lazım.
Oda sıcaklığındaki margarini de, sıvı yağı da ekleyelim, baharatları salçayı da ekleyelim (damak tadınıza göre ayarlayın) kıymayla bir güzel yoğuralım.
Bu harcı lokantaya yada fırına yollayın adedine göre pişirirler eğer evde kendiniz yapmak isterseniz mutlaka mayasız hamur kullanın.

1000162924.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
O kadar bahsettiler aciktim,
dedim acayim bari.
anam yapsin yarin ins :-)

Selam bu lahmacun içini hiçbir yerde bulmazsınız garanti lezzet hemen başlayalım.
Lezzet garanti, diyorsun.

Gun icinde bu tarifle firin basinda olcam, insaallah guzel olur amin.

bu arada margarin kullanmiyorum. Katiksiz tereyag olur mu? Kuyruk yagi'da bulamam simdi. =/

Lezzet garanti, diyorsun.

Gun icinde bu tarifle firin basinda olcam, insaallah guzel olur amin.

bu arada margarin kullanmiyorum. Katiksiz tereyag olur mu? Kuyruk yagi'da bulamam simdi. =/
Onuda @Gül 34 abla cevaplasin valla,.cigkofe olsaydi tarif şakır şakır söylerdim rakipsizim bu konuda.

Bunuda karsima cikan tarifi kopyaladim, bir anne tarifi degildir:) sabah noktayi koyacağım margarin vs tereyag isine. 💐😂

Mesela baharatlardan 7 türlü, bilmem kac bahar vs var konur da ben bilemedim simdi.

Ek olarak urfadakı gıbı bızde soğan ve sarımsak yok. sebze az ama et cok olur.

Bir an önce yarısmalıyiz:
Kral;
Beni su islerine gidince karşıdaki palaya sor... sirac'a sorr hala kararliysan yarisiriz.d

Antep ve Tarsus lahmacunu favorimdir.

Margarin mi?

Dana kuzu karışık yaparız biz

Geri