Diyanet'ten 9 yaşındaki Kadın Evlenebilir Açıklaması

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
sevgili dostum, benim için konu diyanet değil. seninle aynı şeyi düşünsem bile sırf sen veya başkasının hoşuna gidecek diye yorum yapma zahmetine girmem. yorgun ezgin adamım ben, bana böyle dokunma. ama elbette bizim de şikayetlerimiz vardır. dokuz yaşında bir kız çocuğunun biyolojik olarak hamile kalabileceğinin açıklanması hamlesiyle, peygambere iftira konusunu yeniden gündeme getirme amacı güdülmediği ne malum? iş peygamberime giderse ne yorgunluk kalır ve ne ezginlik.

Baya uzun uzun yazmışsın ona istinaden cevap verdim, fetva vermesinin veya vermemesinin önemi yok. Burada yazılan açıklamaları referans gösterip 9 yaşında kız çocuğna hallenecek zekada ve sapkınlıkta insanlar yaşıyor ülkede

Baya uzun uzun yazmışsın ona istinaden cevap verdim, fetva vermesinin veya vermemesinin önemi yok. Burada yazılan açıklamaları referans gösterip 9 yaşında kız çocuğna hallenecek zekada ve sapkınlıkta insanlar yaşıyor ülkede

aman, maalesef orası öyle. maalesef.

Şuanda diyanet Rönesans, reform öncesi kiliselere döndü. Çıkarlarına göre hüküm veriyor. O yüzden diyanetin bildirilerine itibar etmiyorum zaten.

ne zaman rastlasam, devlete de küfür ediyorsun, hükümete de küfür ediyorsun, millete de küfür ediyorsun. ve hala bu ülkede yaşıyorsan, senden daha cahil olanların seni alkislamasindandır bilesin.

vaktiyle hdp li bir belediyenin astığı afişle ve zihniyetle aynı şeyleri konuşup, sana birileri terörist deyince de tavuk gibi kanat çırpma. insanın bir şerefi olur ya. islam karşıtlığını iftira ile yalanla dolanla yapmaktan bıkmadiniz mi arkadaşım siz. ateist forumlardan üç beş yalan okuyup öyle yaşıyorsunuz senelerdir. 2000 li yıllardan beri internet ateistleri hep böyle. bu da güzelmiş, internet ateistleri. doğruluk payı da var. ortamda müslümanım dersin kim bilecek.

birazdan söyleyeceklerim seni değil, kalbinde bir nebze olsun doğruluk olan insanları ilgilendirir. o yüzden bundan bir sonraki cümleleri okuma ve defol git.

cahiliye araplari kız çocuklarının yaşlarını buluğa erdikten sonra saymaya baslarlardi. fakat 9 dan değil 12 den baslarlardi. ilk kaynaklara göre hz. ayşe 8 yaş olarak belirtilir. kimi kaynaklara göre de 9 yaş olarak belirtilir. bu hesaba göre en az yirmi yaşında olacaktır. kaldı ki evlendiginde doneminin en iyi hukukcularindan biriydi.

memlekette ilkokul seviyesindeki her çocuğun neler neler bildiğini, kimilerinin ne tür hareketlerle yaramazlik yaptığı gerçeğini kim reddedebilir? bu ahlaksizliga dur demezsiniz ama o yasta çocuğun evlenmesi konusuna karsi çıkarsiniz. kaldı ki o yasta çocukları evlendirenler, o afişi asan zihniyetin ta kendisi olmuştur gecmisten beri. hatta pedofili onlar için bir sektördür, iş şeytana ayin yapmaya kadar gider. 18 yaşındaki bir çocuğun zina yapmasına özgürlük, modernlik dersiniz ama evlenip helal bir yaşam sürmesine de gericilik dersiniz, daha cocuk dersiniz. vallahi de gerici sizsiniz, vallahi de asi sizsiniz, vallahi de şeref yoksunuz sizsiniz, vallahi de seytanlasan sizsiniz.

O güzel sultana iftira atanlara yazık olacak. Allah'ın sevdiği kula, Allah'ın dostuna, Allah'ın sevgilisine iftira atanlara yazık olacak.

Öncelikle hakaret etmekten vazgeçmelisin insanlara hakaret ederek haklı çıkamazsın. Ateizmi ve satanizmi zerre bilmediğin ortadayken bu kadar bilmiş konuşmanda tezat olmuş.
Ben tüm semavi dinleri karşılaştırmalı olarak okudum öğrendim. Yani internet ateisti değilim o yüzden sana cevabım; terbiyeni takın ve insanlara bu tarz yakıştırmalar yapma.

Konu hakkındaki yorumum;

Diyanetin verdiği bilgi doğrudur, islam dininde bu tarz kıstaslar vardır. Hz ayşe evlendiğinde 9-13 yaşı arasında olduğu söylenir ve tüm hadis kaynakları bu konuda hemfikirdir. Ancak en sahih hadis kaynağı olan Buhari peygamberden 200 yıl sonra yaşadığı için doğruluğu teyit edilemez. Ayrıca bu konuda islam yahudiliğe göre daha iyidir. Bilmeyen arkadaşlar için yahudilikte evlilik yaşı sütten kesildikten (3-4) sonra kabul edilir.

Tüm İslam ülkelerinde ve bizim ülkemizde 18 yaş altı kız çocukları aile zoruyla evlendiriliyor. Kimse islamda bu tarz durumlar yok diyerek kendini kandırmasın siz yapmıyorsunuz diye islamda yok demek en az bu tatsız haber kadar yanlıştır. Ülkemizde çocuk gelin vakalarını biraz araştırmalısınız. Bu çocuk gelinler kanunen değil dinen bir durum olduğu için kabul ediliyor.

aegishjalmur dostum aramızda kalsın ama forumda kız çocuklarından tahrik olanlar var.

Arkadaslar sakin olun, bu tarz konular hassas evet lakin bu ulke bu hale konusmayacak duruma geldigimiz icin geldi, bunu unutmayin.

Diyanet altıncı yüzyıla göre tanımlamalar yapmayı bırakıp yirmi birinci yüzyıla göre tanımlar oluşturmalı. On beş yüzyıl öncesine ait kafayla yaşanmaya çalışıldığı için İslam medeniyeti yerinde çakıldı, ilerlemiyor.
Günümüzde yirmi beş yaşındaki insanlar bile evliliğin sorumluluklarına zorlukla yaklaşıyorken dokuz yaşındaki kız evlenebilir demek vicdana sığmaz, akla sığmaz. İslam bu kadar sığ kafalığın dini değil ama insanlar...
Eğitim seviyesi düşük bir ülke için bu tip açıklamalar suçlara kılıf olur anca. Bunu oraya yazan kişinin kızı yoktur umarım.

Eklenti: Birçok din görevlisi ile de konuştum bu tip meseleleri. Edindiğim genel izlenim: Ezberlere takılmışlar, yorumları günümüze ulaşmıyor.

Son düzenleme:
Allah akıl fikir versin blue çağına erişmemiş çocuğu kadın olarak adlandıran bir ülkede mi yaşıyoruz.

Diyanet bunu yazsa da yazmasa da zaten bu ülkede 9 yaşındaki çocukları evlendiriyorlar. Buluğ çağı bilmem nesini yazsa ne olur ki, 9 ibaresini gördüler mi şükredip, doğru bir şey yaptığına inananlarla dolu bu ülke. Hoş yazmasa da öyle.

diyanet kapatılsa o bütçeyle eurovisiona gitsek güzel olmaz mı ya......

Aslında çok sinirlenmiştim bir yoruma ama sakinleştim.
Kaç yaşında olursa olsun bir kız çocuğunu zorla evlendiren, bunu destekleyen ve çanak tutan herkes cehennemde yansın.
Rahat bırakın artık insanları! Kim kiminle ne zaman istiyorsa evlensin sizene! Diye bağırasım geliyor.

Daha da kotusu, bu cocuklarin erken yasta evlenmeleri gerektiğini empoze eden anne babaları var.

Din kisvesi adı altında belki kendi çıkarları, belki (peygamber de öyle yapıyordu) arkasına sığınarak biz burada yorum yaparken bile bir yerler de bir çocuğun beyni yıkanıyor.

Çoğu diyaneti referans almadan önce zaten, yetiştirildikleri şekil de gelenekleştiriyor. Olay diyanetin bunu söylemesi ile yanlızca gündeme geliyor.

Bir süre konuşuluyor. Kavgalar vuku buluyor. Ama alttan gelen nesil bu şekil de yetişmeye devam ediyor.
Din karşıtıyım evet, çünkü bünyeleri tam olarak iyiliğe ve güzelliğe sevk etmek gibi görünsede aslında istenilen toplum oluşturulmaya çalışıldığı gibi aksediliyor.

Sadece ibadet etme kısmı insana en az zararlı olan şey olarak gözüküyor. Tabi bir yere kadar. Çünkü din kitap dan öğrenilmiyor. Öğrenmeye çalışana ise "bırak sen değil alimler yorumlasın günaha giriyorsun, ya ayeti kelimeyi yanlış yorumluyorsan muazallah" deniyor.

Neden anlaşılması zor kitaplar ya da fikir ayrılığına düşücek bir kitap yollanıp, böyle bir riske girilmiş?
Hoş insan yapımı olduğunu bir kenara bırakırsak tabi ki.

Ihtimallerin gerçek olduğunu varsaysak bile, tanrının varlığının kanıtı olsa bile, bir şeylerin kontrolden çıkabildiğini söyleyip aslında %100 sorunsuz bir dünya yarattığını söyleyemeyiz.

Neyse ki şeytan icat edilmiş.

Yeşiller partisi ile ilgili iddianızı kaynaklandırabilir misiniz?

Niewisch-Lennartz yesiller den secilmis ve kabinede bir eyaletin adalet bakanligini yapmis bir hanim.
Die Linke de cocuk yasta evlilige karsi yasasina red oyu verdi mecliste. 02.06.2017
CDU ve SPD skandal olarak nitelendirdi.

Niewisch-Lennartz yesiller den secilmis ve kabinede bir eyaletin adalet bakanligini yapmis bir hanim.
Die Linke de cocuk yasta evlilige karsi yasasina red oyu verdi mecliste. 02.06.2017
CDU ve SPD skandal olarak nitelendirdi.

Eyaletlerden birinde adalet bakanlığı yapmış bir kadından söz ediyorsunuz? Çocuk yaşta evliliğe evet mi demiş? oke.
Fakat diğer postta Yeşiller partisinin çocuk yaşta evliliği seçim propandası olarak kullandığını öne sürmüşsünüz? Burada bir tezatlık mı var, yoksa ben mi farklı anlıyorum?

Eyaletlerden birinde adalet bakanlığı yapmış bir kadından söz ediyorsunuz? Çocuk yaşta evliliğe evet mi demiş? oke.
Fakat diğer postta Yeşiller partisinin çocuk yaşta evliliği seçim propandası olarak kullandığını öne sürmüşsünüz? Burada bir tezatlık mı var, yoksa ben mi farklı anlıyorum?

Karga biz mal miyiz allasen?
Bir yasa tasarisina red oyu veren partinin tezat görüsünü benimsedigini anlamayacak kadar gerizekali miyiz?
Hem siyaset dilinde nerde görülmüs herseyin net ve acikca söylendigini?
Elbet de propagandasi cocuk evliligine karsi degiliz olarak algilanir.Propaganda her zaman sesli olmaz.
Hem size giren cikan ne bu konuda?
Ben biliyorum da yine de söyleyin.

Yeşiller partisi ile ilgili iddianızı kaynaklandırabilir misiniz?

Karga biz mal miyiz allasen?
Bir yasa tasarisina red oyu veren partinin tezat görüsünü benimsedigini anlamayacak kadar gerizekali miyiz?
Hem siyaset dilinde nerde görülmüs herseyin net ve acikca söylendigini?
Elbet de propagandasi cocuk evliligine karsi degiliz olarak algilanir.Propaganda her zaman sesli olmaz.
Hem size giren cikan ne bu konuda?
Ben biliyorum da yine de söyleyin.

Durduk yere neden çirkinleştin yahu, yoksa sıradan doğal halin mi bu?
Ortaya bir iddia sürmüşsün kaynaklandıramıyorsun basbayağı.
İddiaya dair fazla şüphe var ama gerizekalılığın konusunda aynı şeyi söyleyemiyeceğim.

Forum yine aynı forum lan, dibini sıyırmaya devam .

Durduk yere neden çirkinleştin yahu, yoksa sıradan doğal halin mi bu?
Ortaya bir iddia sürmüşsün kaynaklandıramıyorsun basbayağı.
İddiaya dair fazla şüphe var ama gerizekalılığın konusunda aynı şeyi söyleyemiyeceğim.

Iddia degil bu.
Mantikli yaklasan insanin cikarabilecegi sonuç.Yani 12 14 yas arasi kapasitesi.
Kendini zorlasan anlayabilirsin.
Soruma cevap ver.

Geri