Diyanet’in dev bütçesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
isterse bütçe on katına çıksın cuma günü o bağış kutusu açılacak camiye klima, halıfleks dimi ama mümin kardeşlerim kızmazsa maneviyata bu kadar maddiyat biraz fazla geliyor bana

isterse bütçe on katına çıksın cuma günü o bağış kutusu açılacak camiye klima, halıfleks dimi ama mümin kardeşlerim kızmazsa maneviyata bu kadar maddiyat biraz fazla geliyor bana

İmam bir arkadaşım var. Geçen yıl toplanan yardımları gösterdi. Bir odada hiç abartmıyorum, 2 çuval deste deste para bulunuyordu. Bu paralar sadece camiilere yardım eden insanlardan toplanmış.. "E neden kullanılmıyor, camiinin tamirine, tadilatına neden harcanmıyor?" diye sordum. Verdiği cevap, "E biz bu paraları kullanırsak Diyanet'ten yardım alamayız." oldu. Peki ne olacak bu para diye sordum, cevap: "Müftülük ne derse, bilmiyorum" :)

din nasıl ücretli ve pahalı olur hiç anlamlandıramıyorum, ellerini semaya açtığında yaratıcıya doğrudan hat açılıyorken "hoca whats going on" diye haykırasım geliyor.
diyanete ya da tarikatlara eleman lazımsa talibim özelim açık.

Tuhafiye bile diyanetten daha yararlı bir müessesedir.

Bu oturan hocanın hikmeti ne her yerde kullanıyorsunuz

Diyanet kapatılsın, hiçbir faydası yok. Ülke ekonomisine büyük zararı var.

• Beğen
Tepkiler: ne
Ya siz bu konuya niye bu kadar hassas davranıyorsunuz? Avrupa meclislerinde İncil üzerine yemin ederek göreve başlıyorlar sorun yok, tüm kararlarda kilisenin ve Ruhban tarafının etkisi aşikar şekilde göz önünde sorun yok, büyük devlet adamları hıristiyanlığın kutsal Merkezi Vatikan'a uğarlar sorun yok, milli kimliğimize uygun düştüğü için bizde diyanet olarak bir kurum kurmuşuz herkes isyanda... hayırdır Sorun ne? Öldürmeyeceksin denildiği halde binlerce insanın kanına giren namusuna tecavüz eden bir Avrupa örneği sözkonusu önümüzde. Bunların ne kadar ahlak ve İnanç konusunda eksik olduklarını kimse dile getirmiyor değil mi? Kim ne derse desin Türk milleti içinde bir Allah inancını yaşar, bunun da bu şekilde kalması gerekir. Tabii bırakalım isterseniz Cübbeli Ahmet Hoca gibi Adnan Okyar gibi model Kafalar Hoca olarak bize bir İnanç takviyesi yapsın değil mi? En güzeli bu olur.. Yahu geçin bunları..

Iki yıldır bilim bilim diye anamizi aglattiniz . Birazda diyaneti deneyin. şaka

Son düzenleme:
Bütçe sıfırlanmalı ve kurum kapatılmalı. Boş ve gereksiz ülke için. Tek yaptığı toplumu ayrıştırmak ve şeriatcı yobaz tarikatlara destek olması.

Ooo bütün islamofobikler toplanmış Sünnileri gömüyor.
Dini bir kuruluş hakkında konuyu açana da bakın.
Adam Ateist ne kadar fikri olabilir ki.
Hadi size iyi KUDURmalar.

Ooo bütün islamofobikler toplanmış Sünnileri gömüyor.
Dini bir kuruluş hakkında konuyu açana da bakın.
Adam Ateist ne kadar fikri olabilir ki.
Hadi size iyi KUDURmalar.
Aslınfa güzel bir itirafta bulunmuşsun "sünnileri gömüyor" diyerek. Diyaneti eleştirmek sana göre doğrudan sünnileri gömnek oluyorsa Diyanet'in spnnileri temsil ettiğini de kabul etmiş oluyorsun. Oysa kanunlar Diyanet'e böyle bit görev yüklemiyor. Diyanet görevini kötüye kullanarak sanki bu ülkede sünni bir devlet yapısı var ve görevi de sünnileri temsil etmek gibi görüyor.
Dolayısıyla lauk bir devlet olduğunu anayasaya yazan bir ülkede Diyanet fuzulüden de öte gereksiz ve şeriat destekcisi olarak derhal kapatılması gerekli. Bu ülkede sadece sünni vatandaşlar yok Alevisi de var hatta ateistler dahi var. Diyanet tüm vatandaşları temsil etmiyor.

Bütçe sıfırlanmalı ve kurum kapatılmalı. Boş ve gereksiz ülke için. Tek yaptığı toplumu ayrıştırmak ve şeriatcı yobaz tarikatlara destek olması.
Yaa ben namus denilen kavramın bacak arasında olmadığını bilecek kadar düşünebiliyorum da sen düşünce ve İnanç özgürlüğünün neyi ifade ettiğini düşünebiliyormusun merak ediyorum. Halkcılık maddesine laiklik başlığıyla birlikte bakmanı tavsiye ederim.

Yaa ben namus denilen kavramın bacak arasında olmadığını bilecek kadar düşünebiliyorum da sen düşünce ve İnanç özgürlüğünün neyi ifade ettiğini düşünebiliyormusun merak ediyorum. Halkcılık maddesine laiklik başlığıyla birlikte bakmanı tavsiye ederim.
Kusura bakma bu ülkede sadece sünniler yok. Diyanet sünni inancın bir kurumu oldu. İnkar edince gerçekler değişmiyor. Laik bir ülkede devlet eliyle bir dini inanç finanse edilmez.
Bak Kitai ne yazmış, açıktan itiraf ediyor yazdığıyla.

Allah diyenle Yallah diyen karıştı.

Kusura bakma bu ülkede sadece sünniler yok. Diyanet sünni inancın bir kurumu oldu. İnkar edince gerçekler değişmiyor. Laik bir ülkede devlet eliyle bir dini inanç finanse edilmez.
Bak Kitai ne yazmış, açıktan itiraf ediyor yazdığıyla.
Tamam ben vazgeçtim, anlamak istemeyene laf anlatmak olimpiyatlarda deveyi sırık ile yüksek atlama branşında yarışmacı göndermek gibi bir şey olur. Ben vazgeçtim tamam. Sen ne diyorsan o olsun, eyvallah. Cahilliğime ver... Boşa dememişler; Sen ne kadar anlatırsan anlat. Anlattıkların sadece karşıdakinin anlayacağı kadardır...

Laik bir sistem dediğiniz; incile el basarak yemin edip inancından dolayı başörtüsü ile kamu dairelerine girmeyi, öğretmenlik yapmayı yasaklayan, camileri kapatan Fransa'daki. Sistem olsa gerek herhalde. Hani teröristlerle resmi makamlarda görüşmeler yapanlarda ki değil mi? Kılavuzunu doğru seçsen keşke.. Hani bizim milli mücadele sırasında da resmi kanıt ve belgelerimizde kayıtlı olmasına rağmen Ermeni Soykırımı tasarısını tanıyan ülke değil mi? Hani öldürdükleri binlerce yahudiyi göz ardı ederek. Neyse neyse kolay gelsin başarılar diliyorum hayatta..

Tamam ben vazgeçtim, anlamak istemeyene laf anlatmak olimpiyatlarda deveyi sırık ile yüksek atlama branşında yarışmacı göndermek gibi bir şey olur. Ben vazgeçtim tamam. Sen ne diyorsan o olsun, eyvallah. Cahilliğime ver... Boşa dememişler; Sen ne kadar anlatırsan anlat. Anlattıkların sadece karşıdakinin anlayacağı kadardır...
Ne anlatıyorsun sen yaa? Boş laflara karnım tok.
Söylediklerimin neresi yanlış gösterirsin. Gösteremiyorsan gazel okumana gerek yok.

Laik bir sistem dediğiniz; incile el basarak yemin edip inancından dolayı başörtüsü ile kamu dairelerine girmeyi, öğretmenlik yapmayı yasaklayan, camileri kapatan Fransa'daki. Sistem olsa gerek herhalde. Hani teröristlerle resmi makamlarda görüşmeler yapanlarda ki değil mi? Kılavuzunu doğru seçsen keşke.. Hani bizim milli mücadele sırasında da resmi kanıt ve belgelerimizde kayıtlı olmasına rağmen Ermeni Soykırımı tasarısını tanıyan ülke değil mi? Hani öldürdükleri binlerce yahudiyi göz ardı ederek. Neyse neyse kolay gelsin başarılar diliyorum hayatta..
Kendi kendine konuşup kendi kendini tastikleyerek ancak kendini tatmin edersin.

Çok içten söylüyorum bu ülkede din falan kalmadı. Artık herkesin kafası nasıl para alırıza çalışıyor. Ben gerçekten görevini yapan hiç bir hoca hafız göremiyorum gerisi de şarlatan zaten muska yapıp para toplayan. Madem bu kadar para toplanıyor neden her semte kuranı öğretmek adına çocuklara yada yetişkinlere bir mekan açılmıyor.? Eğer din işlerine harcamayacaksan ne yapılıyor bu para.?
Hiç bir yardım kuruluşunada aktarıldığını duymadık evsizler aç insanlara bir yarar da sağlamıyor. Ne alakası var demeyin insanlara namaz kılın ibadet edin derken sen onca insanın parasını alıp çar çur edemezsin. Namaz kılıyorsundur ama iman ile paranın kimde olduğu bilinmez derler.

En çok sinirlendiğim de sorulan sorulara dine uymayan şekilde cevaplar verip inançları yok etmeleri. Şayet din işlerine kullanmıyor iseniz Burnunuzdan gelsin.

Geri