'' Dış görünüşüne bakıp mı bir insanın kişiliği analiz edilir yoksa tanıyarak mı ? ''
Bu sorunun cevabını bu zamanlarda samimi bir şekilde birinin ağzından duymak oldukça zor değil mi ? Sokaktan kimilerinin dış görünüşü ile ön yargılı yaklaşılan birini alıp giyim tarzını değiştirsek emin olun o zaman her türlü ortama alınır.
Kimi insan sevgilisinden ayrılıp mutsuz olduğunu ifade eder. Ancak bana göre mutluluğu arayan bir kişi güzellik dışında karşısındaki insanın kendisini mutlu edıp edemeyeğini düşünmeli. Yakışıklı / Güzel olup yanına yakışıp yakışmayacagını değil..
Başımdan geçen bir olayı sizlerle anlatmak istiyorum :
Üniversitede okuduğum için ek gelire ihtiyacım var ve otomatikman iş aramaya koyuldum. Aileme fazla yük olmamak için. Gitar çalıp söylediğim için üniversite ogrencilerinin her aksam takıldıgı bir cafe ile anlaştım. Çıkıp 2 saat canlı muzik yapıp paramı alıp yurda donecektim.
Kendimle barışık biri oldugum için öyle burnu havalarda olan tiplerden değilimdir. Çalıştıgım bir gece 2 tane kız arkadaş gözüme kesildi. Kesildi derken kızı okulda gördüğüm için tanıdım hemen makro iktisat dersine geliyordu sanırım. Herneyse o arkadaşa ek yerleştırme ile geldıgım ıcın 1 hafta geç geldım derslere bu nedenle des notların aıhtıyacım vardı. O arkadaşa '' ders notlarını fotokopi çekebilirmiyim '' diye sordum gayet nazikce. Kız ise bana terslenerek '' başka bir isteğin varmı? git başkasından al babanın uşagımı var burda '' cevap verdi. Tabi bende daha fazla uzatmadım eyvallah dedim ve sırama oturdum hoca geldı ders falan işlendi.
Bu kız o gece kafede sahne aldıgım gece mendile istek şarkı yazıp bana getırdı. ışıklar kapaıl renklı ısıkların acık oldugu ıcın sanırım yüzümü seçemedi tanımadı benı. Benim yanıma gelip '' çalabilirmisniz rica etsem '' dedi bende kıza '' ders notların yanında mı ? '' diye gülerek sordum ve mendili alıp burusturup attım bi koşeye. Kız sonra patrona şikayet etmeye gitmiş patronla da tartısınca ısi bıraktım.
Demek istediğim şu ; kimsenin dış görünüşüne göre yargılanmaması gerekli. Kişinin ne yaptıgı, ne çaldığı, neyde iyi oldugu hiç onemli degil. Kişiliği yerinde olsun yeterli.
Okudugunuz için teşekkur ederim iyi forumlar ..