Diş Ağrısına İyi Gelen Şeyler

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Ağız ve Diş Sağlığı
diş ağrısı-diş ağrısı nasıl geçer-diş ağrısını ne geçirir-diş ağrısı-diş ağrısı nasıl geçer-diş ağrısını ne geçirir-diş sağlığı-

İlk olarak diş fırçalamayı deneyin.
Fırçalama çürüğe sıkışmış ve ağrıya neden olan besinleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.

Dişlerin dişipi ile temizlenmesi ve fırçalama ağrının azalmasına neden olur.

Sirkeli su ve tuzlu su gargarası diş ağrılarını kısmen uyuşturur.Dişi bakterilerden temizler şişlikleri azaltır.Diş eti ve açık diş çürüklerine dezenfektan etkisi vardır.

Ağrı kesici ve antibiyotik kullanın.Ağrıyan diş ısırdığında daha fazla ağrıya neden olursa bu iltahaplanmanın göstergesidir ve antibiyotik tedavisine başlanmalıdır.

Diş ağrısına iyi gelen karanfil yağı anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eugenol denilen güçlü bir madde içerir.Bakteri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da vardır.
Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır.Ayrıca antibakteriyel özelliğinden dolayı çürük dişin çevresindeki zararlı bakterilere etki eder.

Buz uygulaması; Ağrıyan diş bölgesine soğuk kompres uygulaması geçici olarak ağrıyı hafifletir.

Sarımsak çürük diş üzerinde bekletilerek ağrıya neden olan bakterileri yok eder.

Çörek otu uyuşturma özelliği yoktur ancak düzenli kullanıldığında ağrıya neden olan etkenlerin ortadan kalkmasını sağlar.Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

Buğday çimi suyu; diş etleri ve dişlerdeki enfeksiyonlardan koruyan doğal bir antibiyotiktir.Ağızda bakterilerin artmasını engeller ve diş ağrısını azaltır.

Zerdeçal; antibakteriyel ve antiseptik özellikleri sayesinde ağrı giderme gücüne sahiptir.Su ile karıştırılıp hamur haline getirilir ve ağrıyan dişin üzerine uygulanır.

Karabiber; güçlü bir antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri olan doğal bir antibiyotiktir.
Diş ağrısının azalmasında etkilidir.

Geçen dişim ağrıdığında bu önerilenlerin 7'sini yaptım, hatta burada sayılmayanları dahi.. Sonuç: dişçiye gitmeden o felaket ağrıyı hissetmekten kurtulamadım..

Geçen dişim ağrıdığında bu önerilenlerin 7'sini yaptım, hatta burada sayılmayanları dahi.. Sonuç: dişçiye gitmeden o felaket ağrıyı hissetmekten kurtulamadım..

diş ağrısı gerçekten çok kötü : (
geçmiş olsun canım geçti mi peki?

Dİş fırçalama ve floss kullanımı akut ağrı durumunda, ağrıyı şiddetlendirir. Ki pulsatif(zonklayan) ağrı yaşayan birey derhal kanal tedavisi yaptırmalıdır. Yanlış bilgilere lüzum yok..

Dİş zor evet, okurken ya saç döküyo yada saç beyazlatıyo.

Bu arada, diş ağrısı için benden de altın bi öneri : 1/100.000 epinefrinli articain hidroklorür. Efsanedir bu ampul :D

Ben o disimi hala çektirmedim biliyo musun: D
Kaç yıl oldu 3 olmuştur herhalde:/

Diş ağrısı çok kötü bir şey Allah kimseye vermesin. Geçen yıl gecenin bir vakti dişim ağrıdı.Hastaneye gitmek için 5 km yol yürüdüm bir iğne yedik düzeldik :D Nasıl iğne ise ayağımın üstüne zor basıyordum. O halde birde dönüşte 5 km yol gittim.

Dİş zor evet, okurken ya saç döküyo yada saç beyazlatıyo.

Bu arada, diş ağrısı için benden de altın bi öneri : 1/100.000 epinefrinli articain hidroklorür. Efsanedir bu ampul :D

Hazır yakalamışken hemen sorayım :D

Peki hocam apseli dişler için?

Bir ara diş sorunum vardı ağrıda ölüyordum.Apseli olduğu için ne apranax,ne majezik,ne dişinol hiç biri kar etmemişti.Dakkika başı kliniğe gidip anestezi enjekte ettiriyordum oda bir iki saat idare ediyordu.

Apseli şiddetli diş ağrısını önleyecek,önleyemesede idare ettirebiliyor mu bu? :dusun:
1/100.000 epinefrinli articain hidroklorür.

Hazır yakalamışken hemen sorayım :D

Peki hocam apseli dişler için?

Bir ara diş sorunum vardı ağrıda ölüyordum.Apseli olduğu için ne apranax,ne majezik,ne dişinol hiç biri kar etmemişti.Dakkika başı kliniğe gidip anestezi enjekte ettiriyordum oda bir iki saat idare ediyordu.

Apseli şiddetli diş ağrısını önleyecek,önleyemesede idare ettirebiliyor mu bu? :dusun:

Üstâd apseli dişin ağrısını geçirmenin yolu apseyi drene etmek. Ampul falan da etki etmiyor onlara. Ha diceksin nasıl drene etceksin. Orasını dişçi yapıyor zaten ;D

Selim benim dış artık sismiyor sence öldü mü Dişim? :(((

Zaten telefonum yok ya sende, hani arayıp sormak zor geliyor ;DDD

Neyse, ölmüştür o, hani devital geyiği var ya o işte. Ha unutmadan, o dişin ağrırsa şişer haberin olsun...

Valla o kadar yiyorum içiyorum hiç bişey olmadı arayip anlaticam sana uzun uzun: D

Valla o kadar yiyorum içiyorum hiç bişey olmadı arayip anlaticam sana uzun uzun: D

Anlat tabi. Sonra ağrı için aramaktansa tedbiri elden bırakmamak elzem gibi duruyor senin mevzubahsinde.

Neden bu kelimelere takıldım bilmiyorum. Biri ağzıma banyo terliği ile vursun !!!

Anlat tabi. Sonra ağrı için aramaktansa tedbiri elden bırakmamak elzem gibi duruyor senin mevzubahsinde.

Neden bu kelimelere takıldım bilmiyorum. Biri ağzıma banyo terliği ile vursun !!!

Genç yaşta sınavlar yüzünden yaşlanmak
böyle olabiliyor adamın ruhu nostaljik.

Doktor Dahiliye bilgin de vardır az çok babam la ilgili şeyler var kafama takılan az buçuk bilirsin anlatcam onları da ariycam iftardan sonra : D

Geri