Diriliş Ertuğrul Dizisi Selcan Hatun Kimdir - Didem Balçın Biyografisi

Konu sahibi son olarak 926 gün önce görüldü
Diriliş Ertuğrul Dizisi Selcan Hatun Kimdir - Didem Balçın Biyografisi

dirilis ertugrul dizisi selcan hatun kimdir, didem balcin biyografi, didem balcin hayatı, didem balcin kimdir, didem balcin oynadığı diziler

orPNpo.jpg

Dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu olarak tanıdığımız, son yıllarda daha çok Çakallarla Dans serisinde canlandırdığı başarılı karakter ile hatırlanan Didem Balçın, 1982 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. 1975 tarihinde Japonya’da düzenlenen güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Nur Balçın’ın kızı olan Didem Balçın, Ankara’da ilk, orta ve lise eğitimini tamamlamıştır.

Üniversite döneminde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro ve Oyunculuk bölümünde eğitim almaya başlayan Didem Balçın, ablasıyla birlikte Doda Sanat adını verdikleri bir de okul açmıştır. Tiyatro kariyerine 2002 tarihinde tarihinde yayınlanan Bernarda Alba’nın Evi isimli oyun ile adım atan Didem Balçın, Ateşin Düştüğü Yer, Kafkas Tebeşir Dairesi, Ay Carmela, Gereği Düşünüldü gibi tiyatro oyunlarında yer almıştır.

Dizi dünyasına Gurbet Kadını isimli dizi ile adım atan Balçın, bu dizide canlandırdığı Gülnaz karakteri ile çıkış yakalamıştır. 2003 tarihinde Serseri aşıklar isimli dizide yer almış, bu dizide ise Yeliz karakterini canlandırmıştır. Devam eden süreç içerisinde Rüzgarlı Bahçe, 29 – 30, Gözyaşı Çetesi ve Gurbet Yolcuları gibi pek çok projeye dahil olmuştur.

Son dönemde oyuncunun dahil olduğu projelere baktığımızda Diriliş: Ertuğrul, Firar, Kadınları Anlama Kılavuzu gibi diziler ön plana çıkmaktadır. Sinema filmlerine baktığımızda ise Çakallarla Dans serisi, Oflu Hoca’nın Şifresi, Gulyabani ve Göl Zamanı tanınan filmleri arasında bulunmaktadır.​

Geri