Dinsiz bir insan cennete gider mi?

Konu sahibi son olarak 2132 gün önce görüldü
Kondansatörler fazla yüklenme sonucunda şişip arıza veren elektronik devre elemanıdır. sobaya atınca patlar

İman ettiğimiz Allah 'ın indirdiği ve onun elçisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed 'in bize rehber olarak gösterdiği Kutsal Kitabımız olan Kur'an-ı Kerim 'de geçen ayet şöyledir.

Ali İmran 85: "Kim İslam'dan başka din ararsa, ondan asla kabul edilmeyecek ve o ahirette zarar edenlerden olacaktır."

Nihat Hatipoğlu'nun anlattığına göre dinsizler cennete giremez. Yaptıkları iyilikler, icatlar, ilaçlar vs her neyse toz olur, Münker&Nekir not defterine düşmez imiş. Mış mış.

İman ettiğimiz Allah 'ın indirdiği ve onun elçisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed 'in bize rehber olarak gösterdiği Kutsal Kitabımız olan Kur'an-ı Kerim 'de geçen ayet şöyledir.

Ali İmran 85: "Kim İslam'dan başka din ararsa, ondan asla kabul edilmeyecek ve o ahirette zarar edenlerden olacaktır."

[emoji106]

[emoji146][emoji177]

dinsiz derken ?
Yeterki bir dine inanalim yani ?

paralel evrende "inancli insanlarin hepsi cennete gidecek mi?" olarak degistirebiliriz bu soruyu. nitekim inancsiz insanin, varligina inanmadigi cennete gidip gitmeyecegi cok da umrunda degildir.

Hiçbir dini kabul etmeyen ve Allah'ı tanımayan insan sizin kadar kafa yormuyordur inanın nereye gideceğine ...

Bizlerin garantisi varmış gibi ...

bence cehenneme gidecek bir suru musluman var kafirlere sira gelmez..her inanca gore ikinci bir inanc turunun cehenneme gidecegi ve kafir olarak anilacagi sanilir barbarca kafasi kesilen gozleri oyulan gunahkar bir musluman veya gayri muslum bu yetmedigi gibi birde cehennemdemi yanacak?

Sorular sorular aklımdaki sorular at bunları bir kenara. :)

İslamın tebliği bütünüyle ulaşmışsa ve buna rağmen gayrimüslim veya ateistse cehenneme koyulur, tebliğ yoksa toprak edilir, yani yok olur.

Dinsizin cenneti varmı ki :) Ona göre cennet zaten yaşadığı andır.

Herkes keşke önce ben gerçek bir müslüman mıyım? Acaba ben nereye gideceğim? diye sorsa bi başkalarının nereye gideceğini sorgulamadan önce.

Hz.Ebubekir ; Peygamberimiz ashabına konuşurken buradaki herkes cennete gidecek bir kişi cehenneme gidecek dediğinde acaba o bir kişi ben miyim diye üzülürmüş.Aynı şekilde herkes cehenneme gidecek bir kişi cennete gidecek dediğinde de acaba o bir kişi ben miyim diye sevinirmiş.
Allah bilir elbette , yaşarken imansızdır belki ölümü yaklaşınca imana gelir biz bilemeyiz.

Her dinin mensubuna göre cennete girecek olan, kendi dininden olan kişilerdir...

Kimisi ölümden sonra yeni bir yaşamı, kimisi bahçeleri ve oradaki yeşilliği vaadeder, kimisi şarabı, kimisi de huriyi... Bu vaatler dönemin sosyolojisiyle doğru orantılıdır. Yeryüzünde gelmiş geçmiş 10 bin din olduğunu hesap edersek, herkesin, her inanışın kendince tasarladığı bir o kadar cennet var demektir. Herkes kendi cennetine...

Öte yandan ateistler için bunun pek bir önemi olmadığı da malumunuzdur.

Geri