Dinsel görüşler kadın haklarından önce mi gelir?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Dinsel görüş nedir? Din kadına
Yemek pişirmek zorunda olmadığını
Evini temizlemek zorunda olmadığını
Velev ki çocuk dünyaya getirdi, buna karşın emzirmek zorunda olmadığı
Çalışsa parasını eşiyle paylaşmak zorunda olmadığını fakat eşinin ise kadının tüm ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olduğunu
Evine istemediği kimseyi almak zorunda olmadığını
Eşinin ailesine bakmak zorunda olmadığını
Söz hakkına sahip olduğunu
Erkeğe kadınla istişare etmeden hareket etmemesi gerektiğini
Kadına namaz kılması dışında hiçbir konuda el kaldıramayacağını (onuda sadece elini yavaşça indirerek yapabileceğini)
Kadın ne kadar sitemkâr olsa bile erkeğin sabretmesi gerektiğini ve daha sayamadığım binlerce hakkı sunmuştur, kimi emir kimi de öğüttür. Bugün diyanet denen kurumun dinle pek de bi alakası yoktur. Dini diyanetin sözleri ve açıklamaları üzerinden yaşamaya çalışan, öğrenen insanlar da ne bileyim ya. Biraz okuyup araştırın.
@Kitapella hanım, şimdi ben namaz kılmıyorum. Eşim elini sizin tabirinizle yavaşça indirerek bana vurabilir mi?
Vurmamalı. Bu sizin tercihiniz sonuçta. Ben orada İslam'ın sunduğu şeyden bahsettim sadece. İslam sadece bunu söylerken kadına işkence edercesine dövme hakkı sunmuş gibi, her koşulda döbebileceğini söylemek, bunu iddia etmek haksızlık@Kitapella hanım, şimdi ben namaz kılmıyorum. Eşim elini sizin tabirinizle yavaşça indirerek bana vurabilir mi?
Vurmamalı. Bu sizin tercihiniz sonuçta. Ben orada İslam'ın sunduğu şeyden bahsettim sadece. İslam sadece bunu söylerken kadına işkence edercesine dövme hakkı sunmuş gibi, her koşulda döbebileceğini söylemek, bunu iddia etmek haksızlık
Buna katılıyorum. Zaten orada bahsetmek istediğim şey, kadına hiçbir şekilde vurmanın meşru olmadığını anlatmaktı. Çünkü o örnekte (namaz örneğinde) ifade edilen şey tokat değil. O kadar haklısın ki ama, bunu okuyup da şiddetle, nefretle eşini dövüp bu cümleyi referans gösterebilecek cahillerle dolu etraf. bu devirde bile biz kadın olarak kendi kendimize zulmediyoruz. El birliği ile gelenekleri din yaptık, ona tapıyoruz. Kız kısmı şöyle olur, böyle olur, kızını dövmeyen dizini döver gibi saçmalıklar hep geleneklerden gelen şeyler. Din ile gelenekler yer değiştirmiş. Biz batıda oturuyoruz ama doğunun geleneğine din diyoruz. Bundan sıyrılmamızın tek bir yolu var. Atatürk ün ilkelerine sıkı sıkıya sarılmak. O geleneklerin din olduğunu fark ettiği için devlet işlerinden ayırmak istedi. Biz şimdi hala ne çekiyorsak cehaletin artıklarından çekiyoruz. Öyle bir virüs ki yayıldığı yere ölüm bile getiriyor, hem de meşru ölümler. Yazık..İşte vurabilir demek bile malesef bizi çok yanlış sonuçlara götürüyor. Sizin kötü düşünerek yazmadığınızı tahmin edebiliyorum. Hatta şimdi 'bazı' üyeler gelip ''yav bu anarşikler de abartıyor, dinimizi kötülüyor'' diyebilir. Ancak toplumda herhangi bir şekilde 'vurabilir' imajının oluşturulmasının sonucu ne yazıkki cinayetler. Hele ki bizim gibi dini anlamayan, bilmeyen toplumun insanları için uçurum bu sözler.