Dinli

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Bakınız: Kendisine dinli diyen müslüman.

Bakınız: Küfür olmayan ama küfür etkisi yaratan sözler.

Aklıma ilk ATV olanı geldi. Açıklamayı görünce tamam dedim.

Göndermeli bir başlık bu :sırıt:
Ciddi cevap verince komik duruma düşecek miyim :liv: Düşündüm ve bunu umursamadığıma karar verdim :D

Daha çok "inançlı" olarak kullanılır. Ondan sonra şu dine inanıyor/inanıyorum, şeklinde açıklanabilir.

Kimseye hakaret amacı güderek "dinsiz, gavur" vb tanımlamalar kullanmamalıyız tabi. Kişi kendini nasıl tanımlıyorsa, o kişi hakkındaki doğru tanım odur. İnananlara da tam tersi "yobaz, geri kafalı" gibi hakaretvari kelimelerle yaklaşmamalıyız. Sosyal mesajım budur :kaç:

Bana gelince kimsenin neye inandığı ya da inanmadığıyla ilgilenmiyorum. Okuduğum ve sempati duyduğum benden çok farklı ya da benimle aynı çok insan var.

Pınar'ı bu kadar kızdırıp konu açtıran şahsı kınıyorum..

Seni dinli seni..

Lariye katilip, kimseye bulaşmadan gidiyorum. :kaç:

Din kelimesinin isimden isim yapım eki alarak türettiği kelimedir. Daha çok sahiplik ekine benzer. Din-li ''Herhangi bir dine sahip olma'' anlamı taşır.
Dinsiz kelimesinin zıt anlamlısı değildir. Dinsiz demek herhangi bir dine sahip olmayan demektir. Örneğin; İsevilik (Hristiyanlık değil), Musevilik(Yahudilik) dindir. Musevi veya isevi olana dinsiz demekte doğru değildir. Dine inancı olmayan bir insanın isimden isim türeterek otobüse çok götürgeçli oturgaç şeklinde benzer bir kelime olarak TDK'ya sunabileceği bir kelimedir. :)

Dinsizin hakkın dan gelecek kişi olduğuna inanan , ve her an hakkın dan gelmeye çalışan "headhunter" dır.
Yaratılışı gereği tanrı bu savaşcıdan "empati" duygusunu esnek bir bilek hareketiyle çıkarmıştır eğer asırlar önce bu ince olay vuku bulmasaydı şu anda birilerini anlıyor olabilir ve maraz çıkaramazdı , yanlızca tanrının buyruklarını anlayabilsin diye.
"Dinli" savaşcının en büyük özelliklerinden biride "DİNLİyorum" diyememesidir.Dinliceksincidir.
"D" nin büyüsüne o kadar vakıfdır ki. "Disleksi" olmalarıda yapıları gereğidir.

bkz:İslamic rage boy
http://www.olkem.az/wp-content/uploads/2016/01/ax-may-28-1464413620.jpg

bkz:Disleksi

Cümle içinde kullanımı: Dinli ( :D) dinsiz herkes ile iyi anlaşırım, yeter ki ahlaklı(!) olsun. :p

Fazla kaçırmışız galiba.

Kes lan dinli.

Asfsdf. Çok güzel hakareteyşın.

Sıkarlet Oha Ya Hn. rez man harik ağasınız. :alkis:​

Geri