Dini Sözler

Konu sahibi son olarak 1725 gün önce görüldü
Kainatta en yüksek hakikat imandır, imandan sonra namazdır.

Tatlı suyun başı, kalabalık olur. (Hz. Mevlana)

Bazen bir çıkış yolu bulamaz dolanır durursun, sen Allah'a yönel yol seni bulsun.

- Niyeti kötü olanın attığı ok elbet kendine döner.

Ölmek felâket değildir. Asıl felâket, öldükten sonra başa gelecekleri bilmemektir.

Şu koca dünyada bir ufak noktasın uyan!!! Ey insanoğlu! Varlık ile yokluk arasında bir muâmmasın !!!

- Cehennem, uzaktan gösterilince, ateşin, mahşer yerine sürünce, sırat köprüsüne, halk yürüyünce, aslan gibi gücün olsa, ne fayda?

Vücudun rahatı az yemekte; rûhun rahatı az günahtadır.

Kalbin arzuları içten, nefsin arzuları dıştan gelir...

- Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni...

İyi komşuluk, yalnız komşuya eziyet etmemek değil, komşunun eziyetlerine de katlanmak demektir.

- Milyarın olsa da, rızkını yersin, ecel şerbetini bir gün içersin! Yalın ayak, başın açık gidersin, dünya dolu, malın olsa, ne fayda!

Temiz ve helâl ye de ister sabaha kadar ibâdet et, ister uyu!

Ölüm son nokta değil, üç noktadır...

Kula bela gelmez hak yazmayınca, hak bela yazmaz kul azmayınca. Hak kuldan intikam kul ile alır, dini irfan bilmeyen bunu kul etti sanır...

Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşılabilir.

Girdim ilim meclisine eyledim talep, dediler ilim geride illa edep illa edep. (Yunus Emre)

Allah dedi ki hiç korkmayın. Şüphesiz ki ben sizinle beraberim, işitiyorum ve görüyorum. Taha Suresi

Geri