Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
şimdi 1.4 atmosferik egea awDinim:Fiat fiorino combi 1.3 multijet
Mezhep:dizel
Bazi kisiler kim?1-Allah'a inanıyorum.
2-Allah'ın yaşanmasını istediği şekilde olan İslamiyet'e inanıyorum.
3-Dinin bireyselliğini daha çok benimsiyorum.
Şuan kendini kaliteli dindar zanneden bazı kişilerin yaşadığı, islam budur dediği, hatta zorla insanlara dayattığı yaşam tarzını, insanın yaratılışına uygun görmüyorum ve kabul etmiyorum.
Allah var gam yok kardesim.![]()
Allah (cc) bize yeter karşimmm
Allah var gam yok kardesim.
Eyletmen beni , soyletmen beniPür ateşim,açtırma benim ağzımı zinhar.
Kafir beni söyletme,derunumda neler var.
Bilmez miyim ettiklerini, eyleme inkar.
Kafir beni söyletme,derunumda neler var.
Bazi kisiler kim?
Yanlis anlama merak ettimde.
Bugun ehlisunnetciler ile modernist islamcilar ve ilahiyatcilar arasinda buyuk bir savas var cunku.
Yok dostum sen istedigin gibi inan lafim yok. Nasil mutlu ve kendini islama yakin goruyorsan , nasil iyi insan olman gerektigini biliyorsan oyle ol elbette.Abi tarikatlarda falan taraftarlarına kendini hoca olarak kabul ettiren ve kendini mübarek zanneden kişiler.
Sosyal medyada hurafeleri insanlara sevap-haram diye satan sahtekarlar.
Dediğin gibi farklı şekillerde İslam'a inanan, yaşayan var ama benimki tamamen bana özgü.
Tamamen kendime uygun ve içimden geldiği gibi.
Yukarda eli sopalı sinirle bekleyen bir yaratıcı yok benim anlayışıma göre.
Beni benden iyi tanıyan ve bana, ona nasıl inanacağıma dair özgürlük tanımış bir yaratıcının varlığını farkettiğimi düşünüyorum.
Allah bazen korkutur ceza vermekle evet ama bu senin iyiliğin içindir.
İnsan bazen duvara toslamadan aklı başına gelmez.
Yaratılışı gereği rahatı buldu mu cıvıtır ve bazen hakikati görmek için afallaması gerebilir.
Ama hiçbir şey yaratan kadar sevgi dolu, merhametli olamaz.
Ayrıca Allah halden de anlar, senin neden ve nasıl ona inandığınıda bilir, öyle kabul eder ve sever yarattığını.
Kur'an, okuyunca derhal müslüman olacağına dair garanti veren bir kitap değil ama ilk daha ilk kelimesinde bir şey söylüyor insana " Oku" diyor.Yok dostum sen istedigin gibi inan lafim yok. Nasil mutlu ve kendini islama yakin goruyorsan , nasil iyi insan olman gerektigini biliyorsan oyle ol elbette.
Ancak problem su maalesef.
Yaratici tarifi 1 tanedir. Ancak kutsal kitapta yazan ile insan tezahuru yaratici ayni degil maalesef. Bazen bir takim din adamlarinin anlattigi yaratici tarifi yazilan ile ortusuyor. Fakat fazla iyimser olan insanlarimiz tarafindan "abi bu sarlatan bir hoca yaratici bu degil" bir tarafta araya araci koyan ehli sunnetciler , bir tarafta arada araci olmamasi gerekir diyen selefiler.
Hepsi de ayni yaraticidan tek ilahtan bahsediyorlar. Konustuklari arapca ayni. Soyledikleri ayet ayni ki hic bir ayetin degistirilme olasiligi olmadigi senetler ile ispatli denir.
Is boyle olunca ve din daha fazla insana okumaya vakti olmadiginda ve anlamlandirmaya ugrasmadigindan , baska birisinden dinleyince..
"Ama bize ogretilen ve benim hayal ettigim bu degil?" oluyor.
Senin icin demiyorum belki okumussundur ancak...
Kafam karismasin diye kur-an okumuyorum diyen insanlar bile mevcut.
Benim bile kur-an okumus olmam okumayan muslumanlar icin bir parcada olsa acziyet degil mi?
Okunsa anlasilmasi zor yada meal okunmamasi gerektigi ve arapcanin turlu anlami ve yanlis okursan tehlikeli gibi uyarilar hic mi dusundurmuyor?