Dini inancınız nedir ?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü

İnancınız nedir?

• Sünni islam

Kullanılan: 68 63.0%
  • Şii islam-Alevi

Kullanılan: 5 4.6%
  • Hristiyan

Kullanılan: 1 0.9%
  • Musevi

Kullanılan: 0 0.0%
  • Ateist

Kullanılan: 17 15.7%
  • Budizm-Hinduizm

Kullanılan: 4 3.7%
  • Diğer-Pagan inançlar

Kullanılan: 13 12.0%

• Kullanılan toplam oy
    108
insanların aslında dine ihtiyaçları olmadığını anladığımdan beri ateistim.

Normal 'İslam' seçeneği yokmu ya, sünni islam ve şiii islam neymiiş

Saçma bir anket olmuş. İslam orijinaldir. Doğru dürüst yazmayı bile bilemeyenler var yazık.

Elhamdûlillah Müslümanım. Buda yeterli.

Şu bi kişi olan Budist hinduyu çok merak ediyorum :p

Dini inancım sadece İslam. Önüne ya da sonuna bir ek kabul etmiyorum.

Dini inancım sadece İslam. Önüne ya da sonuna bir ek kabul etmiyorum.

Görmeyi özlediğim bir cevaptı ..
Soru dinin nedir ? Cevap İslam olsa yeter ama artık anketlerde bile sunni İslam- Şii İslam diye açıyorlar ..
Ha bu arada bende sunniyim ama itikadın nedir diye sorarlarsa ..

aramızda 9 tane pagan varmış :D
ölünce artık valhallaya gidip thor la odinle aynı masada yemek yerler :D
lükse bak be :D

Görmeyi özlediğim bir cevaptı ..
Soru dinin nedir ? Cevap İslam olsa yeter ama artık anketlerde bile sunni İslam- Şii İslam diye açıyorlar ..
Ha bu arada bende sunniyim ama itikadın nedir diye sorarlarsa ..

Sünnet elbette Kuran'dan sonra ikinci delil, buna kimsenin itirazı olamaz zaten aklı başında. Peygamberin örnekliğini kaç defa Kuran söylüyor. Ancak hadisleri bile tam incelenmiyor. Kaynaklar araştırılmıyor. Oysa Peygamberimizin kendisine yalan isnat edilmesine olan tepkisi biraz bilinse, böyle olmazdı.

Ancak işte dediğin gibi dinini Kuran'a dayandırmayanlar, mezhep meşrep tarikat şu bu ona göre anlayışlar derken ortaya çelişkiler yığını bir şey çıkıyor. Dinimizin aslından uzak kalıyoruz.

Aslında bizim kendimizi nasıl adlandırdığımızından ziyade Allah'ın bizi nasıl adlandırdığı önemlidir.

HACC-78
Allah uğrunda hakkıyla cihad edin. O, sizi seçti ve dinde üzerinize hiçbir güçlük yüklemedi. Babanız İbrahim’in dinine uyun. Allah, sizi hem daha önce, hem de bu Kur’an’da müslüman diye isimlendirdi ki, Peygamber size şahit (ve örnek) olsun, siz de insanlara şahit (ve örnek) olasınız. Artık namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin ve Allah’a sarılın. O, sizin sahibinizdir. O, ne güzel sahip, ne güzel yardımcıdır!

Ayet çok açık bence, ben bunu yeterli görüyorum. Her görüşteki alimden yararlanırım, hangi delil sahihse benim mezhebim de odur. Ben olaya böyle bakıyorum.
Allah'ın dostluğu yeter bizlere . . :) Çoğunluğun düşman olmasının bir önemi yok . .

32 tane yok ki amcacığım :) 32 tanecik olsa elbette sayardım. Çok fazla aslında sandığınızdan ;)
Ayrıca bilmek önemsiz, önemli olan yaşamaktır.

Sen 32 tanesini say yeterli ama beklediğim cevap bu değil sıfır oturabilirdin dıdndısoşem :D

32 farzın 32 den fazla olduğunu ilk kez senden duydum bu arada.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sen 32 tanesini say yeterli ama beklediğim cevap bu değil sıfır oturabilirdin dıdndısoşem :D

32 farzın 32 den fazla olduğunu ilk kez senden duydum bu arada.

Eğer şu İslam bölümünde özgürce istediğim tarzda kaynaklarını açıklamak suretiyle paylaşım yapma hakkı verilse aslında, çok daha farklı şeyler duyacaksınız ^^ Şimdilik bunla yetinelim.

Klasik anlayışın, farzları rakamlara hapseden o yapısına karşıyım.

Eğer şu İslam bölümünde özgürce istediğim tarzda kaynaklarını açıklamak suretiyle paylaşım yapma hakkı verilse aslında, çok daha farklı şeyler duyacaksınız ^^ Şimdilik bunla yetinelim.

Klasik anlayışın, farzları rakamlara hapseden o yapısına karşıyım.

Burası özgür bir platform bence yetkili arkadaşların buna müdale ediceğini pek düşünmüyorum

Geri