Dini inancınız nedir ?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü

İnancınız nedir?

• Sünni islam

Kullanılan: 68 63.0%
  • Şii islam-Alevi

Kullanılan: 5 4.6%
  • Hristiyan

Kullanılan: 1 0.9%
  • Musevi

Kullanılan: 0 0.0%
  • Ateist

Kullanılan: 17 15.7%
  • Budizm-Hinduizm

Kullanılan: 4 3.7%
  • Diğer-Pagan inançlar

Kullanılan: 13 12.0%

• Kullanılan toplam oy
    108
deist ve agnostikler "diğer " şıkkını işaretlemesin bence.ateizm şıkkı bu inançlara daha yakın.yada ateist-deist-agnostik diye bi şık olmalı.oranlar değişecektir.hindu ne la bu arada :)

napıcan? Cumaya mı çağıracan

Sünni islam çok şükür.

Neden cok sukur acaba? yaratan Allah Once islam demiyor mu? sunni olmanın neyine şükür ediliyor anlam veremiyorum.

Elhamdüllah Müslümanım deriz olay geçer, birde sonuna cok sukur sunni.. ee sunniler mi sevecek alevileri hanifeleri şiileri.. Allah once Müslümanlığı vermiş, geçmişte ki büyük din liderleride mezhepleştirmiş dini. olay bu kadar basit. biri sağdan gitmiş diğeri soldan diğerleride kaldığı yerde kalmış.

Henüz edinemedim ben onu.
Ruhun temel ihtiyaçlarından birini inanmak bir görüşe felsefeye sahip olmak karşılar.
Buna rağmen ben yola inanmaktan çok bilmek isterim ile çıktım ki sanırım hala ara ara savunuyorum bunu. Sonraları psikolojik olarak iyi geleceğini düşündüğüm için bir yaratıcı olduğuna inanma fikri iyi geleceğini düşündüm. Öyle ise bu neden Allah olmasın ki de dedim.Nihayetinde evrilmekten yorgun düştüm.O kadar tatmin edilemezim ki bunun sonu yok diyerek agnosticism ile devam etme kararı aldım.
Bütün bu bilinmezlik ile hepsini harmanlamak istiyorum bazı bazı. Neden olamasın ki. Zaten tek tip olmanın zorunluluğu nedir? Illa bir şey olayım derdine düşersem agnosticism ile sevişir mutlu olmaya bakarım. Herhalde galiba öyle.
Bkz: Kafası karışmış bunun. .p
Ayrıca ateizm ve teizm ne ara din oldu. Her görüşü felsefeyi dinlere karıştırmalım bir zahmet. .p

deizm bütün kaynaklarda dini inanç olarak geçer. ateizm ise soruda olması gereken inançsızlık hali işte. hani her ankette olan hiçbiri şıkkı gibi.

I'm Muslim, don't panic.

Anlamadığım ise mezhebler ayrı din mi oluyor?

Geri