Dini Ateistlerden öğrenin

• Kullanıcı Yabani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Din ve İnanç
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Ateistlerin dini bilgisi yüksek bir kesimin bilgisinden hayli fazladır ondan hacıya hocaya soracağınız soruları herhangi bir ateiste tereddütsüzce sorabilirsiniz
ROcNqN.png
[/IMG]

Yabani kafani anlamaya calisiyorum,harbi.
Cümleye ok cekebilirim lakin görsel ile ne demek istiyorsun?
Ikisinin baglantisi nerde?
Belki ben anlamiyorumdur.Aciklayabilirsin belkim.

Oda işin eğlencesi ayrıntı önemli

Yoo benim tanıdıklarım (çoğu) bir şey bilmiyor en az Astroloji'ye inanmayanlar kadar,senin ateizmi dinden ziyade tanrıyı yok saymayı baz alan bir dava olduğunu bilmemen gibi en azından konunun içeriğinden ötürü.

Deistlere ya da agnostiklere teolojik anlamda entelektüel demek ya da bunu ön görmek mantık çerçevesinde daha hoş duruyor.
Ha bu arada bu durum pek çok hacı hocanın kötü bir din sembolü olduğu gerçeğini değiştirmiyor elbette.

Yoo benim tanıdıklarım (çoğu) bir şey bilmiyor en az Astroloji'ye inanmayanlar kadar,senin ateizmi dinden ziyade tanrıyı yok saymayı baz alan bir dava olduğunu bilmemen gibi en azından konunun içeriğinden ötürü.

Deistlere ya da agnostiklere teolojik anlamda entelektüel demek ya da bunu ön görmek mantık çerçevesinde daha hoş duruyor.
Ha bu arada bu durum pek çok hacı hocanın kötü bir din sembolü olduğu gerçeğini değiştirmiyor elbette.

Bilgisizce nedensizce sebepsizce dini red etmek ateistlik değildir bugün hacı hoca dediğimiz kitle alim din bilgini olarak anılır ateizm deizim gibi ideolojileri savunanlar dini bir gereği vardır en azından sana olanı anlatır öyle yüzünü gözünü bürüşerek din anlatmaz

Bilgisizce nedensizce sebepsizce dini red etmek ateistlik değildir bugün hacı hoca dediğimiz kitle alim din bilgini olarak anılır ateizm deizim gibi ideolojileri savunanlar dini bir gereği vardır en azından sana olanı anlatır öyle yüzünü gözünü bürüşerek din anlatmaz

Yoo gayet bilgisizce (dini anlamda) hatta bazen nedensizce pek çok insan ateist oluyor.
Tanrıyı ve ilgili dinini,kitabını vs. bir piramide benzetirsek,ilgili tanrıyı da piramidin beyni olarak kabul edersek kişi beyni reddetmiş en başta,böbrekle dalakla neden uğraşsın? kendi bilişsel ve bilimsel çıkarımlarına göre metafiziksel bir varlığı ve onun yaşama müdahale ihtimallerini reddetmiş.
Tanrıyı din üzerinden reddetmişse objektifliğinde problem vardır zaten o kişinin.
Genellemeler hoş olmasa da, agnostikleri ve deistleri ateistlere göre daha sorgulayıcı/araştırıcı buluyorum.

Soruyorum;
Alavarez sevgilimin parfümünü içime çekmek caiz mi?
Sjklsjkdj

Bir deist olarak dini herhangi birinden değil, direkt kendinizin öğrenmesini tavsiye ederim. Nihayetinde birilerinin anlattıkları kendi değerlendirmeleri ve kendi görüşüne yakın söylemler olabilir. Tüm on yargılarınızi bir kenara bırakarak anlamaya , öğrenmeye çalışmalı insan. Sağdan soldan bir şeyler okunarak ne din değiştirilebilir ne de dinler yok sayilabilir. Ve salt insanların dini yanlış yorumlamasi, dinden bemalanmasi da ölçü değildir. Mesela ilk emri "oku" olan kur"an-i kerim 'i okuyun , kafa yorun. Bunun yanında neden dinleri ve bir yaratanı yok sayabileceginizi kendi içinizde tartışin. Kaldı ki bu konularda da en önemli ve dikkat edilmesi gerekilen husus saygıdır. Eğer görüşlere, inanışlara saygınız yoksa , hayat gerçekten çekilmez olur.

Gözüm kanadı.
Bkz: reddetmek.

Aaa reddetmekmiş doğrusu editledim hemen,nedense öyle kalmış aklımda.
Mükemmel bir yazımım olmasa da,anlam bütünlüğünü koruduğumu sanırdım.
Çift görürken nasıl tek gözünün kanadığını da merak etmedim değil; görme probleminin olduğundan şüphe ediyordum.
İyi çalışıyor ya da çalışıyorlar yine de; o kadar yazıdan kaçırmamışsınız.
Teşekkürler bilgi için.

Ateistler din'e Karl Marks'ın gözünden bakar (Bir Alman Sanayicisi (Kapitalist kısacası)), Deistleri bilmem, tanımam (Allah'a inanıp, dinini (emirlerini) red edenler) bana tuhaf geliyor. Biz kendi penceremizden bakarız. Aynı ortamda yaşadığımız için biraz birbirimizi çözeriz ama karşı görüşü en baştan red ettiğimiz için empati kuramayız. İnanç bilim değil. Bilim kanıt ister, inanç yürek ister.

Geri