Dinden çıkmak için sebepler.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Beni islam dininden soğutan bir sürü neden var ateist değilim deist mi oda hayır hiçlik diyebilirim dindar bir aileden geliyorum küçükken kuran kursuna giderdim zorla o yıllardan belliydi hayırsız çıkacağım son bir kaç yıldır babamla filan islamı tartıştım sorular sordum babam gibi pamuk bir insan konu din olunca nasıl bir canavara dönüştüğüne şahit oldum uğruna neler yapacağını sezdim bıraktım dini konuları o günden beri şimdi sebeplerine gelelim bir kaçını anlatmakta yarar var ..
-
-tahrim süresi 1-5
-Nisa süresi 24
Ahzap süresi 37-50-51-52
-köle edinme ,cariyeler
-kadının İslam’daki yeri
-insanları ayrıştırma
-herşeyi yaradan Allah’ın peygamberin kiminle evleneceği kaç kadın alacağıyla uğraşması
-zeyd Vakası
-birbirini yalanlayan ayetler
-aynı şeylerin farklı ayetlerde sürekli tekrarlanması
-dünyada o kadar put varken lat ,menat, el uzza nın ne amaçla ismi geçtiğinin anlamsızlığı

Örnek olarak: (Mü'minûn Sûresi (23)
14. Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yapıpyaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.

allahın kendisi kıyasladığı diğer yaratıcılar kimdir? allah neden kendisini kıyaslama ihtiyacı hissetmiştir?

allah neden kendisinin "en güzel" olduğunu ilan etme gereği duymuştur?

güzellik göreceli bir kavram değilmidir? "en güzel" seçimini bir jürinin yapması daha doğru olmazmıydı?

Saffat-125: Yaratıcıların en güzelini, sizin ve geçmiş atalarınızın Rabbi olan Allah’ı bırakarak “Ba’l’e mi tapıyorsunuz ( sanki başka bir kaç tane daha yaratıcı var)

Verdiğim örnekler tamamen islamı kaynaklardandır daha bir sürü var böyle akıl almaz ayetler mantığa aykırı çağ dışı söylemler hele ahzap süresi bir facia okumanızı tavsiye ederim..

Yazmadan önce okusan çok şey öğrenirsin

Geri