Dindarlaşma adı altında....

• Kullanıcı Thor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 1209 gün önce görüldü
Şeriyatttttt isterükkk diye böğürenn hanzoların müslümanlıkk adı altında yaptığı sapkınlığa yeni Türkiye'de dini bütün müminlerin İslam anlayışı diyoruz !

12647368_10156403910630364_4589998762001752016_n.jpg

böyle bir şey paylaşmışsın ama yorumuna hitaben bu paylaşımdaki sözü söylemek istiyorum İslamı alet etme hiç bir katil diniyle ırkıyla yargılanamaz kişi olarak yargılanır her Şeriat diyen de böğüren hanzolar değildir birilerine göre de sanırım Şeriatın anlamı hanzo gibi böğürmek oldu Türkiye'nin Din düşmanları için

böyle bir şey paylaşmışsın ama yorumuna hitaben bu paylaşımdaki sözü söylemek istiyorum İslamı alet etme hiç bir katil diniyle ırkıyla yargılanamaz kişi olarak yargılanır her Şeriat diyen de böğüren hanzolar değildir birilerine göre de sanırım Şeriatın anlamı hanzo gibi böğürmek oldu Türkiye'nin Din düşmanları için

Şeriat bazılarına göre iyi bazılarına göre kötü olabilir, bu tartışılır ancak, Türkiye'de Şeriat isteyenlerin neredeyse çoğu daha ne olduğunu bile bilmiyor yani onu bırak daha inancın, dinin, Müslümanlığın, yasaklarının, helallerinin, haramlarının ne olduğunu bile bilmiyorlar.

Şu an Cumhuriyetle yönetildiğimiz halde bile, siyasete yargıya dini bulaştırmış durumdayız ve şeriat olmadığı halde Kur'an dan değilde kendi münasip biyerlerinden uydurduklarını yapıyolar, gerçekten şeriat gelse kimbilir nasıl olur? Hiç düşünmek istemiyorum.

Kusursuz olan İslamdır, insanlar veya inananlar değil.

Yanlış anlaşılmak istemem.

Saygılarımla.

Şeriat bazılarına göre iyi bazılarına göre kötü olabilir, bu tartışılır ancak, Türkiye'de Şeriat isteyenlerin neredeyse çoğu daha ne olduğunu bile bilmiyor yani onu bırak daha inancın, dinin, Müslümanlığın, yasaklarının, helallerinin, haramlarının ne olduğunu bile bilmiyorlar.

Şu an Cumhuriyetle yönetildiğimiz halde bile, siyasete yargıya dini bulaştırmış durumdayız ve şeriat olmadığı halde Kur'an dan değilde kendi münasip biyerlerinden uydurduklarını yapıyolar, gerçekten şeriat gelse kimbilir nasıl olur? Hiç düşünmek istemiyorum.

Kusursuz olan İslamdır, insanlar veya inananlar değil.

Yanlış anlaşılmak istemem.

Saygılarımla.

Açıklama için teşekkür ederim dostum elbette Din siyasete alet edilmesi bir takım şeyler ile mevcuttur ama genellemelerin dışında tutulmalı eğer genelleme yaparak Müslümanlığı bu şekilde anarsak bizlerde Dinimizi öfke ve kinimize alet etmiş oluruz tıpkı Dini siyasete alet edenler gibi yani bu çizgiye dikkat etmeli derim

Saygılar bizden

Konuya baktim konumudur diye sonra tekrar donup baktim icimden geceni yazayim mi diye.
Sonra dedim ki aman bosver lan papa gunah cikarmaktan para alir falan.

Ben dindar biri diilim pek ama müslümanım sonuçta.herkesin sahip olduğu inançtan dolayı haklarına saygım var isteyen 43 numara puma ayakkabı bağcığına tapsın.ateyiziz deyip müslümanlığa sürekli laf sayan ziküklerin(farsçada aklını yitirmiş) yaptığına da anlam veriyom ama müslümanım deyip müslümanlığı kötülemelerini anlamıyom.
Hristiyanlar her boku yiyo,yahudiler her sikindirik(eski dilde içi boş şeyler) şeyi yapıyo bi allahın kulu çıkıp laf etmiyoda sürekli müslümanlık konuşuluyo.

Ben dindar biri diilim pek ama müslümanım sonuçta.herkesin sahip olduğu inançtan dolayı haklarına saygım var isteyen 43 numara puma ayakkabı bağcığına tapsın.ateyiziz deyip müslümanlığa sürekli laf sayan ziküklerin(farsçada aklını yitirmiş) yaptığına da anlam veriyom ama müslümanım deyip müslümanlığı kötülemelerini anlamıyom.
Hristiyanlar her boku yiyo,yahudiler her sikindirik(eski dilde içi boş şeyler) şeyi yapıyo bi allahın kulu çıkıp laf etmiyoda sürekli müslümanlık konuşuluyo.

Bu ülkede yaşadığımızdan, bu ülkenin çoğunluğu müslüman olduğundan, müslümanlık adı altında yapılan şeyleri eleştirmek doğal geliyor bana. Hristiyan ya da Yahudilerin ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor onlar kendilerini ilgilendirir.

Ben de senin gibiyim, inançlı bir insanım müslümanım. Her gün 5 vakit namaz kılmasakta dikkat ediyoruz bazı şeylere. Şöyle diyeyim hocam ben sana, eleştirerek bir şeyleri doğru yola sokacağız. Bugün İslam adı altında yapılanları biliyorsun, bunu hacı hocası bile yapıyor. Dinin geldiği nokta belli, uydurulan din diye bir kavram çıktı ortaya. İnsanlar Kuran-Sünnet ikilisinden uzaklaşıp tarikat,cemaat,mezhep üçlüsünün kurallarını uygulamaya başladı. Bunun sonucunda din, siyasetle, çıkar ilişkisiyle, hurafelerle doldu.

Ben çevremden dolayı biliyorum bir çok kez şahit oldum. Örnek vermek gerekirse kumaş pantolonla namaz kılınmaz namazınız kabul olmaz, sakalsız namaz kılınmaz eğer böyle namaz kılıarsanız cehenneme bir adım yaklaşırsınız diyen hacı hoca tayfası biliyorum ben. Örnekleri çoğaltırsam kadınların evden çıkmaması gerektiğini, çıkarsada kocasıyla beraber çıkması gerektiğini söyleyen cemaat uzantıları biliyorum. Şimdilik aklıma gelen bunlar, bunları eleştirmeyelim mi? Valla bana eleştirmek normal geliyor, müslümanım diyen bir kişide dine böyle zarar veren insanları eleştirmesi toplumdan dışlaması gerekiyor. Ama gel gör ki bizim toplumumuz bunların peşinden gidiyor, inançlı bir yaşam sürmek için gerekli şeyler belliyken bu hacı-hoca tayfasının ağzından çıkan iki üç şeye bakıyor, bunları yalan yanlış demeden uyguluyor. Öyle işte hocam..

Şeriat isteyen kesim,yüklenebilecek her türlü kötü sıfata tabiidir.Çünkü islam kuralları adı altında,türlü saçmalıkları besler.Hadi bunu erkek kabul etsin,yahu kadına soruyorum,çalışmana izin verilmeyen,erkeğin izni olmadan hiç bir adıma dahil olamaman,yolda simsiyah gezinmen,kuracağın yuvayı bile belirleyemeyeceğin,attığın her adımda şeriata uygun musun diye yargılanacağın bir sistemi nasıl kabul ediyorsun? Yahu bir iş alanı düşün,kadın çalışıyor,bir süre sonra fetva çıkıyor orada çalışamaz şeriata aykırı diye hoooop,hadi eve,oyuncak mısın sen?
Yaşadığımız da pek farklı değil gerçi.Ekstradan ceza veremiyoruz daha,onun dışında hamile sokağa çıkmamak,kahkaha atmamak,babanın şehveti vs. işliyoruz bazılarının içine.Geçen gün bir videoda izledim,iki çocuğa soruyorlar tecavüz edene ne yapılsın diye,diyorlar ki ''o saatte çıkıyorsa sarhoşu sapığı vardır,bir kadın kadınlığını biliyorsa taciz de bir şey olmaz zaten,onlar bunu hak ediyordur''.Bunlar doldurulmuş zihniyet,dolduranın eline verirsen şeriatı,seyret ondan sonra ülkenin halini.Sonra da inanmayanlara çamur atıyoruz.
Ben de güya hoşgörü dini olan bu ülkede,ateistlere sabırla yaklaşıldığını çok nadir gördüm.Her zaman yüklenilir onlara,ama dönüp bakınca aslında günümüz Türkiye'sinde kandırılan kesim hep inançlı ve hep inancının zaafı kullanılarak kandırılıyor.Hangi ateistin kandırıldığını gördünüz ki? Kandırmak için kalıp bile yok onlara karşı.Sonra vay efendim ''ateistler şöyle böyle'',ne öyle böyle? Seni sömürüyorlar,seni kullanıyorlar fikren,onu değil.Adam kendine dokundurtmuyor bile.Az biraz görünsün artık bazı şeyler,bu kadar indirgemesin insanlar zihnini.

Bu ülkede yaşadığımızdan, bu ülkenin çoğunluğu müslüman olduğundan, müslümanlık adı altında yapılan şeyleri eleştirmek doğal geliyor bana. Hristiyan ya da Yahudilerin ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor onlar kendilerini ilgilendirir.

Ben de senin gibiyim, inançlı bir insanım müslümanım. Her gün 5 vakit namaz kılmasakta dikkat ediyoruz bazı şeylere. Şöyle diyeyim hocam ben sana, eleştirerek bir şeyleri doğru yola sokacağız. Bugün İslam adı altında yapılanları biliyorsun, bunu hacı hocası bile yapıyor. Dinin geldiği nokta belli, uydurulan din diye bir kavram çıktı ortaya. İnsanlar Kuran-Sünnet ikilisinden uzaklaşıp tarikat,cemaat,mezhep üçlüsünün kurallarını uygulamaya başladı. Bunun sonucunda din, siyasetle, çıkar ilişkisiyle, hurafelerle doldu.

Ben çevremden dolayı biliyorum bir çok kez şahit oldum. Örnek vermek gerekirse kumaş pantolonla namaz kılınmaz namazınız kabul olmaz, sakalsız namaz kılınmaz eğer böyle namaz kılıarsanız cehenneme bir adım yaklaşırsınız diyen hacı hoca tayfası biliyorum ben. Örnekleri çoğaltırsam kadınların evden çıkmaması gerektiğini, çıkarsada kocasıyla beraber çıkması gerektiğini söyleyen cemaat uzantıları biliyorum. Şimdilik aklıma gelen bunlar, bunları eleştirmeyelim mi? Valla bana eleştirmek normal geliyor, müslümanım diyen bir kişide dine böyle zarar veren insanları eleştirmesi toplumdan dışlaması gerekiyor. Ama gel gör ki bizim toplumumuz bunların peşinden gidiyor, inançlı bir yaşam sürmek için gerekli şeyler belliyken bu hacı-hoca tayfasının ağzından çıkan iki üç şeye bakıyor, bunları yalan yanlış demeden uyguluyor. Öyle işte hocam..
Gerçekten öyle düşünüyorsan eleştir ama dini şeriatı değil.Senin attığın mesajın bi altındaki mesajı okursan anlarsın beni.
Adam müslüman ama hırsızlık yapıyor denmez adam hırsızlık yapıyor denir.Sonra müslüman değilim diyenler de gelip bunu fırsat bilip islamiyeti kötülüyor ve ister istemez sen buna araç oluyorsun.
Mesela islamla ilgili bi konu açılıyo yorum yazmış olanların çoğu müslüman değilim yazıyo sonrada kötülüyo.Ulan müslüman değilsen zati sana giren çıkan ne bırak işte biz düşünelim.
Bigün dene kendin test et haklılığımı göreceksin.Şu haram mıdır diye konu aç yorum yazanlar hep ateist olduklarını açıklayanlar olacak.Çünkü bi boka sürecek akılları yok ve 3 tane politik kelime öğrenmiş gelmiş burda ateizm üzerinden islama laf sayarak ruhlarını özgürleştiriyorlar.
Bi de her insana cahil yakıştırması yapıyolar bu laf oruspuları.
Tabi ben bu insanları çok ciddiye almadığımdan tartışmıyorum.Aklı başında bi insan olduğunu bildiğimden sana yazıyorum.
Kendi evinde ailenle çoluk çocuğunla otur konuş eleştir ama burda kimin ne olduğunu bilmeden böyle bir tartışma ortamı oluşturmak çok doğru değil.Sen iyi niyetle yapıcı olmak adına konuyu başlatırsın ama başkaları konuyu başka yere götürür ve başka insanların da aklı karışır.
Hırsızlığı tecavüzü namussuzluğu eleştirelim burda da ama aynı olayın beteri hindistanda olunca hinduizm budizm kötü denmiyo da türkiyede olana bu adam müslümanım dedi bunu bunu yapıyo deniyor.
her müslüman peygamber değil kavramları ayırarak eleştirelim.

Bir şeyin gerekliliğini anlatmak için o şeyin içinde olmak gerekmez. Gerektiğini kim söylüyor? Neye göre söylüyor, kime göre söylüyor? Şeriat iyi bir şeydir veya kötü bir şeydir. Orası ayrı bir konu.
Ama "Şeriat isteyenler, daha helali ve haramı bilmiyor." diyen kişi daha o kişilerin helali haramı gerçekten bilip bilmediğini bile bilmiyor. Nereden biliyorsun? Sınava mı tabi tuttun?

"Şeriat diye böğüren hanzolar." tabiri ne kadar çirkin yahu. Şimdi böyle bir cümleyi kuran kişi, yarın öbürgün Mustafa Kemal Atatürk'e, Türkiye'ye, Türkiye bayrağına küfür eden bir kişiye nasıl, hangi yüzle tepki gösterecek?

Aslında burada suçlu olan kavram dindarlık değildir. 'Muhafazakarlık' ile gerçek 'Dindarlığı' ayırmak gerekir. Din kötü bir şey değildir. İnsanların ise inanç hürriyeti vardır. İnanmama hürriyeti de vardır. Bu kalp işi aslında baskı yapılması doğru değildir, istismar edilmesi de doğru değildir.

Türkiye'deki asıl sorunu ben farklı fikirlere karşı tahammülsüzlük olarak görüyorum. İnsanlar birbirlerini farklılıkları ile kabul etmek yerine, kendi gibi olmaya zorluyorlar. İşte o zaman başlıyor ayrışma ve kutuplaşmalar. Bunu önleminin yolu ise çok basit, hoşgörülü ve çoğulcu olmak!

turkiyede sunni dini vardir muslumanlik yok gibi az sayilacak bir durumda ondan tartismAYI bosverin ..

Son zamanlarda en çok kızdığım cümlelerden biri şudur : Gerçek din bu değil.
Çoğunluğun müslüman olduğu bir ülkede dinini yanlış anlayan bu kadar insanı bir araya getirmek için özel bir çaba mı sarfettiler merak içindeyim.

İnanca yönelik sağlıksız yaklaşımın foruma sirayet etmesi gibi hüzün verici bir durum.

Kur'an-ı Kerim müslüman olmayan insanlar için dahi okunması elzem bir kitaptır. Aynı şeyi Tevrat ve İncil için de düşünürüm.

And God said, Let there be light, and there was light.

Geri