Bu ülkede yaşadığımızdan, bu ülkenin çoğunluğu müslüman olduğundan, müslümanlık adı altında yapılan şeyleri eleştirmek doğal geliyor bana. Hristiyan ya da Yahudilerin ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor onlar kendilerini ilgilendirir.
Ben de senin gibiyim, inançlı bir insanım müslümanım. Her gün 5 vakit namaz kılmasakta dikkat ediyoruz bazı şeylere. Şöyle diyeyim hocam ben sana, eleştirerek bir şeyleri doğru yola sokacağız. Bugün İslam adı altında yapılanları biliyorsun, bunu hacı hocası bile yapıyor. Dinin geldiği nokta belli, uydurulan din diye bir kavram çıktı ortaya. İnsanlar Kuran-Sünnet ikilisinden uzaklaşıp tarikat,cemaat,mezhep üçlüsünün kurallarını uygulamaya başladı. Bunun sonucunda din, siyasetle, çıkar ilişkisiyle, hurafelerle doldu.
Ben çevremden dolayı biliyorum bir çok kez şahit oldum. Örnek vermek gerekirse kumaş pantolonla namaz kılınmaz namazınız kabul olmaz, sakalsız namaz kılınmaz eğer böyle namaz kılıarsanız cehenneme bir adım yaklaşırsınız diyen hacı hoca tayfası biliyorum ben. Örnekleri çoğaltırsam kadınların evden çıkmaması gerektiğini, çıkarsada kocasıyla beraber çıkması gerektiğini söyleyen cemaat uzantıları biliyorum. Şimdilik aklıma gelen bunlar, bunları eleştirmeyelim mi? Valla bana eleştirmek normal geliyor, müslümanım diyen bir kişide dine böyle zarar veren insanları eleştirmesi toplumdan dışlaması gerekiyor. Ama gel gör ki bizim toplumumuz bunların peşinden gidiyor, inançlı bir yaşam sürmek için gerekli şeyler belliyken bu hacı-hoca tayfasının ağzından çıkan iki üç şeye bakıyor, bunları yalan yanlış demeden uyguluyor. Öyle işte hocam..