Dindarların Kürtlerden nefret etmesi.

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
[YOUTUBE]rBXfmpwbsUM[/YOUTUBE]

fetoşun itlerinin işi gücü nefret tohumları ekmek

Dört dörtlük müslüman olduğumu söylemiyorum .Ama müslümanım çok arkadaşım kürttür

Bir kere sunda uzlasalım PKK Kürt'ler degildir Kürt vatandaslarımızı kesinlikle temsil etmiyor.PKK dıs kaynaklı güclerin masasıdır Kİ KALDIKİ oyle olmasa cok dan bitmişti.Dıskaynaklı olmasının en onemli belirtisi AB ülkeleri hatta ABD'nın alelen desteklemesidir.Barıs süreci olayı tamamen iyiniyetle yapılmıs bir olaydır ve bunu suistimal edmiştir HDP+PKK azdaha gec kalınsaydı kurtarılmıs bolgeler yapacaktı Güney dogu Anadolu'da
Bu adam kimin majası belli insanları kandırmakla yükümlü biri zaten

Ben çok şahit oldum böyle vakalara benim yanımda kaç defa Kürtlere küfür edenleri gördüm bende kürdüm dediğimde ben pkklılara küfür ettim deyip kıvırıyor en çokta dindar kesimden gördüm bunu anladım ki din bile insanın içindeki kin nefreti ayrımcılığı bitiremiyor ondan soğudum din dil ırk hep boş bu üç kavram için nice insanlar can verdi ne değişti hiç bişey..

(Rabbiniz bir olduğu gibi, babalarınız, dininiz ve Peygamberiniz de birdir. Arabın Aceme, [Arap olmayana] Acemin Araba üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının karaya, karanın kırmızıya üstünlüğü yoktur. Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.) [İbni Neccar]

Bireysel bir kaç kendini bilmezin yaptığı saçmalığı dine mal edemez kimse.

Dindarlarin irkcilik yapmasinin absurtlugunden, dinde irkciligin yeri olmadigindan bahsetmis ve bunda da gayet hakli.

Bunun düşünülme sebebi devleti yönetenlerdir.

Bu işler 2000 lerin öncesine gidiyor. Hizbullah denilen örgütü zamanında devlet bizzat kurdu ve doğuda aktif olarak kullandı, domuz bağları, hücre evler, hepsi doğudaki şehirlerde bulunan PKK için yapıldı ve çok şiddetli çatışmalar oldu zamanında, halen Hür Dava partisi adı altında oluşumları var ve bu adamlar daha geçen sene şehrin ortasında birbirlerine girdiler.
Böyle bir algı oluşturulma çabasını anlamıyorum, dinde ırkçılık yoktur, kucaklayıcıdır. Bir kesimin yaptığı şeyi tüm dindarlara atmak olmaz, her görüşün uçları vardır ve bu uçlar sürekli çatışırlar. Hala devam etmektedir ayrıca olayın dinle değil devletle alakası vardır Hizbullahın lideri dışarı çıktı ve ortadan kayboldu acaba neden ?

[YOUTUBE]rXJHe7ij7hg[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]GgR9ZIBCj4k[/YOUTUBE]

Hee, Kürtlerin kürtce konusmasini, Kürtce sarki söylemelerini dindarlar yasakladi zamaninda dimi.
Bu özgürlükleri DINDAR dediginiz su anki AK Parti hükumeti sagladi. Kürtce yayin yapan devlet televizyonu bile kurdu.
Bu kadar mi saptirir bu konuyu bu dinsizler ?
Dinsiz kürt diyor ki, Dindarlar bizi sevmiyor. Yani bir tasla iki kus vurmaya calisiyor. Bir Magdur edebiyati, iki dindarlari irkci göstermeye calismak.
Lan bazen harbiden tüm hakaretleri hakediyorsunuz.

Hz. Peygamber'in Veda Hutbesi

_ Ey İnsanlar! Rabbiniz bir, ceddiniz birdir. (Hepiniz Adem’den geldiniz. Adem ise topraktan yaratılmıştır. Allah indinde en mükerrem ve makbûl olanınız, O’ndan korkup çekinen takvalı olanınızdır). Dikkat edin! Arab’ın başka ırka, başka ırkın da Arab’a, beyazın siyaha, siyahın da beyaza üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak (dindarlık ve ahlâkta) takvadadır.16

Benim de kürt arkadaşlarım var :s

Şu aynı kefeye koyma işinden bir vazgeçsek artık.. Seveni de sevmeyeni de vardır ama başlıktaki gibi A sever, B sevmez diye net bir sonuç veya kural yok.. Başlıktaki genelleme doğru olmamış.. Bu durum kişi de bitiyor.. Bakış açısı işte.. Vardır elbet bu kafada olanı ama komple genellemek yanlış.. Uç görüşler kesimlere mal edilemez, genelleme yapılamaz.. Ama masallah yine fırsat bulup dinsizler diye ona buna nefret akitanlar da gelmiş nefret kusuyor baslıkta.. Neyse..
Her Kürt de PKK'lı değildir zaten, bir dolu vatansever Kürt arkadaşım var bu ülkede yaşayan ve yaşamayı seven.. Her kesimin uç noktalari vardır ama bu tip olgular tek tip kalıplara alınmamalı..

Böyle başlıklarla insanlara yakıştırma yapmayın. Türkçü düşüncede olanlara söylense genelleme yapıyorsunuz ama doğrudur derim ama dindarlar ne alaka?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri