Din nereden öğrenilir?

Konu sahibi son olarak 2796 gün önce görüldü
Kimse herhangi bir din kitabını küçük görmüyor, sorun koskoca bir kuranı yetersiz göstermek .Ne demek mezhepten öğrenilir, ne demek meal ile ogrenilmez.Peygamberimiz hangi mezhepten öğrendi dini? Diğer tüm kitaplar ilavediir kurana.Tek ve ilk rehber kurandir.Hayretler icersindeyim neyi tartışıyoruz ya hu?

Kuran'ı Kerim
Peygamberimize indi
Oda asabına anlattı
Eğer bir açıklayana ihtiyaç olmasaydı
aracısız gönderirdi yaradan

Yahu kuran rehber de kuran ne diyor bilenle bilmeyen hiç birr olur mu? Bir alim kadar bilgi sahibi olabilir misin kuran yeterli olsaydı herkes imam olurdu herhalde

Beyler ben bu konunun tartışmaya dahi açılmasından yana değilim, zaten uzun uzadıya tartışmayı sevmem bilirsiniz.Kimse din alimleri önemsiz demiyor, lüzumsuz demiyor.Ilk baş vurulacak yer kurandir diğerleri ikinci plandadır.Bilmiyorum anlatabildim mi? Kuran da hiçbir şey yokmuş her şeyi diğer kitaplardan ogrenilirmis ya da diğer insanlardan ogrenilirmis gibi gösterilmesi yanlış. Hatta külliyen yanlış.
Iyi akşamlar.

Neresi yanlış ya sen ayetteki derin manayı anlayabilir misin? Dergâha gitmek şart kabul et

Beyler ben bu konunun tartışmaya dahi açılmasından yana değilim, zaten uzun uzadıya tartışmayı sevmem bilirsiniz.Kimse din alimleri önemsiz demiyor, lüzumsuz demiyor.Ilk baş vurulacak yer kurandir diğerleri ikinci plandadır.Bilmiyorum anlatabildim mi? Kuran da hiçbir şey yokmuş her şeyi diğer kitaplardan ogrenilirmis ya da diğer insanlardan ogrenilirmis gibi gösterilmesi yanlış. Hatta külliyen yanlış.
Iyi akşamlar.

Ewet
ilk baş vurulacak yer Kuran'ı Kerim dir
ama kim baş vuracak
Kitaptan sünnetten mana çıkaracak kadar
ilmi olan biri.
Aksi halde cahil biri baş vurursa
Cihat ayetini okur
Ben İnsanları Allah'ın dinine davet
ediyorum diyerek insanların kanını
akıtır, tıpkı ışid gibi
Bilmem anlatabildim mi

Siz bildiğinizi okuyun beyler.Hayırlı akşamlar.

İslam dini Kur'an-ı Kerimden öğrenilir. Ben arapça bilmiyorum elbetteki alimlerin bilgilerinden yararlanacagim. Ki sana öğretilen kadar öğrenirsin. Okuyacagin bir bilgiyi bile bir baskasi yazmıştır. Ondan ögrendigin bilgiye göre yorumlarsın. Ve alimlerin bilgilerine güven olmasaydı başta onlara ezber yaptırılmaz kitap haline getirtilmezdi

:asd: hiç bu kadar gülmemiştim .. Kuran peygamberimize inmiş demiş ey güzel ALLAH'ım .. Eleman bilmeden ALLAH'a da iftira atıyor ..

Biz Kur’an’dan, mü’minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz. Zalimlerin ise Kur’an, ancak zararını artırır. ( İsra 82 )

Ayeti de şöyle koyalım ki kimse işkembesinden sallamasın..
Ayrıca Kuran'da bir çok ayette ALLAH hitap ederken " Ey insanlar ve cinler " diye buyurur ..
Tabi şimdi kıvırmalar başlayacak ama merak etme ben senin gibi niyetin üzerinde iddia edecek değilim .. Doğru ifade etmesini öğren yeter ..

Kuran peygamberimize değil BÜTÜN İNSANLIĞA İNDİRİLMİŞTİR VE ARACI OLARAK PEYGAMBERİMİZ SEÇİLMİŞTİR. Sapla samanı karıştırmayın ..

Şu forumda belki yüz kere Kuran okuyun diye yazmışımdır ve ne zaman yazsam bunu birileri " hoaaa olur mu laa Kuran okumadan hocaları dinlemek alimlerin yazdıklarını okumahh lazımm " diye telaşla saldırıya geçmişlerdir ..
Ne bu korkunuz Kuran okuyun diyorum Kuran korkmayın bu kadar ..
Elbette herkes birbirinden farklı anlayacaktır alimler arasında bile bu farklılıklar göze çarpar ama kimseye ALLAH ikra dedikten sonra yok ikra diyemezsiniz ..
Rabbimiz kitabının okunmasını emrettikten sonra başkalarına halt yemek düşer ..

İlmihal de okuyun siyer de okuyun faydası çok olur ama illa ki KURAN'I OKUYUN ÖNCE ..

hiç bu kadar gülmemiştim .. Kuran peygamberimize inmiş demiş ey güzel ALLAH'ım .. Eleman bilmeden ALLAH'a da iftira atıyor ..
Biz öyle biliyoruz.
Sen nasıl biliyorsun?
Senin büyük dedelerin köyde ekin biçerken
üzerlerine hak Teala tarafından ayeti kerimelerin
yağdığınamı inanıyorsun?

Biz öyle biliyoruz.
Sen nasıl biliyorsun?
Senin büyük dedelerin köyde ekin biçerken
üzerlerine hak Teala tarafından ayeti kerimelerin
yağdığınamı inanıyorsun?

Demedim mi kıvıracak diye :cici:
Sen ayetler peygamberimize inmiş demeseydin millet de mahalle bakkalına indi sanacaklardı neyse ki herkesi aydınlattın !! Daha okuduğunu anlamaktan acizsin bir de burda bir şey biliyormuşsun gibi ahkam kesmişsin.. Konu Kuranın kim için indiğidir kim vasıtasıyla indiği değil .. Anladın ? Düştü mü jeton ? Dolayısıyla Kuran efendimiz için değil tüm insanlar ve cinler için inmiştir .. İtirazın varsa ALLAH' a yap zira O öyle buyuruyor bak ayet de paylaştım idraksız okusana.. Kuran insanlara ve cinlere hitap ettiği için istisnasız herkesin okuması şarttır .. ALLAH peygamber alim müctehid vs vs diye ayırmaz.. Okuyasınız ve anlayasınız diye indirdik buyurur NOKTA .. Daha bunun üzerine ne artislik yapıyorsun .. Çuvalladın bari sus edebinle.. Forumda ki ateistler bile senden daha bilgililer bu konularda .. Senin saçma sapan dini söylemlerin yüzünden bizi de uğraştırıyorsun sonra .. Sus da bari açıklarını kapatmakla uğraşmayalım.. Ondan sonra millet bana niye gülüyor diye şaşırıyorsun..

Demedim mi kıvıracak diye :cici:
Sen ayetler peygamberimize inmiş demeseydin millet de mahalle bakkalına indi sanacaklardı neyse ki herkesi aydınlattın !! Daha okuduğunu anlamaktan acizsin bir de burda bir şey biliyormuşsun gibi ahkam kesmişsin.. Konu Kuranın kim için indiğidir kim vasıtasıyla indiği değil .. Anladın ? Düştü mü jeton ? Dolayısıyla Kuran efendimiz için değil tüm insanlar ve cinler için inmiştir .. İtirazın varsa ALLAH' a yap zira O öyle buyuruyor bak ayet de paylaştım idraksız okusana.. Kuran insanlara ve cinlere hitap ettiği için istisnasız herkesin okuması şarttır .. ALLAH peygamber alim müctehid vs vs diye ayırmaz.. Okuyasınız ve anlayasınız diye indirdik buyurur NOKTA .. Daha bunun üzerine ne artislik yapıyorsun .. Çuvalladın bari sus edebinle.. Forumda ki ateistler bile senden daha bilgililer bu konularda .. Senin saçma sapan dini söylemlerin yüzünden bizi de uğraştırıyorsun sonra .. Sus da bari açıklarını kapatmakla uğraşmayalım.. Ondan sonra millet bana niye gülüyor diye şaşırıyorsun..

Laf cambazlığı yapma,
Uzun uzun yazıyorsun, üste çıkmak için
Kendi kendine gülene ne derler sizin oralarda?
İkide bir sırıtıp duruyorsun.
Azıcık ciddi ol, dini konu konuşuyoruz

Kuran'ı Kerim peygamberimize indi
O da, asabına anlattı, açıkladı
Yaşayışı ile örnek oldu.

Hak teâlâ bildiriyor:
(Kur’anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik.) [Nahl 44]

Anlayana bu kadar yeter ama
nerde sende o basiret
Allah sana biraz akıl vermiş olsaydı
bu kadar İnsanları yormazdın

Siyasi olsun dinî olsun ortak bir noktada bulusamiyorsaniz lütfen tartışmayın yarariniza olmaz

Aferin sana .. İlmihal de okuyacaksınız elbette .. Ha bu arada sen bilmezsin bak Kuranda abdestin farzları da geçer .. Hatta namazın da .. ALLAH sana Kuran okumayı nasip etsin inşaALLAH ..
Demek ki Kur'an'ın yanına İlmihalide koyabiliyorsun. Başka yerlerde Sadece Kur'an oku dinini uygula deyip duruyorsun. Çelişkiler yumağı. Sana kimse Kur'an okuma demiyor ki. Oradan hüküm çıkarma cüretini gösterme diyoruz. Ulema ile Kadı(hakim) arasında ne fark var? Avam(halk) ile Müçtehid arasında ne fark var? Bunları söyleyebilirsen işi çözmüş olursun.

Demek ki Kur'an'ın yanına İlmihalide koyabiliyorsun. Başka yerlerde Sadece Kur'an oku dinini uygula deyip duruyorsun. Çelişkiler yumağı. Sana kimse Kur'an okuma demiyor ki. Oradan hüküm çıkarma cüretini gösterme diyoruz. Ulema ile Kadı(hakim) arasında ne fark var? Avam(halk) ile Müçtehid arasında ne fark var? Bunları söyleyebilirsen işi çözmüş olursun.

kurtubada gelmiş .. Ben hiç bir yerde ilmihal okumayın yazmadım aksine onlarında okunması gerektiğini yazmışımdır ama önce Kuran okunmalı demişimdir derim de .. Eğer kişi Kuranda ki ayetleri bilirse önüne sürülen ve hadis olduğu iddia edilen nice uydurma sözü bilmeyenlere göre daha rahat süzebilir çaktın mı ? Kaldı ki iman Kuranadır onu yorumlayanlara değil .. Adı üstünde yorum diyoruz .. Şafisi farklı hanefisi farklı şiası farklı selefisi farklı yorumlar ..

Geri