Din nereden öğrenilir?

Konu sahibi son olarak 2796 gün önce görüldü
kalbini dinle yeter

Bende bunu biraz allandırıp, dallandırıp, ballandırıp, budaklandırcam:

Herkesin kalbinde Allah'tan bir nefes olduğuna inanıyorum. İç dünyamıza döndüğümüzde orda zaten dini biraz bulabilirz. Tabii ki en büyük rehber kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim.

İslam’a, Kur’ana uymak, dini öğrenmek, meal ve tefsir okumakla değil, ancak hak olan bir mezhebe uymak ve bu mezhebe ait hükümleri öğrenmekle olur.

Bu satırdan sonrasını okumadım. Zira bu cümle yetti.

İslam’a, Kur’ana uymak, dini öğrenmek, meal ve tefsir okumakla değil, ancak hak olan bir mezhebe uymak ve bu mezhebe ait hükümleri öğrenmekle olur.

Bu satırdan sonrasını okumadım. Zira bu cümle yetti.

Bütün dertleri bu işte .. Düşünebiliyor musun yüce ALLAH buyuruyor ki ; " ben size okuyasınız diye hak üzerine Furkanı indirdim " bunlar da diyorlar ki Kuran'ı okumanıza gerek yok .. ALLAH okuyacaksınız buyuruyor bunlar hayır gerek yok .. Müthiş bir cüret şu cümleleri dillendirmek ..

Bütün dertleri bu işte .. Düşünebiliyor musun yüce ALLAH buyuruyor ki ; " ben size okuyasınız diye hak üzerine Furkanı indirdim " bunlar da diyorlar ki Kuran'ı okumanıza gerek yok .. ALLAH okuyacaksınız buyuruyor bunlar hayır gerek yok .. Müthiş bir cüret şu cümleleri dillendirmek ..

Kuran'ı Kerim'den senin gibi
Manalar çıkaracak ilmimiz yok bizim
Abdestin, namazın farzlarını, sünnetlerini
falan biz islam alimlerinin ilmihal
kitaplarından öğreniyoruz.

Kuran'ı Kerim'den senin gibi
Manalar çıkaracak ilmimiz yok bizim
Abdestin, namazın farzlarını, sünnetlerini
falan biz islam alimlerinin ilmihal
kitaplarından öğreniyoruz.

Aferin sana .. İlmihal de okuyacaksınız elbette .. Ha bu arada sen bilmezsin bak Kuranda abdestin farzları da geçer .. Hatta namazın da .. ALLAH sana Kuran okumayı nasip etsin inşaALLAH ..

Selam vermemin vacip olduğunuda mı
Kuran'ı Kerim'den öğrendin?

Vermenin demek istedin sanırım :)
4:86 - Siz bir selam ile selamlandığınız zaman, siz de ondan daha güzeliyle karşılık verin veya verilen selamı aynen iade edin. Şüphesiz Allah, her şeyin hesabını gereği gibi yapandır.
Bak sen bunu da bilmezsin Kuran'da ki selam ayetlerinden sadece biri .. Biliyorum polemikten beslenen bir tipsin ama şu konuyu bari kirletme ..
Adam gibi yazacaksan muhatap ol yoksa uzak dur benden ..

Vermenin demek istedin sanırım :)
4:86 - Siz bir selam ile selamlandığınız zaman, siz de ondan daha güzeliyle karşılık verin veya verilen selamı aynen iade edin. Şüphesiz Allah, her şeyin hesabını gereği gibi yapandır.
Bak sen bunu da bilmezsin Kuran'da ki selam ayetlerinden sadece biri .. Biliyorum polemikten beslenen bir tipsin ama şu konuyu bari kirletme ..
Adam gibi yazacaksan muhatap ol yoksa uzak dur benden ..

Ben bu ayeti çok iyi biliyorumda,
Senin gibi bi tarafımdan yanlış mana vermiyorum.
Bi Senin değil senin gibilerin baş hastalığı
bu işte, ayetlere kafanıza göre mana vermek

Senden uzak durayım öyle mi?
Tamam durayım ama
Benim bulunduğum ortamlarda
dini konularda üfürmeyeceksin.

Ben bu ayeti çok iyi biliyorumda,
Senin gibi bi tarafımdan yanlış mana vermiyorum.
Bi Senin değil senin gibilerin baş hastalığı
bu işte, ayetlere kafanıza göre mana vermek

Senden uzak durayım öyle mi?
Tamam durayım ama
Benim bulunduğum ortamlarda
dini konularda üfürmeyeceksin.

Hakketen komedyensin :asd::asd:
Sen kimsin eleman :)
Sen önce kula değil ALLAH'a biat etmesini öğren ha bir de kadınlarında imamlık yapabileceğini .. Öyle bir taraflarından hüküm verme yoksa daha çok güldürürsün kendine ..
Şimdi ayağımın altından çekil ..

Âlimler Peygamberlerin vârisidir.) [Ebu Davud, İbni Mace, Tirmizi]
Alimlerden

"O kitap (Kur'ân); onda asla şüphe yoktur. O, müttakîler (sakınanlar ve arınmak isteyenler) için bir yol göstericidir" (Bakara, 2).

"Gerçekten size Allah'tan bir nur, apaçık bir kitap geldi. Rızasını arayanı Allah onunla kurtuluş yollarına götürür ve onları iradesiyle karanlıklardan aydınlığa çıkarır, dosdoğru bir yola iletir" (Mâide 15, 16).

Andolsun ki biz size açık açık bildiren âyetler, sizden önce yaşayıp gitmiş olanlardan örnekler ve takvaya ulaşmış kimseler için öğütler indirdik. (NUR/34)

Bu (Kur'ân) insanlar için bir açıklama, Allah'dan gereğince korkanlar için doğru yolu gösterme ve bir öğüttür. (AL-İ İMRAN/138)

Bu, sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır ki, insanlar onun âyetlerini düşünsünler ve temiz akıl sahipleri ibret alsınlar. (SAD/29)

Menzilim Kuran'dır şükürler olsun ki ..

Kimse herhangi bir din kitabını küçük görmüyor, sorun koskoca bir kuranı yetersiz göstermek .Ne demek mezhepten öğrenilir, ne demek meal ile ogrenilmez.Peygamberimiz hangi mezhepten öğrendi dini? Diğer tüm kitaplar ilavediir kurana.Tek ve ilk rehber kurandir.Hayretler icersindeyim neyi tartışıyoruz ya hu?

Kimse herhangi bir din kitabını küçük görmüyor, sorun koskoca bir kuranı yetersiz göstermek .Ne demek mezhepten öğrenilir, ne demek meal ile ogrenilmez.Peygamberimiz hangi mezhepten öğrendi dini? Diğer tüm kitaplar ilavediir kurana.Tek ve ilk rehber kurandir.Hayretler icersindeyim neyi tartışıyoruz ya hu?

Ama kime göre tek rehber kuran?

Geri