din kültürü öğretmenliği

Konu sahibi son olarak 298 gün önce görüldü
kpss'den 50 puan almanın atanmak için yeterli olduğu, en çok ataması yapılan öğretmenlik branşıdır. 3000 kontenjanlık ek atamanın 2065'i bu bölüme yapılmıştır.
göksel'den gelsin bari: "bu devran böyle sürüp gitmez ki, sen de yanacaksın günün birinde." :)

o sadece din kültürü öğretmenliği değildir ''din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğidir'' bu konudan şunu çıkartabilirim ahlak dersine çok fazla ihtiyacı olan bir ülkede yaşanılıyorsa bu çok normal

aslında 'islam kültürü ve islam ahlakı bilgisi' öğretmenliğidir.

Bu dersi okullara sokan kenan evren in sayesinde çok rağbet gören öğretmen tipi olmuslar:p
Haftada bir islenilen dersin ogretmenidir.
Hatta masanın üstünde namaz kildiranlari varmış rivayete göre.

İnsanlık tarihin olmazsa olmaz gerçeğini " olur olur " tarzından bir müfredatın esaretinde öğrencilerine anlatmaya gayret eden eğitim müdavimleri ..

Bizim zamanımızda pek sallanmayan dersti öğretmenimiz okul müdürüydü. 10 dersin 2 sine gelirdi. Sınavlar da başımızda temizlikçi dururdu falan. Şimdi aklıma geldi de hey gidi günler hey .p

Bütün surelerin ezberletilmeye çalışıldığı dersti.
Surelerde ne anlatılmak isteniyor?
Boşverin. Ezberleyin yeter.

Benim için faydalı bir branş ve dersti. Allah razı olsun..

Din Kültürü adı altında hanefi sunni islam öğretisinin yapıldığı ders.

Diğer derslere giren öğretmenler az çok konularına hakim, biyoloji dersinde açıp ayet okumuyorsun ya da beden eğitimi dersinde müzik dinlemiyorsun.

Peki Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi hocası bunları öğretiyor mu gerçekten? Bugün yüzde kaçımız İslam mezheplerini biliyoruz, protestanlık nedir biliyoruz? Ortodoskluk nedir, neden ayrılmıştır kaçımız biliyoruz? Ya da milyarlarca Hindu'nun olayı ineğe tapmaktan ibaret midir? Ötesi yok mudur? Bunları bilmiyoruz.

Ve bu derste bunlara ayrılan yer Hz. Muhammed'in komşuları kadar değilse, o dersin adı din kültürü değil İslam tarihidir.

Ahlâk konusu tamamen fecaat zaten. İyilik, dürüstlük, erdem, cesaret nedir nasıl olmalıdır gibi şeyler bir kenara, bu hocaların "büyüğe saygı küçüğe sevgi"den öte gidebildiğini göremedim ben.

Öğretmenine göre değişiyor. Lise ve ortaokul yıllarımda hep çok iyi hocalarım oldu bu konuda. Tıpkı bir felsefe dersi kadar tartışmaya açık bir ders işledik biz. Bu yüzden sorularımıza cevap bulma , idrak etme yeteneklerimiz kolaylaştı . Hocamız hep bize ''sen bu konuda ne düşünüyorsun'' diyerek başlardı işe. Allah razı olsun onlardan. böylesi hep bulunmuyor.

Atanmaya gelince, devletimizde haksızlık yapılıyor bu konuda. Bütün kontejyanları bu şekilde doldurup diğer branş öğretmenlerinin hakkı yeniliyor. Kul hakkı işte, yer misin yemez misin

Çok faydalı bir branş halini almış bölümün mezun verdiği insanlar.
Genelde kel ve kısa boylu olduklarını düşünmüşümdür ancak din kültürü öğretmenim tam aksiydi :D

Çok önemli bir branş olmasına rağmen nedense hep ters, aksi öğretmenler denk gelmiştir bana. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersini çok sevdiğim ve başarılı olduğum halde öğretmenlerimi bir türlü sevememişimdir.Eğer sevseydim belki şu an ilahiyat okumuş olurdum

Hiç bilmediğiniz bir okula öğretmenler odasına girdiğinizde aha bu dincidir kesin diyebileceğiniz topluluk. Genellikle bilgi seviyeleri 90 sayfalık din kültürü ve ahlak bilgisi kitabıyla sınırlıdır.istisnaları vardır, din ile ilgili en güzel tartışmaları ve fikir alışverişlerini lisedeki hocamızla yaptık. Dediğim gibi tek tük çıkabilir bu şekilde

Lisede bir tane din öğretmenimiz vardı. Yazılı kağıdını okumaz. Arkalı önlü dopdolu yazana 100’ü basar geçerdi. Neyse ki şanslıydım. Yazılarım iriydi. İki soru zaten ön sayfayı doldururdu. Arkada da uzatırdım lafı 100’ü alır geçerdim.

Öğretmen alımlarında en çok alım yapılan branş idi; hâlâ öyle galiba. Bu branşa bir yığılma oldu.

bu aralar sınıf öğretmenliğinden sonra, ingilizce öğretmenliğinden önce en çok ataması yapılan branş olarak ikinci sıradadır ve bu hükümete neden asla oy vermeyeceğimin sebeplerinden sadece bir tanesidir. ama totaldeki mezun sayısı ve atama puanı düşünüldüğünde en kârlı ve torpilli bölüm olduğu aşikar. bir fizikçi, coğrafyacı, felsefeci, kimyacı, edebiyatçı vs. hocamızın yıllarca atama bekleyip itibarsızlaştırılmasının yanında şişik puanlarla, tüm okullara anlamsız şekilde açılan kadrolar sayesinde şu an keyifleri yerinde. buna rağmen atanamıyorlar loolll.

edit: ayrıca da %98'i yatıyor. ve bıraktığım %2'lik pay gerçekten iyimser bir rakam.

Yegenime onerdigim branş sjxjs bu gidisle hep popüler kalacak.

fen bilgisinde toriçelli deneyini kitaptan öğreten ezberci pozitif bilim öğretmenlerinin aksine namaz kılmayı öğretmen masasının üzerinde uygulamalı anlatan öğretmenlerdir. pupa evresini din kültürü öğretmeni olarak geçiren bu öğretmenler, metamorfozlarını okul müdürü olarak tamamlar. :cici:

lâhiyyât = tanrılar demekdir,buradan me'zûn olan,tek tanrı(ma'bûd) mektebinden değil,müşrikler mektebinden me'zûn olmakda,onun için,inancı sağlam adam çok az çıkmakdadır,bu sağlamlık da talebenin âilesinden gelmekdedir...onun için bir an evvel ıslâh edilmesi şartdır.yoksa,islâma zarar veren,mezhebsizliği,vehhâbîliği,selefîliği,dînsizliği yayan bu mekteblerin âcilen kapatılması memleket,dîn için lâzımdır...

Benım dın kulturu öğretmenım kızların bacaklarına bakardi :D

Geri