Din, İnanç, Siyaset, Siyasi konular hakkında

Konu sahibi son olarak 2607 gün önce görüldü
Dini inancı, Irk, Dili, Rengi, Kökeni vs ne olursa olsun bunu yargılamak kimin hakkı ?

Kesinlikle.

Doğrudur bizzat şahit oldum ben dahil birsürü inançlı arkadaşımızla dalga geçildini.Hemende müdahale edildi hemde fazlasıyla sağolsunlar.(kinaye değil,ciddiyim.)

Ancak şuda var;

Mesela sırf işine gelmiyor diye hakkında 0 bilgiye sahip insanlara dinsiz,kafir,putperest tarzında etiket vurmak çirkin olduğu gibi ForumBahane'nin IQ irtibarınada hakarettir ki bunu yapan üyeleri gördüğüm gibi banlamak şöyle dursun defalarca müdahale edilmediğinide gördüm.Yedikleri hakaretleri silmeden konu kilitlemek yerden değil gökten apartman inşa etmek gibi.

Neyse,

İyi niyetli davranıp gözünüzden kaçmıştır düşüncesiyle mesajları daha iyi takip edin mümkünse.Ben raporlamıyorum nedeni; önemsemediğimden.Hani olurda ileride zıt görüşlü üyeleriniz artık forumda aktif olmayı bırakırsa 'neden?' sorusunun cevabı olsun diye yazdım.

Kimsenin benim dinimi,dilimi,ırkımı ve siyasi düşüncemi zedelemeye onu aşağılamaya hakkı yoktur.
Nasıl ki bunları ben bu şekilde düşünebiliyor isem benim de bu şekilde davranmam gerekir.
Olayın ucu sadece saygı.
Karşımızda ki insanları din,dil,ırk ve siyasi düşüncesi sebebiyle ayrımlara sokarsak ap açık bir ırkçılık olayının içinde buluruz kendimizi.
Her insan kendi için yapılmasını ve düşünülmesini istediği şeyleri karşı taraf için de uygularsa ortada bir sorunun kalacağını düşünmüyorum.
Ancak her insan bir olmuyor ne yazık ki.
Sen ak kaşık olursun ancak başka biri kara olur bilemeyiz.
Ben saygılı oluyor isem karşımda ki insandan da saygı beklerim.
Benim inancım İslam karşımda ki insan da farklı bir dini temsil ediyor ya da inanmıyorsa o bana saygı gösteriyor ise ben de ona gerektiği saygıyı gösteririm.
Aslında ne din ne dil ne ırk ne de siyasi düşüncenin önemi yok.
Önemli olan insanın insana eş değer bir şekilde davranmasıdır.
Biz birbirimize insan gözüyle bakabiliyor ve birbirimize saygı duyabiliyorsak ne mutlu bize.

Forumdakilerin sorunu bir fikri sorgulamayı aşağılamak olarak algılamaları.
Haklı çıkma olayına gelince bu hususta düşüncelere karşı bir şey söyleniyorsa istediği kadar haklı çıkmaya çalışsın beraber kafa yorarız sorun yok. Ama haklı çıkma anlayışı düşünceye yönelim olmadan sen şöylesin böylesin deyip hakaret edip haklı çıkmaya çalışmak olmaz.
Diğer sorun ; Tartışma denen şeyi bilmiyoruz biz. Anket mi bu ben diyorum bana ters bir şey söyleme yorum yapma demek? Tartışmada bir şey denir Güzelce savunulur. İlla doğru çıkacak diye bir şey yok. Ne öğrensem kar diye bak olaya.
Uslubum arada sertleşiyor benimde kusursuz olduğumu iddia etmiyorum tabiki ama genel durum bu.
Haber konularına değinmeyi unutmuşum. Orada savunulan düşünce kendi gerçek kafada tartılmış düşünceler olsaydı eminim ki saygı duyardım. Ne yazıkki olaya kendi partisini savunmak adına insan mısınız diye dalana saygı yok.

Yönetim kreşte çocuklara sahip çıkar gibi davranacağına önce görev ve sorumluluklarını yerine getirsin. Burada "Bazı Müslümanlar şöyle" diye bir genelleme yaptığımda ki bunu radikal İslami terör örgütleri için yapmıştım 5 kişi bana "genelleme yapma, herkes aynı değil" telkinlerinde bulunmuştu. Eee yönetim ezbere konuşmak kolay. din, dil, ırk diye sıralamaya başlıyorsunuz da insanların kültürleri, yaşama şekilleri, dış görünüşleri girmiyor mu sizin hak, hukuk yelpazenize?

Kusura bakmayın ama şu anda bu konunuz sadece iki yüzlülük olarak görünüyor bana yapmadığınız işlemler vesilesiyle.

Mantalite; tahammül edemediği düşünceyi yaftalayıp, yok saymak, inkar etmek...

Yönetim kreşte çocuklara sahip çıkar gibi davranacağına önce görev ve sorumluluklarını yerine getirsin. Burada "Bazı Müslümanlar şöyle" diye bir genelleme yaptığımda ki bunu radikal İslami terör örgütleri için yapmıştım 5 kişi bana "genelleme yapma, herkes aynı değil" telkinlerinde bulunmuştu. Eee yönetim ezbere konuşmak kolay. din, dil, ırk diye sıralamaya başlıyorsunuz da insanların kültürleri, yaşama şekilleri, dış görünüşleri girmiyor mu sizin hak, hukuk yelpazenize?

Kusura bakmayın ama şu anda bu konunuz sadece iki yüzlülük olarak görünüyor bana yapmadığınız işlemler vesilesiyle.

Konuyu açma sebebim anlaşılmamış galiba, Şu an sizde genelleme yapıyorsunuz ki benim şahsi konumda tüm yönetimi eleştirebiliyorsunuz üstüne ikiyüzlülükle itham ediyorsunuz. Ne hikmetse yaptıgımız işlemler dolayısıylada aynı tepkiyi alıyoruz arkadaşlardan, yapmadıgımız işlemlerde de :)

Yorumları okumadım.
Şunu diyeceğim ; bazı tipler sırf ortam germek için kopyala-yapıştır ile insanlık,din,siyaset dersi vermeye çalışıyor.Sonrasında ben birşey demedim,yorumumda sıkıntı yoktu deniyor.
Bunlar zaten belli başlı kişiler.Her konuda tartışılır,seviyeyi bildikten sonra elbet çıkış yolu bulunur.
Yeter ki kendi düşüncelerimizi,karşımızdakine zorla kabul ettirmek gibi çocukça davranışlar içine girmeyelim.Benim inancım da inançsızlığım da bana.Her koyun kendi bacağından asılacak.
He bir de şu var ; okumaktan kimseye zarar gelmez,okuyun,analiz edin sonrasında düşüncelerinizin arkasında durun..Yoksa boşa kürek çekilir.

Konuyu açma sebebim anlaşılmamış galiba, Şu an sizde genelleme yapıyorsunuz ki benim şahsi konumda tüm yönetimi eleştirebiliyorsunuz üstüne ikiyüzlülükle itham ediyorsunuz. Ne hikmetse yaptıgımız işlemler dolayısıylada aynı tepkiyi alıyoruz arkadaşlardan, yapmadıgımız işlemlerde de :)

Asıl ben anlaşılmamışım sanırım. Burada bu konularda şu şekilde bu şekilde davranmak olmaz şeklinde nutuklar atılmadan önce bunların önüne geçilmeli. Çünkü farkındaysanız renginizin bizden farklı olmasının getirdiği sorumluluklar var. Lafla peynir gemisi yürümüyor, önce sizin icraatlerinizi görelim ki sizin bu çağrılarınızı samimi bulalım demek istedim. Ayrıca benim yaptığım genellemede bir sıkıntı yok. O konuda bir hakaret var mı, evet. Yönetim ilgilenmiş mi, hayır (dün ben mesaj attıktan sonra silindi gerçi ama yine yarım yamalak). Peki bu düzenleme ve kuralları uygulama işi kimde? Yönetimde. Demek ki yönetim işini yapmamış. Bu da gayet yerinde bir genellemedir. Ben burada absürt bir iç çamaşırı fotoğrafı paylaşıp forumdaki tüm kadınlara hediyem olsun demedim, sadece yönetimde gördüğüm bir yanlışı açık sözlülükle ifade ettim. Eğer bu hediye cümlesi sizi sinirlendirdiyse mevcut cümlenin de bende nasıl bir etkisi olduğunu anlayabilmişsinizdir umarım. İşlem yapınca tepki almanız meselesi ise beni ilgilendirmez, bu sizin probleminiz. Eğer yapamıyorsanız, zorla yaptığınızı zannetmiyorum yöneticiliği. Bu lafım sizin için değil, şahsi algılamayın tüm yönetim için konuşuyorum. Eğer yaptığınız işler yanlış ise tepki toplamanız normaldir, bence yaptığınız ve yapacağınız her şeyi iyice gözden geçirmelisiniz. Yanlış adamı tutukladığı için tepki alan polis gerçek katilleri, hırsızları tutuklamasın mı yani? Çünkü sizin kullandığınız argüman tamamen buraya çıkıyor. Lütfen makul ve mantıklı şekilde konuşacak isek devam edelim, yoksa bizim adalet anlayışımız bu işinize gelirse deyin de biz de ne ile karşı karşıya olduğumuzu bilelim.

Asıl ben anlaşılmamışım sanırım. Burada bu konularda şu şekilde bu şekilde davranmak olmaz şeklinde nutuklar atılmadan önce bunların önüne geçilmeli. Çünkü farkındaysanız renginizin bizden farklı olmasının getirdiği sorumluluklar var. Lafla peynir gemisi yürümüyor, önce sizin icraatlerinizi görelim ki sizin bu çağrılarınızı samimi bulalım demek istedim. Ayrıca benim yaptığım genellemede bir sıkıntı yok. O konuda bir hakaret var mı, evet. Yönetim ilgilenmiş mi, hayır (dün ben mesaj attıktan sonra silindi gerçi ama yine yarım yamalak). Peki bu düzenleme ve kuralları uygulama işi kimde? Yönetimde. Demek ki yönetim işini yapmamış. Bu da gayet yerinde bir genellemedir. Ben burada absürt bir iç çamaşırı fotoğrafı paylaşıp forumdaki tüm kadınlara hediyem olsun demedim, sadece yönetimde gördüğüm bir yanlışı açık sözlülükle ifade ettim. Eğer bu hediye cümlesi sizi sinirlendirdiyse mevcut cümlenin de bende nasıl bir etkisi olduğunu anlayabilmişsinizdir umarım. İşlem yapınca tepki almanız meselesi ise beni ilgilendirmez, bu sizin probleminiz. Eğer yapamıyorsanız, zorla yaptığınızı zannetmiyorum yöneticiliği. Bu lafım sizin için değil, şahsi algılamayın tüm yönetim için konuşuyorum. Eğer yaptığınız işler yanlış ise tepki toplamanız normaldir, bence yaptığınız ve yapacağınız her şeyi iyice gözden geçirmelisiniz. Yanlış adamı tutukladığı için tepki alan polis gerçek katilleri, hırsızları tutuklamasın mı yani? Çünkü sizin kullandığınız argüman tamamen buraya çıkıyor. Lütfen makul ve mantıklı şekilde konuşacak isek devam edelim, yoksa bizim adalet anlayışımız bu işinize gelirse deyin de biz de ne ile karşı karşıya olduğumuzu bilelim.

Biz hala farklı dillerde konuşuyoruz. Ortada bir konu varsa medeni bir şekilde konuşularak hallolur. İnsanların dini dili ırkı siyasi seçimi vs.. ne olursa olsun bu kimsenin kimseye hakaret etmesini küçük düşürmesini gerektirmiyor. Çogu arkadaşımızda aynı fikirde. Ha yok siz aksini savunuyorsanız onu bilemiyorum. Ben / Biz yönetim olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz Siz neden bize destek olmayı denemiyorsunuz.

GüLSe foruma döndüğümden beri özellikle seni yoruyorum hakkını helal et kardeşim ..

Herkesin dili dini ırkı kendisini bağlar bizleri ilgilendirmez fakat birde şu var sessiz kaldığımız sürece bize daha çok yükleniyorlar sesimi çıkartmıyorum.

şu kadar şey söyleyip konudan ayrılacağım sizin dininiz size benim dinim bana.

Saygılarımla.

Biz hala farklı dillerde konuşuyoruz. Ortada bir konu varsa medeni bir şekilde konuşularak hallolur. İnsanların dini dili ırkı siyasi seçimi vs.. ne olursa olsun bu kimsenin kimseye hakaret etmesini küçük düşürmesini gerektirmiyor. Çogu arkadaşımızda aynı fikirde. Ha yok siz aksini savunuyorsanız onu bilemiyorum. Ben / Biz yönetim olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz Siz neden bize destek olmayı denemiyorsunuz.

Ben aksini savunmuyorum, sadece sizin söyledikleriniz ile yaptıklarınız uyuşmuyor diyorum ki farklı dillerde konuşmuyoruz sadece siz anlamak istemiyorsunuz. Ben burada medeni bir şekilde konuştuğumuzu düşünüyorum, sizce öyle değilse de kusuruma bakmayın ilk mesajlarım sinirle yazılmış olabilir ana fikir olarak hala arkasında olmama rağmen bazı yanlış tabirlerim olmuş olabilir. Bu mesele sadece din dil ırk siyasi seçimle bitmiyor işte, bu ezbere sıralamadan vazgeçerseniz ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Orada yazdığınız vs.'nin içine "dış görünüş" ve "yaşayış tarzı" da giriyor. Yani bahsettiğim konudaki hakaretin dine, dile, ırka sarf edilmiş bir hakaretten zerre farkı yokken bunlara gösterdiğiniz hassasiyeti oraya göstermemenizdir bahsettiğim "ikiyüzlülük". Hatta admin bana "herkes böyle cümleler kuruyor, o yüzden işlem yapılmaz" diye cevap atıyor siz hala elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz diyorsunuz.

Tartışmayı okumadım. Çünkü dakikalarımı ziyan etmek istemem.
Bana bu tarz tartışmalar da çok saçma geliyor. Fikir teatisi farklı. Ama üstten üstten sahip olduğu yarım porsiyon aydınlıkla başkasını aşağılayanlardan da hoşlanmıyorum.

Gülse titizdi bu konularda.

Kendi adıma ; Ululuk kisvesine sahip olmayan her şahısı eleştiririm .. Bir kimsenin anasına babasına inancına ve o inancın temsilcisine ( peygamberi ) asla hakaret etmem ama münafıklık alametlerini taşıyan herkese de hak ettiği kadar eleştiri ve hakaretim olur ..

Forum içerisinde ki tartışmaların çıkma birinci sebebi bazı kimselerin haber içeriklerine değil de habere yorum yazanların yorumlarına saldırmalarından çıkmaktadır .. Polemikleri başlatan ilk mesaja anında müdahale ederseniz bir çok tartışmanın önüne geçebildiğinizi fark edersiniz ..

Bir de en ufak bir hararette konuların kilitlenmesine de karşıyım .. " Mesaj silme " yetkisi yeteri kadar etkili bir önlemdir .. Bu forumda mesaj kontrol özelliği de var sanıyorum .. Eğer iki kişi tartışmaya başlamışsa sadece o iki kişi için bir kaç saatliğine o özelliği kullansanız da konuları kilitleyip tüm üyelere farkında olmadan ceza vermeseniz daha iyi olur ..

Adam zamanında konuşmuş.
Habere değil de konuyu açana, kaynağa, konu hakkında fikrini özgürce belirtenlere sataşan ASALAKLAR a müsade etmeyin. Çünkü amaçları fikir belirtmek değil, ortalığı karıştırmaktıt

Tartisilir.
Ama burda olmuyo baba.
Yani olmuyo iste.
Sen yazcen o yazcek ohooo araya biri gircek.
Denedim.
Sarmiyo.
Yoksa ben cok severim fikir savaslarini.
Ama burda yok abicim olmuo:D

7.cümleyi neden almadin da?
Gayfem nirde?

Geri