Din ile dalga geçmek ifade özgürlüğü değildir

• Kullanıcı Han
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 590 gün önce görüldü
Benim inandığım birşey ile dalga geçen afedersin Sgitsin yani. Burda birisi Hz Mehdi ile ilgili birşey söyledi ve ona saygı duyarken nefretimi kazandı. Bu benim inandığım ve içselleştirdiğim bişey. Saygı duymayacaksan kapatacaksın çeneni.

bende inandığı şey hakkında çelişkiler olduğu söylenince "saygi duyucaksin ulan". diğenleri darp etmek istiyorum.
sen ne güzel kendi kendine "tamam vecibeleri yerine getirmiyorum ama inaniyorum rabbim icimi biliyor" diyorsun ve mânen kendini rahatlatıyorsun. benim gelmeden once bulundugum bir once ki basamakta duruyorsun o kadar.
din denilen afyon zaten insanlar üzerinden yola çıkarak tartışılmaz ama dinleri oluşturanlarda insanlar.
maalesef bunu konuşabileceğimiz bir tanrı veya insandan başka dini mükemmel kullanan bir canlı yok.

Son düzenleme:
Arkadaslar birbirinizi neden darp ediyorsunuz?

Kendi dini ve inancıyla dalga geçilmesini doğru bulmayanlardan başkalarının dini, inancı ile de dalga geçmemelerini beklerim. Mesela cümbüş evi deyip, mum söndürüyorlar, kestikleri yenmez,.... deyip benim dinime saygı gösterilmrsini bekliyorum demek biraz abest oluyor.
Keşke herkes diğerinin inancına saygılı olabilse ama malesef reel hayatta durumlar çok farklı.

Kendi dini ve inancıyla dalga geçilmesini doğru bulmayanlardan başkalarının dini, inancı ile de dalga geçmemelerini beklerim. Mesela cümbüş evi deyip, mum söndürüyorlar, kestikleri yenmez,.... deyip benim dinime saygı gösterilmrsini bekliyorum demek biraz abest oluyor.
Keşke herkes diğerinin inancına saygılı olabilse ama malesef reel hayatta durumlar çok farklı.
Genel olarak saygı sünni müslümanlara bekleniyor sadece, diğerleriyle istediğin gibi dalga geçebilirsin

Düşünce ve ifade özgürlüğünün sonsuzluğuna inanırım.
Bize değer diye sunulan her ne varsa hepsi eleştirebilir, dalga geçilebilir, hakaret diye de bir suç olmaz. Çünkü hakaretin nesnel tanımı yapılamaz. Vatan, millet, bayrak, şu bu atalar şu dini önder, bu milli kahraman vs vs diye bir sürü kendimize değer tanımlıyoruz. Bir değeri olur olmaz ayrı bir şey.. Doğru da olsa yanlış da olsa eleştirilebilir. Söz hiçbir şekilde suç olmaz.

Ben değerin yalnızca insanın kendisi olduğuna inanan biriyim.

Küfür suç olmalıdır herkese karşı.. Bunun dışında fikir özgürlüğü sonsuzdur. Eleştiremediğin her şey senin putundur..

Saygı zehirli bir kelimedir.. Saygı insana olmalıdır. Özgürlüklere ve haklara..
Yani.. Hz. İnsan’a..

• Beğen
Tepkiler: Sux
Tanrı,türbeye gidip çevresindeki demirlere kilit veya benzeri şeyler bağlayan kişiler için "ol gücümün kudretiyle nasıl dalga geçerler"diye düşünmüş müdür acaba

ifade özgürlüğü denen kavram çok kullanılınca suyu çıkacak bir şey olmaktan öte, yüzyıllarca süren bir kavganın ardından elde edilen önemli bi kazançtır insanlık için. sadece türkiye özelinde değil, tüm dünya için böyledir. iyi uygulayan vardır, yarı zamanlı uygulayan vardır, uygulamayan vardır. bu üç kategoriyi incelerseniz uygulama durumlarının toplumların refah seviyeleriyle doğru orantılı olduğunu da görürsünüz. akp iktidarıyla birlikte türkiye'de en çok gerileyen hadiselerden biridir ayrıca. öncesinde de mükemmel değildi, alanı daha genişti sadece. yoksa bu toplumda bazı tabular her zaman vardı. kaldı ki bu kavram tam da toplumun veya bir zumrenin "söylenemez" bulduğu şeylerin söylenebilirliğini güvence altına almak için vardır. millet birbirinin kaşıyla gözüyle daha rahat dalga geçsin diye değil. o yüzden dine, inanca, devlete, devlet büyüklerine, kanaat önderlerine, şeyhlere şıhlara, her kime veya neye olursa olsun yapılan söylem ifade özgürlüğü kapsamına girer. şahsa edilen küfür ve hakaret zaten suç unsurudur, gider şikayetçi olursun, ama bunun dışındakiler suç teşkil etmez. mesela pegasus çalışanlarının yaptığı paylaşım "suç" değildir. yaptıkları şey olsa olsa bir kesimin inançlarına saygısızlıktır. onu da kendi şahsi hesaplarından yapmışlarsa, bir kışkırtma, bir kargaşa çıkarma motivasyonu yoksa, herhangi bir ceza almamaları gerekir. yasalar ve işleyiş bakımından söylemiyorum, olması gereken şey bakımından söylüyorum. yoksa bu memlekette cb geçerken sigara içmeye devam etti diye adam tutuklayacaklardı neredeyse.

ifade özgürlüğü denen kavram çok kullanılınca suyu çıkacak bir şey olmaktan öte, yüzyıllarca süren bir kavganın ardından elde edilen önemli bi kazançtır insanlık için. sadece türkiye özelinde değil, tüm dünya için böyledir. iyi uygulayan vardır, yarı zamanlı uygulayan vardır, uygulamayan vardır. bu üç kategoriyi incelerseniz uygulama durumlarının toplumların refah seviyeleriyle doğru orantılı olduğunu da görürsünüz. akp iktidarıyla birlikte türkiye'de en çok gerileyen hadiselerden biridir ayrıca. öncesinde de mükemmel değildi, alanı daha genişti sadece. yoksa bu toplumda bazı tabular her zaman vardı. kaldı ki bu kavram tam da toplumun veya bir zumrenin "söylenemez" bulduğu şeylerin söylenebilirliğini güvence altına almak için vardır. millet birbirinin kaşıyla gözüyle daha rahat dalga geçsin diye değil. o yüzden dine, inanca, devlete, devlet büyüklerine, kanaat önderlerine, şeyhlere şıhlara, her kime veya neye olursa olsun yapılan söylem ifade özgürlüğü kapsamına girer. şahsa edilen küfür ve hakaret zaten suç unsurudur, gider şikayetçi olursun, ama bunun dışındakiler suç teşkil etmez. mesela pegasus çalışanlarının yaptığı paylaşım "suç" değildir. yaptıkları şey olsa olsa bir kesimin inançlarına saygısızlıktır. onu da kendi şahsi hesaplarından yapmışlarsa, bir kışkırtma, bir kargaşa çıkarma motivasyonu yoksa, herhangi bir ceza almamaları gerekir. yasalar ve işleyiş bakımından söylemiyorum, olması gereken şey bakımından söylüyorum. yoksa bu memlekette cb geçerken sigara içmeye devam etti diye adam tutuklayacaklardı neredeyse.

yazdiklarina bir nevi katiliyorum lakin bizim ülkemizin büyük kitlesi müslümandir hatda ve hatda tam hesaba vurulsa 90% üzerinde müslüman cikacagina eminim
bazi davranislari yaparken müslüman bir ülke oldugunu ihmal etmemeli
pegasus kadir gecesi icki paylasimi yaparken pegasus adina deyilde kendi adina yapsaydi kimse birsey demezdi
pegasuz bir türk devletinden bir sirketin dikkat etmeli butur davranislara

Peygamberleri çok güzel tiye alırım. Neredeydi Uludağ'da mıydı bir yerde Fenerbahçe'nin Şampiyonluk Yürüyüşü tadında bir konu vardı, ulan dedim Hz. İsa ve havarileri bile bu kadar yürümedi anasını satayım, 6 bin beğeni aldıydı, ay hihi, bu Hz. İsa ve havarileri, kardeşim o dönem sikeçırs filan da yok, hani amdır mour olur ayağında sikeçırs olur, ne bilem nort feys filan oğtudor olgular, e hadi yürürsün, sen nereye yürüyorsun 8 milyon kilometre yaptılar 7 milyar adım, ya bi' durun be kardeşim, şu dini belirli lokasyonda yaysanıza ya, hiç kafa yok.

Ay sallamak çok hoş bir olgu.

Geri