Din bilimle çelişir mi?

Konu sahibi son olarak 1657 gün önce görüldü
Kısa ve net ; " Çelişmez " .. Tartışmam bile ..

Kısa ve net ; " Çelişmez " .. Tartışmam bile ..
hay Allah razı olsun
yılların mürtediyim bu kadar güzel pas görmedim.
din gibi sofistike bir konuda bile bu kadar net ve dogmatik konuşman,otomatik olarak bilim dışına iter seni :) aha bak direk çeliştin zaten :D

hay Allah razı olsun
yılların mürtediyim bu kadar güzel pas görmedim.
din gibi sofistike bir konuda bile bu kadar net ve dogmatik konuşman,otomatik olarak bilim dışına iter seni :) aha bak direk çeliştin zaten :D

olum zarflıyolar seni yeme bunları :D

izzeti amma yesifûn..bir an trollendim dimi :)

Sana göre Climax :)
Benden yana sıkıntı yok ..
Ayetleri alay konusu olarak kullanma mesajlarında ..

Bilimin bulduğu her şey kuranda zaten yazdığı için ve mal bilim adamları zaten var olan bir şeyi tekrar buldukları için din bilimle çelişmez.

Celi$miyoki bilim ilen, ben bugune kdr gorduugm butun bilim dallarinda,
butun ortaya cikan sonuçlarda, din ile çeli$kiye giren noktalarin hep bilim adamlari tarafindan
çeli$kiye sokuldugunu fark ettim, o çeli$en noktayi daha ba$ka açidan,
din ile çeli$meyecek bakimdan degerlendirilebilicekken, gidip aksine din ile çeli$en sonuçlar
cikarmaktalar ozenle, tabi bu demek degilki onlarin sonuçlaarina gore bilim din ile celi$iyo,
aklimizi kullanip farkli gosterilmek isteneni dogru olan bi sonuca çikarmaya çali$abiliriz,
bilim sadece bilim adamlari tarafindan cikarilan sonuclara gore $ekil kazanmiyo,
bilim çok çapli, bircok insanin goru$leri ters ve zit olan bi donem ^^

yani diycegim oki illaki çeli$tirmek isteyen gercegi egip bukup celi$tiricek sekile sokar = )

Celistigi alanlar var malesef.

aslında bilimin bilmediği her şey kur'anda var,ama Biz cüzi irademiz ile bize izin verilen kadarını anlayıp algılayabiliyoruz.

Celi$miyoki bilim ilen, ben bugune kdr gorduugm butun bilim dallarinda,
butun ortaya cikan sonuçlarda, din ile çeli$kiye giren noktalarin hep bilim adamlari tarafindan
çeli$kiye sokuldugunu fark ettim, o çeli$en noktayi daha ba$ka açidan,
din ile çeli$meyecek bakimdan degerlendirilebilicekken, gidip aksine din ile çeli$en sonuçlar
cikarmaktalar ozenle, tabi bu demek degilki onlarin sonuçlaarina gore bilim din ile celi$iyo,
aklimizi kullanip farkli gosterilmek isteneni dogru olan bi sonuca çikarmaya çali$abiliriz,
bilim sadece bilim adamlari tarafindan cikarilan sonuclara gore $ekil kazanmiyo,
bilim çok çapli, bircok insanin goru$leri ters ve zit olan bi donem ^^

yani diycegim oki illaki çeli$tirmek isteyen gercegi egip bukup celi$tiricek sekile sokar = )
Bilimsel araştırmalar yaparken gördükleri ve buldukları şeyler sayesinde müslüman olan bilim adamlarının sayıları epey fazla. DEdiğin gbi zaten çeliştirmek isteyen bilimsel olarak olsun yada olmasın her türlü çeliştirebilir zaten .

tabi ki çelişir. dinde kayıtsız şartsız iman vardır, acabaya yer yoktur, yenilik yoktur, kurallar vardır. bilim de ise her şeye süpheyle yaklaşılır. en temelde, en başta zaten birbirlerinden ayrılıyorlar.

dini bilimle kıyaslamak ne kadar doğru o da ayrı bi tartışma konusu..

dinde tartışma yoktur, herşey kesindir, dogmatiktir din.. bilim ise tam tersi tartışmalar sayesinde ilerler..

en büyük çelişki budur aslında.. :)

örneğin ;
herhangi dine mensup biriyle kutsal kitabı Tanrının gönderdiği konusunda tartışamazsınız, çünkü karşı taraf kesin olarak gönderildiği inanışına sahiptir... bilimde bu yoktur.. kesinlik yoktur...

Din ve bilim taban tabana zıttır.
Din de doğru baştan bellidir. Çoğunlukla sonuca göre neden belirlenir.
Bilimde ise doğru sonda bellidir. Nedene göre sonuç bulunur.

Bir taraf her şeye şüpheyle yaklaşır, doğru kabul edilen bilgilerin bile ileride değişebileceğinin farkında olup buna göre hareket ederken diğer taraf kaç yüz yıl önce koyulmuş kuralların hâlâ doğru olduğunu, dogmatik bir kafa yapısıyla, savunur. Evet, ben de tartışmam bile.

benim anladigim kadariyla diyonuzki siz; din'de tarti$ma $uphe yok, ama bilimde var,
iyi ama bilimde $uphe olmasi din ile celi$mesi anlamina gelirmi?
bunun bu goru$ açisindan soruldugunu sanmiyom,
sorulsa bile din tarti$maya $upheye yenilige kesinlikle hayir demiyoki,
eski kalsin, du$unmeyin de demiyo ^^

benim anladigim kadariyla diyonuzki siz; din'de tarti$ma $uphe yok, ama bilimde var,
iyi ama bilimde $uphe olmasi din ile celi$mesi anlamina gelirmi?
bunun bu goru$ açisindan soruldugunu sanmiyom,
sorulsa bile din tarti$maya $upheye yenilige kesinlikle hayir demiyoki,
eski kalsin, du$unmeyin de demiyo ^^
yatadılış-evrim diye,daha sıfır noktasında yollarını ayıran bilim ve din,birbiri ile çelişir mi diye sormak bile komiktir.ne çelişmesi? Taban tabana zıt

Kuran'ın ilk emrinin oku olduğunu düşünürsek kesinlikle ayrılma imkanı olmayan konudur. "oku", derken temelde sadece "kuran" ı oku değil çok daha derin ve boyutlu olarak "oku öğren öğrendiğin ve yaşadığın bütün herseyi sorgula (hatta kuran'ı bile) " anlamına gelir.
Bu yüzden çelişmesi imkansız.

Geri