Yoo hayır, ALLAH rızası için verdiğin her şey sadaka sayılır .. Ameller niyetlere göredir ..
Lakin bu husus ayrıntıda incelenesi bir husus ..
Yukarı da paylaştığım ayete göre ben sokakta ki dilencilere para vermesem günaha girmem çünkü ALLAH buyuruyor ki " İhtiyacı olanlar arsızlık edip istemezler ama siz onları yüzlerinden tanırsınız "
Yani ihtiyaç içinde ki bir yoksul haya edip insanlardan istemeye sıkılır .. Yüzü şekilden şekile girer ve çektiği sıkıntılardan dolayı hüzn içindedir ..
Peki bizim dilenciler günümüz de böyle mi ? Tam tersi .. Para dilenmek için kırk takla atıyorlar .. Adeta duygularımıza tecavüz ediyorlar .. Ve bir çoğunun da aslında durumu iyi ama dilenciliği meslek olarak görüyorlar .. En kötüsü de bu arsızlar topluluğu yüzünden gerçekten ihtiyacı olan fakirlere de inanamıyor, güvenemiyor, seçemiyoruz ..
Kişisel fikrim sokakta dilenen hiç bir dilenciye sadaka vermemektir ama gelin görün ki öyle anlar yaşıyorum ki bazen, çıkarıp verebiliyorum bende ..
Şunu da bilin verdiğiniz para sevap olarak hanenize yazılır .. Sizden parayı alan dilenci bir sahtekar olsa bile siz sevap kazanırsınız ama o günah kazanır ..