Dilencilere para vermek

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Dün bir adam ve kızı kapıyı çaldı ve adam lif satıyormuş kızı oldugu için çalışamıyormuş lifi 40 dan satıyordu bende ise 200 ve 20 TL vardı kagıt olarak 200 bozuk olmadıgı için 20 lirayı verdim ve lifi almadım. Kime ne yaptım ben çok anlamadım adama iyilik edip kendime kötülük mü ettim bilemiyorum Sjsjsj
Hayır adam da dur lifi vereyim demedi @Sanem sen kaçtan satıyordun? : D

Ben.

Ben.

Cimri olma Ssjsjsj

dilenciler aslında senden benden zengin diolar dogrumu bu?

Dün bir adam ve kızı kapıyı çaldı ve adam lif satıyormuş kızı oldugu için çalışamıyormuş lifi 40 dan satıyordu bende ise 200 ve 20 TL vardı kagıt olarak 200 bozuk olmadıgı için 20 lirayı verdim ve lifi almadım. Kime ne yaptım ben çok anlamadım adama iyilik edip kendime kötülük mü ettim bilemiyorum Sjsjsj
Hayır adam da dur lifi vereyim demedi @Sanem sen kaçtan satıyordun? : D
Fiyati ornege gore degisiyor @Serçe hanimcim ortalama 30tl diyebilirim, bir takim alir misin gondereyim mi;)

3-5 liraya fakir olmam diye düşünenlerin aksine dilencilerin günde en az 50 kişiden 5 tl alıyor olma ihtimalini düşünerek hiç vermiyorum. aylık kazancı 7500 oluyor ki bu da en az olanıdır.
7500 tl şuan gayet iyimser geldi bana günde 100 kişiden 5 tl alıyodur lan bunlar gerçi. iyi paraymış, ben de dilenicem. zaten yamuk tipliyim, çok para toplarım.

Sana gelen dilenci değil, karşılığında bir şey veriyormuş. Tabi alıp almamak senin ihtiyacına değil de yapmak istediğin iyiliğe ait bir karar.
İhtiyacı olan birini görüp yardım edeyim diye gezerken küçük bir kıza denk geldim, peçete sattı bana. Peçeteyi almadan parayı verecektim ama dalgınlığıma denk geldi, bu yaptığım yardım olmadı bence.
Ben genelde gözlemleyip ufak ufak yardım ediyorum. 5-10-20tl olarak vermeye çalışıyorum. Bazen Twitter'da denk gelip SMA'lı bir kişiye yardım ediyorum.
Not: Çöp konteyneri kurcalayan bir anne/baba'dan yardım esirgenmemeli.

Geri