Dilencilere para verir misiniz?

Konu sahibi son olarak 1236 gün önce görüldü

Dilenci'lere Para verirmisiniz ?

• Evet

Kullanılan: 3 30.0%
  • Hayır

Kullanılan: 7 70.0%

• Kullanılan toplam oy
    10
Bazen veriyorum bazen vermiyorum vermeyince böğrüme öküz falan oturuyor. Eğer yoktan yere beni o vicdan azabına sokuyorlarsa Allah bildiği gibi yapsın onları.

Az önce izlediğim ve okuduğum haberden sonra dilenciye para vermeyi düşünmüyorum.

Bankada 450 bin , üzerinde 30 bin.
Genelleme yapmamak lazim elbet ama sokağa atilacak param yok ben yiyemedim sen ye resmen.

maxresdefault.jpg

Genelde veriyorum. Çocuklu ise markete uğrayıp çikolata falan alıyorum çocuk için.

Konuyu noktalayalım ..

(Sadakalar) kendilerini Allah yoluna adayan, yeryüzünde dolaşmaya güç yetiremeyen fakirler içindir. İffetlerinden dolayı (dilenmedikleri için), bilmeyen onları zengin sanır. Sen onları yüzlerinden tanırsın. İnsanlardan arsızca (bir şey) istemezler. Siz hayır olarak ne verirseniz, şüphesiz Allah onu bilir. ( Bakara 273 )

Ya size birşey anlatayım mı ?
Bizim eve yakın yerlerde dilenen bir teyze var. Ama her Allah'ın günü , aynı cadde üzerinde , o kaldırım senin , bu kaldırım benim dileniyor. Her gün de kurstan dönerken karşılaşıyorum doğal olarak. Geçen hafta elindeki poşette ne var diye merak ettim. Arka tarafa geçip bir müddet izledim . Ya yeminle tomarla para çıkardı içinden . Hem de kağıt paralardan . Ağzım açık kaldı. Demedim birşey. Polise desem alırlar mı acaba ?

Suriyelı harıc verıyorum

cunku surıyelilere verdiğim her kurus bana mermı olarak gerı donecekdır.

Geri