Dilek Sabancı: Bir insanın 50 milyon doları, bir evi ve bir arabası olsa rahat rahat yaşar

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Dilek Sabancı katıldığı bir yayında "Bir insan için ne kadar para gerekli?" sorusuna "Milyon dolarlar da yetebilir veya bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir. Onun dışında istediği zaman seyahat edebilecek. 50 milyon ile 100 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız" yanıtını verdi.

2004 yılında hayatını kaybeden iş insanı Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı, bir insanın rahat yaşayabilmesi için ne kadar para gerekli sorusuna verdiği yanıt gündem oldu. Dilek Sabancı, Radyo Sputnik’te yayınlanan 'Meliha Okur’la Anlat Bana' programının konuğu oldu.

"50 milyon ile 100 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız"​

Okur’un "Bir insan için ne kadar para gerekli?"sorusuna yanıt veren Sabancı, “Milyar dolarlar değil yani milyon dolarlar da yetebilir” dedi. İnsanların nasıl şartlarda rahat yaşayabileceğini anlatan Sabancı, şunları söyledi:

"İnsanın iyi bir evi olması, arabası olması, rahat yaşayabileceği bir parası olması ama bu para bana göre milyar dolarlar değil. Milyon dolarlar da yetebilir veya bazı insanlara 1-2 milyon dolar da yetebilir. Onun dışında istediği zaman seyahat edebilecek. 50 milyon ile 100 milyon dolarınız olsa rahat rahat yaşarsınız ama bence de 50-100 milyon dolara değil de daha düşük rakamlarla daha çok mutlu olabilmek daha büyük başarı. İyi bir işiniz olsun, eviniz olsun, arabanız olsun, hastalandığınızda hastaneye gidecek paranız olsun, denize merakınız varsa tekneniz olsun, başka insan ne ister ki? Steve Jobs hayatı boyunca para kazandığını ama dostlarıyla, sevdikleriyle paylaşamadığını ve paranın kanseri yenemediğini söylüyor. Bugünkü aklım olsa çevreme daha çok önem veririm diyor, bu çok büyük bir laf."

T24

50 milyon dolar demis sonra da avam gibi bir ev ve bir araba demis.
Komik.

çok mantıklı,50 milyon doları paranın ne demek olduğunu bilmeyen birine de verseniz bir ev bir araba alır yaşar zaten.

Parası olup huzuru sağlığı olmayan çok insan var. Ama parası olmayıp huzurlu sağlıklı çok insanda var. Çok para çok dert getirir. Akıllı olun

Zenginlerin görgüsüzlükleri de beni benden alıyor. Bu ülkede çocuğuna bot alamayan aileler var. Ne anlatıyorsun sen ya?

Parası olan da eksik olmayan da. Denklem bu kadar basit aslında.

Daha geçen sakıp sabancı`nın bir röportajına denk geldim şöyle diyordu ;

- geriye baktığınız da kaçırdığınız neler var ?
(anlamında bir soru yöneltildi.)
O ise şöyle dedi;

- Bir gün şans eseri bir bar Cafe gibi bir yerde bir kız ve oğlan çok güzel sohbet ediyordu. Şakalaşıyorlar ve yaşlarının gerektirdiklerini yaşıyorlardı. O an kaçırdığım şeyleri anladım. Ben en güzel yaşlarımı kaçırmışım bu hep içimde kalmıştır.

Burda demek istediği şu aslında para kazanmak için hayatı ve en güzel yaşlarını kaçırdı aşkı kaçırdı heveslerini ilklerini kaçırdı.

Parası ile bunları geri alamazdı.

Yani insanların mutlu olması için para yada maddeye değil önce zamanın ve yaşının gerektirdiği şeyleri yaşamaya ihtiyaçları var. Bugün zenginler psikologlara tonlarca para harcıyor. E para varya ? Neden iyileşmek için psikologa gidiyorsun paran seni iyileştirmiyor mu?

Herşey ev araba değil ya

Aslında hanımefendi kendisi gibi insanlardan söz ediyor. Siz onu yanlış anlıyorsunuz. Bizleri zaten insan olarak yok sayıyor veya hizmetçi sınıfı olarak görüyor. Bizim hakımızda bir şey söylediği yok. Bir de yönetici sınıfından da söz etmiş. Onlarla daha sık yüzleştiği için az çok merak ediyordur, onlar nasıl oluyor da bir kaç milyon $'a sahip olunca mutlu olabiliyorlar?

Parası olup huzuru sağlığı olmayan çok insan var. Ama parası olmayıp huzurlu sağlıklı çok insanda var. Çok para çok dert getirir. Akıllı olun
bi de parasi olmayip huzuru sagliyi olmayan insan var bi de hem parasi hem huzuru sagligi cok iyi olan insanlar var bunlari da ekleyelim

ali koç'a vizyon reis diye lakaplar takıldı ama şu sabancı ailesine baktıkça koç ailesinin fersah fersah daha vizyonlu olduğunu görüyoruz. onlardan bu tür açıklamalar gelmez ya da onların torunları, çocukları 10 bin lirası olan herkesin takılabileceği eskortlarla düşüp kalkıp magazin malzemesi olmaz. sabancılar biraz daha köyden indim şehre ailesi. açıklamanın pespayeliğine gelince; sermayedarlar işçinin dostu değildir ve sizinle empati yapma yetenekleri de yoktur. gündelik sıkıntılarınızı anlamazlar. bunların üç kuşak zengin olduğunu düşünürseniz, bahsettiği paralar muhtemelen ailede birinci derecede akraba olmayıp da yeğen, kuzen kontenjanından olanlara "iyi bir hayat yaşasın" diye hibe ettikleri miktarlardır.

Evet Ali Koç'un Fenerbahce baskani olmasi manyak bir vizyon.

50milyon dolari anladim da
ev araba? inanilmaz gerçekten. s bruh

Aman en fazla çenem yorulur onu da yormuyum

Evet Ali Koç'un Fenerbahce baskani olmasi manyak bir vizyon.
onu da eleştirdik zamanında ama sabancı'ya nazaran* demiştim zaten. fenerbahçe başkanlığı esra&ceyda kardeşlere "hacııı, bana yine cartier bileklik alsana" diye video çektirmekten daha büyük vizyon neticede...

onu da eleştirdik zamanında ama sabancı'ya nazaran* demiştim zaten. fenerbahçe başkanlığı esra&ceyda kardeşlere "hacııı, bana yine cartier bileklik alsana" diye video çektirmekten daha büyük vizyon neticede...
Magazine o kadar vakif degilim.

Ali Koc Vizyonerdi ama o konuda haklisin.

Ahahah avamlık değil, bahsettiği ev 40m-50m $lık yalı araba da 8-10m tl, 50nin hepsini arabaya eve verirsek ne anladık… haklı kadın .ddd
Prdn aklim evlenmek isteyen Türk kizlarimiza gitti.
Ev araba iş isteği.
Retorik acidan zayif bir kadin.Üzgünüm.

Geri