Dilara Aksüyek Kimdir - Dilara Aksüyek Biyografisi

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Ünlüler
24 Temmuz 1987 yılında İzmir, Karşıyaka'da doğmuştur.
Boy : 1.69
Kilo : 55

Dilara Aksüyek'in ilk oyunculuk deneyimi Evlerden Biri dizisidir. Ayrıca 2013 yılında yayınlanan Özgü Namal ve İbrahim Çelikkol'un başrol oynadığı Merhamet dizisindeki Şadiye karakterini canlandırmıştır. Merhamet dizisinde sonradan kötü yola düşen Özgü Namal'ın kız kardeşi Şadiye rolünü oynamıştır.

Dilara Aksüyek Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Tiyatro eğitimi almıştır. Şimdi de yeni başlayacak olan gençlik dizisi Mutluluk'ta rol alacak.

Dizileri
Evlerden Biri
Merhamet
Mutluluk

Adı Mutluluk dizisinde canlandırdığı Dolunay karakteri ile tanıdığımız, hakkında pek fazla detaylı bilgiye ulaşılamayan, son dönemin genç isimlerinden Dilara Aksüyek, aktif oyunculuk yaşamına 2012 yılında adım atmış ve geride kalan süreç içerisinde az sayıda olsa da önemli projelere dahil olmuştur. Tiyatro kökenli bir oyuncu olması ve aynı zamanda eğitim alması nedeniyle öne çıkan Dilara Aksüyek, kariyerinde kısa sürede yükselen isimlerden birisi olmuştur.

24 Temmuz 1987 tarihinde Karşıyaka – İzmir’de dünyaya gelen genç oyuncu Dilara Aksüyek, oyunculuğu yanı sıra aynı zamanda güzelliğiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Son yıllarda ağırlıklı olarak genç oyuncuların yer aldığı dizi sektörü içerisinde kendisine önemli bir yer edinen oyuncu, dizilerde öne çıkan karakterlerden biri olmayı başarıyor.

İzmir’de yaşamını sürdüren ve eğitimini tamamlayan Dilara Aksüyek, lise eğitiminden sonra Müjdat Gezen sanat merkezine girmiş ve burada tiyatro üzerine eğitim almıştır. Gençlik yıllarından itibaren tiyatro ile iç içe olan oyuncu kariyerine profesyonel olarak Evlerden Biri isimli dizide canlandırdığı Filiz karakteri ile adım atmıştır.

Evlerden Biri dizisinde yakaladığı çıkış ile dikkatleri üzerine toplayan oyuncu 2013 yılında Merhamet isimli dizide Şadiye isimli bir karakteri canlandırdıktan sonra Kadim Dostum isimli dizide Deniz karakteri ile ekranlara gelmiştir. Oyuncunun son dönemde yer aldığı yapım ise Adı Mutluluk dizisindeki Dolunay karakteridir.

Geri