Dilan Polat ve Eşi Engin Polat Gözaltına Alındı

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Dilan Polat ile eşi Engin Polat, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Güzellik merkezi ve bakım ürünleri firmaları sahibi Dilan Polat ve Engin Polat, bir süredir yaşadıkları lüks hayatla Türkiye’nin gündemindeydi.

Çift, sosyal medyada paylaştıkları ultra lüks hayatları ve kara para akladıkları iddialarıyla gündemden düşmedi.

MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurumu) ve vergi müfettişlerinin hazırladığı rapor, şaşalı yaşamın perde arkasını ortaya çıkardı.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialar üzerine Polat çiftiyle ilgili soruşturma başlattı.

“Resmi belgede sahtecilik” ve “Suçtan kaynaklanan malvarlığı değerini aklama” suçları kapsamında başlatılan soruşturmada Polat çiftinin mal varlıklarına el konuldu.

15 ŞİRKETTE İNCELEME

Vergi denetim raporları ve bazı iddialar üzerine başlatılan soruşturmada, savcılık 26 Ekim’de İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne de talimat verdi.

Polis ekipleri İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı müfettişleriyle Polat çiftine ait Ataşehir, Beykoz, Beşiktaş, Fatih ve Çekmeköy’deki 15 şirkette inceleme yaptı.

ÇİFTİN TELEFONLARINA DA EL KONULDU

Polis ve müfettişlerin incelmelerinde, şirket merkezlerindeki mali defterler, dijital kayıt cihazları ve çiftin telefonlarına savcılık kararıyla el konuldu.

GÖZALTI KARARI

İncelemeler devam ederken, Dilan, Engin Polat ve 12 kişi için gece gözaltı kararı çıkarıldı. Kararın MASAK ön inceleme raporunda yer alan “Tasfiye halinde 3 şirketten aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu, bahse konu paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve son aşamada Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edilmiştir.” tespiti üzerine çıkarıldığı öne sürüldü.

KARDEŞLER DE GÖZALTINDA

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Anadolu Cumhuriyet Savcılığı talimatı üzerine saat 01:15’te İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da toplam 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat ve Ahmet Gün’ün de olduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan iki kişi Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
1698819435269.jpeg
1698819447108.jpeg
1698819457273.jpeg
1698819466718.jpeg
1698819476020.jpeg
alıntı

Her şeyin lüks, gösteriş ve para olmadığını gösteren ibretlik bu durum maalesef.

Ben sevinemedim nedense rüya kabusa döndü olan çocuklara oldu

sabahtan beri bu haberin güzelliğinin enerjisi var üzerimde........ dilan işe yaradın kız cidden enerjiiiiiii

ben bugün ferrari’ye binmek istemiyorum diye ağlayan milan efe’nin annesinin, babasının, teyzesinin bir dobloya sıkıştırılması… nerden baksan travma. bu işin sonu nereye gider bilmiyorum ama böcekli fason üreticilerden süt bidonunda krem taşıyıp ju’mel yazmadığımız için bizimle gurur duyun. love @juju <3

Engin ve Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Dilan Polat ile Engin Polat’ın emniyette verdiği ifadeleri de ortaya çıkmıştı. Dilan Polat’ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği iddia edildi.

Öte yandan Polat çiftinin aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri Engin Polat’ın suçlamaları kabul etmediği, çiftin adres değişikliğini ise çocuklarının okulları için yaptığını söylediği belirtildi.

Kaynak

türk polisi yakalar
devlet akli eninde sonunda yargilar

Geç bile kalındı.paranın içinde resimler selfiler nereden geliyor bu paranın kaynağı. Bi uyanık siz siniz değilmi.

iki adet saftiriko tanıyorum sabahtan aksama kadar bu kadının storilerini izliyorlardı
zerre içimin aldıgı tipler değil

Çorap söküğü gibi gelir arkası artık bir anda zengin olanlar korkun 2 senede zengin olanlar siz az korkun bu sene zengin olanlar siz rahat olun en az 6 senelik bu macera Sjsjsj

içeride veya dışarıda her an her şey olabilir. olursa şaşırmamak lazım.

Olay sıradan bir kara para aklama mevzusu değil. Yada görgüsüzlüklerinin halk nezdinde antipati toplaması da değil. Dava başka mecralarca da takip ediliyor. Ülke kara para konusunda gri listede(ki bu listede genelde Sudan Fas gibi 3. Dünya ülkeleri var) ve bu listeden çıkılması için çaba sarfedileceğini ülkenin ekonomi yönetimi defaatle dile getiriyor(geçen gün yine Şimşek dillendirmişti). Yani bir nevi ülkeyi gözlemleyen yabancı yatırımcı için önemsenen bir dava olabilir. Hukukun uygulanması ekonominin işleyişi açısından elzem. Polatlar bence adadan elenecek. Konjonktür bunu gerektiriyor çünkü. Başka zaman olsa güle oynaya çıkar plaket verirlerdi. Bu da onların şanssızlığı.

fakir olduğum için dilanın içinde olduğu durum çok hoşuma gidiyor ama azcık empati yapsam ben de kesin aynı görgüsüzlükleri yapardım...... yani para bu...... dişlerini yaptırıp evde oturamazsın ki illa birilerine bi şey göstermen lazım.......

Bu hikayede tek üzüldüğüm çocuklar. Gerçekten kızı çok naif bi çocuk, oğlu ise çok küçük. Olan onlara oldu.

İsimlerin pek önemi yok, hikayeyi bitirmek lazım. Eğer hikaye bitmezse başka Dilan Polatlarla devam eder. Bizler de isimler üzerine konuşmaya devam ederiz.

sanki bu ülkede en ufak işletmede bile illegal iş yapan yokmuş gibi konuşmalar yok mu?
hepimizin amiri ya da tanıdığı en olmadı bir şekilde duyup bunları yapıyor. ben üzüldüm.
gitti hayatımın enercisi, kocasının karısı...zenginlerin nasıl rahat yaşadığını ve bizim nasıl fakir bırakıldığımızı gösteren storyler elveda...
kocam lafını literatüre kazandıran dilom...kendine iyi bak...

Geri