Dil ve ağız yarası için hangi doktora gidilmeli?

• Kullanıcı MaxCadY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
Konu sahibi son olarak 2612 gün önce görüldü
Ağzın içerisinde bulunan yaralara ve bunun haricinde de dil etrafında çıkan büyük yaralara aft diyoruz. Aft tedavisinde bulunmak için öncelikle aftın eden kaynaklandığını bulmamız gerekmektedir.
Aft tedavisine ve hastalığına hangi doktor bakar?
Aft tedavisi cilt kaynaklı olduğundan sizden Dermatoloji Bölümüne gitmeniz istenir. Sitemizdeki Dermatologlar sekmesinden Dermatologları inceleyebilir. Sizin için en iyi doktoru bulabilirsiniz!
Ağız içinde Aft Oluşma Sebepleri
Ağız içerisinde oluşan aftların nedenleri genelllikle

Kansızlık
Vitamin eksikliği
Behçet Hastalığı
gibi nedenlere dayanır. Dermatologlar aftları inceleyerek aft’ın nedenini belirler.

Aft Tedavisinde Neler Kullanılır?

Bunun için ağız için geliştirilmiş bazı kortizonlu merhemler, spreyler, anestezik maddeler içeren jeller önerilir. Vitamin eksikliği olmasa bile B grubu vitaminleri verilir. Bağışıklığı kuvvetlendiren ilaçlar da verilebilir.

Şu anda ağzımda iki tane aft var.Boğazıma çok kötü ağrı yapıyor.Eczaneden gargara aldım.Bakalım geçecek mi:s

Şu anda ağzımda iki tane aft var.Boğazıma çok kötü ağrı yapıyor.Eczaneden gargara aldım.Bakalım geçecek mi:s

Kenacort-A-Orobase pomad al çok iyi gelir cancazım
gargarayla uzun sürer
şu eczacılardan da ilaç istemeyin yaa :kiki:

Ne diyor Orhan baba:"Dil yarası, dil yarası en ağır yara imiş." :zuha:

Kenacort-A-Orobase pomad al çok iyi gelir cancazım
gargarayla uzun sürer
şu eczacılardan da ilaç istemeyin yaa :kiki:

Daha önce doktora gittiğimde gargara vermişti.o yüzden yine gargara aldım.bundan sonra sana gelirim doktorum :cici:

Aft için kenacort derim baska bir sey demem. Kortizonlardan sisip sisip gelirseniz, sorumlulugu almam :T:

Çok dikkat edilmesi gereken bir konu diye düşünüyorum. Ben de yıllardır bununla yaşıyorum. Diş macunu, sıcak yiyecek ve içecekler aft ı tetikliyor... Bende o yüzden yıllardır bunlardan uzak duruyorum diş macunu yerine karbonat kullanıyorum. Sıcak içecek ve yiyeceklerin ılımasını bekliyorum :) :) :) insan bir süre sonra alışıyor bu duruma...

Kötü oluyor bir şey yerken yada içerken zorlanıyor insan :T:

Bende de şu an 3 tane var ateşe bağlı olarak oldu galiba.Ya da ne bileyim bişey yiyemiyorum işte:(

Halk arasında cildiye olarak bilinen dermatoloji uzmanına gidilmeli.

Geri