Diktatör nedir?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
O değil de beni biri ikna etsin. Şu iki başlılık meselesi var ya. Misal yıldırım ne isterse yapamaz mesela? Sadece erdoğanın istemediği bişeyi yapamaz. Peki Erdoğanın isteyip yapamayacağı bişey var mı? Açık açık deyin. Şunu yapmak istese yapamaz diyin. Yok. Ee? Nedir yani.

Sulaltanlık padişahlık sevdalılarını kazıklara oturtacaz ters kelepçe çömeltip suratlarına işeyecez xD karılarını oynatıp şarap içecez xxD

O değil de beni biri ikna etsin. Şu iki başlılık meselesi var ya. Misal yıldırım ne isterse yapamaz mesela? Sadece erdoğanın istemediği bişeyi yapamaz. Peki Erdoğanın isteyip yapamayacağı bişey var mı? Açık açık deyin. Şunu yapmak istese yapamaz diyin. Yok. Ee? Nedir yani.

Halkın seçtiği bir parti ve halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı. Bu kadar basit. Bu kadar açıklayıcı. Halkın oy kullanarak, isteyerek ve kendi iradesiyle seçtiği bir parti ve bir cumhurbaşkanı.

Halk istemediği surece iktidara ve cumhurbaşkanlığına seçilemez. Erdoğanın isteyipte yapamayacağı bir şey bence. Suç iktidarın değil. Bunu bir turlu anlamıyorsunuz. Gerçek suçluyu aramak yerine halkın seçtiği parti ve cumhurbaşkanına yeri geliyor yersiz suçlamalarda ve iftiralarda bulunuyorsunuz. Sorunu biraz muhalefet partilerinde arayın. Muhalefet partileri neden her seçimde ve referandumda başarısız oluyor? Bu iktidar her seçim ve referandumda neden çoğunluk oyu alıyor? Gerçi onlarda koyun olduğu için onlarada laf soylemiyorsunuz.

Diktatör; halkın seçmediği, iktidar iken halkın yeniden seçmediği halde görevinden ayrılmayan yada korku ve baskıyla tek parti olarak seçime girip iktidar olan kişidir. Bu konuda söylenecek çok laf ve TC Cumhurbaşkanını diktatörlükle suçlayan embesillere edilecek o kadar hakaret var ki, fakat yönetim ban atıyo.

Hatem , sorumun cevabı bu değil. Seçme seçilme çoğulcu demokrasi defektleri ve cumhuriyet çeşitleri ayrı konular. Darbe anayasasının ve evrene olan teveccuhun oy ve destek oranları da çok yuksektir.

Geri