Diken ve serçe

• Kullanıcı aRMiNa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Roman ve Hikayeler
Konu sahibi son olarak 2616 gün önce görüldü
Diken ve serçe
Bir varmış bir yokmuş her kesin biri birilerine güvendiği amma yalancılarında olduğu çok eski zamanlarda bir serçe kuş varmış!.. günlerden birgün serçenin ayağına bir diken batmazmı . serçe; bunu nasıl çıkarayım diye diyar diyar dolaşırken. ekmek pişirmek için fırında ateş yakan bir kadına rastlar ve kadından yardım ister ev sahibi ev sahibi ,
Beni bu bu acıdan kurtar! ayağıma bir diken battı acısından duramiyorum. der
Kadın serçenin ayağına batmış dikeni çıkarır ve fırının içine atar
serçe; hani benim dikenim onu neden yaktın. ya bana yedi ekmek verirsin ve ya bana dikenimi verirsin
. yaşlı kadın; aman serçe yavrum ben seni yaralı halden kurtardım sen bana teşekür edeceğine benden diken karşılığında bunca ekmek mi istiyorsun. serçe; anlamam bana ya dikenimi , yada yedi ekmek verirsin
yaşlı kadın bakar çaresi yok! tamam der ekmeği verir… yedi ekmek alan serçe yola koyulur az biraz yol gittikten sonra bakar bir çoban serçeninde karnı acıkmış; çoban kardeş gel yemek yiyelim bak bende yedi ekmek var ikimizede yeter de artarda
çoban; tamam bende zaten acıkmıştım Böylece ikisi bir güzel karınlarını doyururlar ama serçe bu kez çobana da aynısını yapar. ya bana ekmeğimi verirsin ve ya yedi koyun ve sonunda koyunları alır yola koyulur.Yoluna devam ederken bir düğüne rast gelir onlarada der ki; gelin bu yedi koyunu keselim bütün davetlilere bir güzel ziyafet çakelim. koyunlar kesilir kazanlar dolusu yemekler pişirilir, davetlilere tam bir ziyafet çekerler, ama serçe bu kez; ya bana yedi koyunumu verirsiniz, ve ya gelini. aman sende olurmu hiç gelini biz sana nasıl veririz deselerde serçe diretir; kesinlikle ben koyunlarıma karşı gelini istiyorum. der sonunda gelinde verilir serçeye… serçe oradanda çıkar yola epey bir yol gittikten sonra bir seyyar satıcı ile karşılaşır.
seyyar satıcı; hayırdır bu gelini nereye götürürsün sen bir serçesin ne yaparsın bu gelinle.
serçe; ben sana gelini verirsem sende karşılığında bana bir düdük verir misin?
tabiki veririm istediğin düdük olsun düdüğü alan serçe yüksekçe bit taşın üstüne çıkar düdüğü ağzına koyar ve var gücü ile; duuuuut duuuuut diye öttürür sonra uçar gider masalda burada biter

Geri