Dijital yayın platformları sinemanın sonunu mu getiriyor?

Konu sahibi son olarak 1416 gün önce görüldü
nTOoTy.jpg

nTOR6h.jpg

Bazı filmler evde izlenmemek içindir.

Getirsin zaten. Bu çağda film izlemek için sinemaya mi gidilir.

Ne gerek var evde cipsini, çekirdeğini, biranı veya kahveni , çayını yiyip içip ayaklarını uzatıp izlemek varken.

Para, bilgi, kitap, gazete derken dijitalleşme silsilesinin sinema sektörünü de etkilemesi kaçınılmaz bir durum. Tabi bazı durumların tadı hiç değişmez. Mesela; kitap kokusunun veya kitap sayfalarını çevirmenin, sinemada toplu olarak film izleme ortamının...

Sinema ortamı çok farklı daha eglenceli daha keyifli oluyordu eski zamanlari özlüyor insan
sad*

Sinema bir tutkudur,insan tutkusundan vazgeçer mi ? sonu geliyor mu ? evet bence yavaş yavaş geliyor ama biter mi ? yapılan filmlere ve kalitelerine bakar,konu bulunamıyor,eski filmler yeniden yapılıyor.sinemanın işi zor

Ev sinema sistemleri ve 3D gözlükler sayesinde sinemaya giden pek kalmayacaktır ancak açık hava sinemalar belki talep görebilir.

evde izlemenin keyfi ayrı sinemanın keyfi ayrı. ikisinin de kendine göre artıları, eksileri var.
biraz önce deadpool filminden çıktım. rahatsız edici seyirci kitlesi olmayınca güzel oluyor ama bunlar olunca.. yine de evde sinema odası ağır basıyor. sistemini kurduğun, ses yalıtımını yaptığın bir sinema odası sinemayı aratmaz. bir gün gerçekleştireceğim bunu.

Bir vintage fanatigi olarak o yillar da olup su sekil de film izlemek isterdim.
Hatun yaninda ve gene kelly'den
Singin in the rain izliyorsun...
s-50fff7829437908b4d381a7a7d9c2d57cfb44786.jpg

Açık hava sinemaları çok çeşitlendirdiler. Araçlı ya da yine koltuk düzeni hatta uzanıp izleme konforu yaratacak şekilde dizayn edilmiş sinemalar var ancak yaz aylarında turistik yerlerde talep gördüğü için başka illerde olmayabilir.

Açık hava sinemaları çok çeşitlendirdiler. Araçlı ya da yine koltuk düzeni hatta uzanıp izleme konforu yaratacak şekilde dizayn edilmiş sinemalar var ancak yaz aylarında turistik yerlerde talep gördüğü için başka illerde olmayabilir.
Yep supervisor √

Hayır film seçiyorsun artık. Özellikle şu dağıtım grubu saçmalığı ile beraber biletlerin cep yakmaya başlaması bu durumu iyice perçinledi.

“Sinemaya gidip o kadar para vereceksem aksiyonu, vurdusu kırdısı, ses mühendisliği güzel olsun ki verdiğim parayı çıkarabileyim. “ şeklinde düşünmeye başladı insanlar.

Hayır film seçiyorsun artık. Özellikle şu dağıtım grubu saçmalığı ile beraber biletlerin cep yakmaya başlaması bu durumu iyice perçinledi.

“Sinemaya gidip o kadar para vereceksem aksiyonu, vurdusu kırdısı, ses mühendisliği güzel olsun ki verdiğim parayı çıkarabileyim. “ şeklinde düşünmeye başladı insanlar.
gıda ve giyim almış başını giderken normal biletin 200, ımax'in 300-400 olduğu bir ortamda ayda birkaç kaliteli film izlemek pahalı gelmiyor. tabii diğer sektörlerle kıyaslarsak. yoksa gönül ister ki daha ucuza izleyelim.

gıda ve giyim almış başını giderken normal biletin 200, ımax'in 300-400 olduğu bir ortamda ayda birkaç kaliteli film izlemek pahalı gelmiyor. tabii diğer sektörlerle kıyaslarsak. yoksa gönül ister ki daha ucuza izleyelim.
Hacım sana bana gelmiyor, öğretmen bir babanın bir çocuğunu alıp sinemaya ordan da avm de bir yemeğe götürmesi imkansız ayda bir kaç.

Yoksa tabii ki her aktivitenin muhakkak bir gelir grubundan alıcısı vardır. Maksat genele yaymak.

sinemanın sonunu getiren şey sadece dijital yayın platformları mı yoksa ilgi çekici, nitelikli filmlerin daha az ortaya çıkması mı? ikisinin de etkisi vardır elbet ama bizim ülkemiz için bunlardan da önce gelen şey ekonomik şartlar olabilir. merak ettiğim filmler olduğunda ya da bir destekte benden gelsin dediğim türkiye'deki bazı kadınların ürettiği filmler olduğunda sinemaya gitmeyi tercih ediyorum ama bunlar haricinde zaten hepsi 1-2 aya platformlara geldiğinden evimin konforunda izlemekten de keyif alıyorum. mesela deadpool & wolverine tabii ki sinemada izlenmeli, üstüne bi de platformlara gelince izlenmeli. <3

Hacım sana bana gelmiyor, öğretmen bir babanın bir çocuğunu alıp sinemaya ordan da avm de bir yemeğe götürmesi imkansız ayda bir kaç.

Yoksa tabii ki her aktivitenin muhakkak bir gelir grubundan alıcısı vardır. Maksat genele yaymak.
eşi de öğretmen olsa oldu sana çift maaş. öğretmen düşmanlığında bir yumuşama görüyorum.
işin şakası bir yana dediklerinde haklısın. ben bireysel olarak baktım olaya. yalnız fiyat algımız çok bozuldu çok.

Geri