Diamond Tema - Asrın Tok “tartışması”

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bilmeyenler için;
Diamond Tema(gerçek adı bu) YouTube üzerinden din, felsefe, tarih araştırmaları yapan agnostik bir yayıncı.

Asrın Tok şeriat güzellemesi yapan ve buradan etkileşim toplayan bir arkadaş.

Bu iki arkadaş bir YouTube programında karşılaşıp şeriat tartışması yapmış.

Videonun tamamını izleyemedim, editlerden önüme düştüğü kadar tartışma demek pek doğru değil, zira Diamond karşısındaki arkadaşı resmen kevgire çevirmiş. 3 gündür islamcı hesaplar, adam islam dininin ezberlenmiş kısmının dışına çıkarak söyledikleri şeyler nedeniyle tutuklanması yönünde emniyeti, bakanlığı etiketleyerek çağrı yapıyor.
Yayın kaldırılmaz umarım bugün yada yarın izleyeceğim. İzleyen arkadaşlar fikrini beyan ederse sevinirim.

İzledim.

Asrın herhangi bir bilgi sahibi değil. Tam bir kara cahil. O yüzden fena ezildi.

Diamond ise a1 düzeyinde ezber bilgilere sahip ve ucuz benzetmeler ile kendini ifade edebilmeyi becerebilmiş.

Doğal olarak Asrın hiçbir şey bilmediği için Diamond perişan etmiş Asrını.

Asrın ezildiğini anlayınca belli bir noktadan sonra, “Siyaset felsefesi bağlamında şeriatı tartışalım. Şeriatın ne olduğu, şeriat hukukunun içeriğini değil.” şeklinde bir yere taşımak istedi konuyu. Diamond da ezdiğini fark ettiği için hiç orayı tartışmadan islam üzerinden ezmeye devam etti.

Kişisel olarak verimsiz bir tartışmaydı. Her iki katılımcı da tatminkar kişiler değildi. Ama biri kara cahil, biri nispi cahil olunca Diamond fena ezdi Asrın’ı o yüzden de bayağı gündem oldu.

Diamond büyük saldırı altında, tehtidler alıyor, soruşturma açıldı, programın tamamını izledim ve su gibi akıp gitti. Tek bir hakaret yok, her şeyi belgeli konuşuyor, insanların inandıkları dini tanımadığı ne kadar belli. Karşı argüman üretemiyorlar ve saçmalıyorlar.
Gerçekler yüzlerine vurulunca hepsi saldırganlık yapmaya başladı, umarım adamın başına bir iş gelmez. Kitaptan konuşuyor ona da itiraz ediyorlar, okuduğunu anlamıyor insanlar çünkü. Son yıllarda izlediğim en verimli program diyebilirim.

Son yıllarda izlediğim en verimli program diyebilirim.
Hocam verimli olması için sana bir şey katması gerekmez mi? Yeni bir şey kattı mı sana, yahut yeni bir pencere açtı mı ki?

Ben klasik argümanlar karşısında ezilen yıllardır öne sürülen argümanların cevaplarını dahi bilmeyen birini gördüm sürekli.

Hocam verimli olması için sana bir şey katması gerekmez mi? Yeni bir şey kattı mı sana, yahut yeni bir pencere açtı mı ki?

Ben klasik argümanlar karşısında ezilen yıllardır öne sürülen argümanların cevaplarını dahi bilmeyen birini gördüm sürekli.
Asrın zaten boş birisi, ezilmesi normal. Şöyle ki, karşısında farklı kim olursa olsun sonuç yine değişmez. Bana bir şey katmadı açıkçası, çünkü ben de bu konular ile ilgili biriyim. Şaşırtıcı bir şey yok, burada demek istediğim, verimli bulduğum şey, karşı argüman üretemeyip toplumca saldırgan hâl almaları.
Sonuçta laik bir ülkede yaşıyoruz, düşünce özgürlüğü altında hiçbir hakaret vs yok ama soruşturma açılıyor, insanlar ölüm tehditleri yapıyor. Bunların yerine o öyle değil de böyle diyemiyorlar.
Yoksa azıcık bilgi sahibi olan herkes Asrın'ı yok eder zaten.
İnsanların inandıkları dinî, okudukları kitabı ( kimsenin okuduğu da yok) bilmiyor. Bunun açığa çıkışı verimli. İki kişinin tartışması değil de, bıraktığı etkiyi iyi buldum.

Biliyorum izledim.Diamond açısından boş beleş bir tartışma olmuştur.Çoluk çocukla program yaptırıyorlar.

Biliyorum izledim.Diamond açısından boş beleş bir tartışma olmuştur.Çoluk çocukla program yaptırıyorlar.
Öyle.

Mesela ben de “Ahlak için dinin şart” olduğuna katılmam. Diamond’ın savunmaya çalıştığı fikirdeyim

Ama burda da Cemre, Diamond’ı fena ezmiş bilgisiyle. Diamond “Ama yemeğini paylaşan köpekler de var” demekten öteye gidemezken, Cemre fikrini sağlam felsefik akımlara ve temellere oturtmuş.

Ps : Cemreden zerre hoşlanmam.

Adam emevilerin içinden geçiyor.
Ne yani hadis ve ayetleri söylüyor diye hakaret davası mı aciliyor ?

Ben esas altay cem meric & diamond tartismasini bekliyorum.

FB_IMG_1718727108098.jpg

Context: eylem tok'un oglu araba ile kaza yapip birini olduruyor. O aksam oglunu yurt disina kaciriyor.

Diamond Tema’dan Adalet Bakanı’na:

"Yılmaz Bey, katıldığım programda Müslümanların dini değerlerini aşağılamadım, ağzımdan hakaret suçunu oluşturacak hiçbir kelime çıkmadı. Programda şeriat savunan tarafa kurduğum üstünlüğe sinirlenen bir grup bana iftira atarak olayı kapatmaya çalıştı. Türk vatandaşlarını öldürüp kaçanlara çıkarmadığınız bir hızla yakalama kararı çıkardınız. Ortada suç ve hüküm yokken Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı azgın bir grubu memnun etmek için Adalet Bakanı sıfatıyla 'ifade özgürlüğü sınırlarını aşan, hakaret içerikli, provokatif ve çirkin' ifadelerini kullanıyor, ardından tarafsız ve bağımsız mahkemelerden bahsediyorsunuz. Bu çelişkili duruma düşmekten çekinmiyorsunuz, bari bakanlık makamını düşürmeseydiniz.

Bu arada benim okuduğum sahih hadis eğer iftira ve suç unsuru sayılıyorsa, o halde bu hadisleri yayınlayıp dağıtan Diyanet'e ve bu hadisleri kürsülerden okuyan din adamlarına da dava açmanız gerekmez mi? Yoksa suçum bu hadisleri okumak değil de dinsiz olmak mı?"

Chp'nin de terso zamanina denk geldin dio. Adamlar artik ataturkcu de degil. Bir de o kadar yayin yaptin adamlar icin.

Ben bu olaylarla ilgilenmedim. Ekşi'de falan baya konuşuldu. Yakalama kararı çıkmış dediler en son. Gerek yok. Ağzını açsan adamlar dinime saldırıyorlar diye böğürecektir. Engel olamazsın çünkü biliyor ki kadı kendi köyünden. Sene olmuş 2024. Tost makinesi bile internete girebiliyor. Etkileşim entegrasyon bilişim almış başını gitmiş. Adam hala uyanmamış ise ya bu işten cikari vardır ya da mermer kafadir zaten. Ne gerek var konuşmaya tartışmaya. Boşveeer. O tren kaçtı.

Geri