Devrim Vakti !!

Konu sahibi son olarak 2383 gün önce görüldü
Atatürk ilkeleri

Cumhuriyetçilik
Halkçılık
Laiklik
Devrimcilik
Devletçilik
Milliyetçilik

Cumhuriyetçilik; Büyük savaşlarla kazandığımız kazandırdığımız bu Cumhuriyet artık demokrasi sayesinde teröristi meclisimize sokar hale geldi.Darbelerle defalarca değiştirildi,zayıflatıldı.Atatürk öldüğü gibi mason localarının açılması hainleri kadrolaştırdı bu ülkede ve Cumhuriyet sadece bedensiz bir ruh haline geldi...

Halçılık;Cumhuriyeti bize veren o en üstten en alt tabakaya kadar kanlarını bu yolda döken şehitlerimiz,analarımız,kundaktaki bebeklerimiz feda ettiler hayatlarını fakat şimdi Halkımız aşağılanıyor aptal deniliyor hele ki bunları Cumhuriyeti teslim alanların yapması tam bir fiyasko...

Laiklik;Laiklik tam bir kilit nokta.Lozanla dayatılan (Mustafa Armağa'nın özel araştırmalarından böyle bir durum ortaya çıkmıştır) bir konudur şuan değiştirilmiş bir durumda kimin nasıl işine gelirse öyle koyuluyor ortaya.Şuan ki zıtlığı yaratmak için güzel bir plan haline geliyor aynı sağcı solcu davası gibi bizde buna kanmaktayız güzelce tıpkı 12 eylül dönemi gibi...

Devrimcilik;Evet en kötüsü de bu Ülkede devrim yapıldı hemde büyük bir devrim fakat bunun esaretinde öyle kaldık ki bu devrimin üstüne devril yapılamaz gibi bir düşünce aşıladılar düşünme,sorgulama ,herşey olması gerektiği gibi sözlerle aklımızı sildiler neden bir daha uykumuzdan uyanmayalım bir kez daha Dünyaya meydan okumayalım diye yorganı örttüler sahte Kemalizmle ve tekrardan Atatürk gibi değiştirmeyelim diye bu yorganı üzerimize örtüp ninniler söylediler Atatürk şarkıları ile ve biz uyuduk ....

Devletçilik;Halk bu devleti her zaman başına taç yaptı defalarca yıktı defalarca tekrar başa koydu ama devlet halkı sömürmeye başladı gırtlarığına yapıştı kanına emene kadar başını kaldıramayacak karşı çıkamayacak hale getirinceye kadar durmaz oldu...

Milliyetçilik; Millet bu Devletin efendisidir gerçek efendisi ama artık öyle yozlaştı ki kültür aile yapısı medya ve yayınlanan tv dizileri ve programlarıyla en güçlü olan aile yapımızı bile bozdular millet diye birşey kalmayana kadar devam edicek bu yüzlerce üzerimizdeki sürüdürülen planlar.....

Eğer gerçekten yolundaysak atamızın vazifeye atılmak için içinde bulumduğumuz durumu düşünmemeliyiz eğer Kemalistsek onun yolundan ilerleyip yeni bir devrim yapmalıyız bu yozlacan herşey adına

not;Atatürkçüler yanlış anlamasın demek istediğim Atatürk gibi olma zamanı dostlar yozlaşmalı durdurmalı!!!

Ne istiyorsun? Başkanlık sistemi mi?

tartışma konusu değil eminim Atatürke de sen ne istiyorsun demişlerdir biyerlere çekmek gereksiz Cumhuriyet halkın kendi kendisini yönetmesi olarak öğretildi bize ben hiç bir Ülkede halkın yönettiğini görmedim asıl soru şu bizler ne istiyoruz yada biz en istiyorduk ne oldu olmalı .... tartışma alanı değil bir daha söylüyorum Atatürk yozlaşan Osmanlıya ne istediyse ben onu istiyorum....

devrim bir sistemin rejmin uygulamanın kurumun barındırdığı noksanlar yüzünden yıkılıp yerine yenisinin konulmasıdır. devrim kısmen yapılmaz, eğer kısmen yapılırsa buna reform (inkılap) adı verilir. devrimin en temel özelliği eskinin yerine konan yeninin eskiyle hiçbir bağlantısı hiç bir geçmiş referansı olmamasıdır.
özellikle devlet yapısını değiştiren devrimlerde dilde değişimin çok önemli bir rolu vardır. türk devriminde de fransız devriminde de dilin değişmesi dönemin aydınlarının bunda rol oynaması kayda değerdir. insanların konuştukları dilden kıyafetlerine yaşamlarının bütünü değiştiğinde devrim olur. geçmiş referanslar kırılır,siyaset sadece kapitalizmden ibarettir devlet hükümet emniyet vazife sen bunların hangisine inanıyorsun önce kendimize şu soruyu sormalıyız Neden türkiye bu halde devlet adamları Türkiyenin ekonomisinin iyi olduğundan bahsediyor sizce öylemi parsel parsel satılan türk toprakları kimlere emanet ediliyor.Yeni moda taşören şirketler türedi bunlar kimlere çalışıyor.bu ülke her sene bir devrim yaşıyor zaten bastonlu ihtiyarlardan farkı kalmayan güzel ülkem.sonuç olarak yüzyılımızın iltihaplı beyinleri tarafından tamamen içi boşaltılan kavram devrim bana göre.

tartışma konusu değil eminim Atatürke de sen ne istiyorsun demişlerdir biyerlere çekmek gereksiz Cumhuriyet halkın kendi kendisini yönetmesi olarak öğretildi bize ben hiç bir Ülkede halkın yönettiğini görmedim asıl soru şu bizler ne istiyoruz yada biz en istiyorduk ne oldu olmalı .... tartışma alanı değil bir daha söylüyorum Atatürk yozlaşan Osmanlıya ne istediyse ben onu istiyorum....

Ben Kemalist değilim. Kemalizmin ilkelerinden veya genel siyasetinden savunduklarım olduğu gibi karşı çıktıklarım da var. Fakat örneğin öyle bir yazmışsınız ki, bugünün böyle olmuş olması laiklik yüzündenmiş gibi, halkçılık yüzündenmiş gibi vs. lanse etmişsiniz. Bence bu doğru değil. Bu kavramların içeriğinin doldurulmamış olması, kemalizmin kendisinin açık kapılar bırakmış olması, geçmişten günümüze siyasetçilerin oynaması, darbelerle karşılaşılması, uygulanan ekonomik sistem vs. gibi birçok sebepten ötürü bugün Türkiye bu halde. Düşünüyorum mesela, halkçı olmak kötü birşey mi diye. Yada laikliğin savunulması, devrimciliğin savanulması kötü birşey mi diye.

Haklı olduğunuz nokta şu ki ''ben hiç bir Ülkede halkın yönettiğini görmedim asıl soru şu bizler ne istiyoruz yada biz en istiyorduk ne oldu olmalı''

Tartışmanın burada seyretmesi daha önemlidir diye düşünmekteyim. Bunların ilkeler ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. İlkeler üzerinden hareket etmemiz durumunda da her ilke ayrı ve uzun bir tartışma konusu olacaktır ve bence tartışmanın seyri alakasız noktalara yerleşecektir. Bu konuya dair önerimdir.

Selamlar.

Bizim bu halkla devrim falan sor,hepsi kuzu gibi. :)

Hacı yola çıktığım nokta şu bizim temel ilkelerimiz yozlaşmaya başlıyor sözler sadece tespitler değerinde tamamen doğru yorumalr demiyorum ama anlatmak istediğim yozlaşan şeyler karşısında bieşyelr yapılabielceğini düşünmem tabiki her birini özellkile tartışabiliriz buna açık sadece yazı ile diel getirdim bunu başka yerde tartışılabilir hak veriyorum :)

AtASeL haklısın kardeşim fazla kuzu haline geldik:)

Atatürk'ün izinde olmayanlar ne yapmalı ? intihar mı etmeli ? Özgür bir ülke değil mi burası ?

Kemalistsek demişsiniz kemalizmin din olduğunu biliyorsunuzdur sanırım ?

Atatürk'ün izinde olmayanlar ne yapmalı ? intihar mı etmeli ? Özgür bir ülke değil mi burası ?

Kemalistsek demişsiniz kemalizmin din olduğunu biliyorsunuzdur sanırım ?

Özgür bir Ülkemi ?? inanılmak istenenden ibaret sadece hangi özgürlüten bahsediyoruz biz:) köylülerin zamanında içinde donu yokken çarıklarını satıp şapka aldıkları özgürlük mü??

Geri