Devrim Bir Anda Olur ya da Olmaz

• Kullanıcı aRMiNa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayatı Ve Anıları
Konu sahibi son olarak 2616 gün önce görüldü

Devrim Bir Anda Olur ya da Olmaz

Atatürk yazı devrimini gerçekleştirmişti.

Yaşlı,genç,kadın,erkek tüm yurttaşlar yeni harfleri öğrenmek için gece gündüz kurslara gidiyorlardı.

Devrimi izleyen iki yıl içinde bir buçuk milyon vatandaş okur yazar olmuştu.

Yazı devriminin en dikkate değer yanı,Atatürk'ün bu devrimin yerleşmesinde en ufak bir ihmali bile kabul etmemiş olmasıdır.

Örneğin bazı kimseler kendisine:

-Paşam,ilkokulların ilk sınıflarından itibaren yeni harflerle öğretime başlayalım.

O kuşakla birlikte ortaokulu,liseyi ve üniversiteyi izletelim,diyorlardı.

Atatürk bu görüş ve düşüncelerin hiçbirisine yanaşmadı.

-Devrim ya bir anda olur,yada hiç olmaz,dedi.

Alıntıdır

"Osmanlıca ve Arapça'dan latin harflerine geçince bir gecede cahil kalındı" denen sloganik bir cümle dolaşır dilden dile. Gerçeklik payı nedir?
1400 yıllık Arapça dilini 600 yıllık Osmanlıca dilini bir kenara bırakıp sıfırdan başlıyorsun. Akla ziyan bilimsel olmayan bir iş. Geri kalmak için en büyük sebep.

"Osmanlıca ve Arapça'dan latin harflerine geçince bir gecede cahil kalındı" denen sloganik bir cümle dolaşır dilden dile. Gerçeklik payı nedir?
1400 yıllık Arapça dilini 600 yıllık Osmanlıca dilini bir kenara bırakıp sıfırdan başlıyorsun. Akla ziyan bilimsel olmayan bir iş. Geri kalmak için en büyük sebep.

Muhterem
Mesajında teknik bir hata var
Burada belirtilen dil değil
alfabeden bahsediliyor,
Osmanlı'da selçuklu'da da dilimiz
elbette Türkçe idi
Sarayda ve kamusal alanlarda
Osmanlıca, yani
Arapça ve Farsça karışımı
kullanılırdı.

Muhterem
Mesajında teknik bir hata var
Burada belirtilen dil değil
alfabeden bahsediliyor,
Osmanlı'da selçuklu'da da dilimiz
elbette Türkçe idi
Sarayda ve kamusal alanlarda
Osmanlıca, yani
Arapça ve Farsça karışımı
kullanılırdı.
Ben şimdi teknik hata yapsam ne olur? Hatanın en büyüğü 94 yıl önce yapılmış.

O devrimleri yapanda ne yazık bir dha gelmez..
Atam.izindeyim. .

Hesap verilecek, Resulullah'ın(sav) izini takip etmek lazım.
"Bir gün bütün insanları önderleriyle beraber çağırırız. O gün kitabı sağından verilenler, işte onlar kitablarını okurlar. Onlara kıl kadar haksizlik edilmez." (İsra/71.ayet)

" O gün, zalim kimse ellerini ısırıp: 'Keşke Peygamberle beraber bir yol tutsaydım, vay başıma gelene; keşke falancayı dost edinmeseydim. And olsun ki beni, bana gelen Kuran'dan o saptırdı. Şeytan insanı yalnız ve yardımcısız bırakıyor' der." (Furkan/28.ayet)

GPdREr.jpg

qj5M4Z.jpg

vXO5EA.jpg

hesap verilecek diyen kutubaya bak, kadim dil olan arapça ile yazılmış allahın ayetini gevurun latin alfabesiyle paylaşmış.

No Pasaran, nimet olarak Allah'ın yarattığı insanoğlunun da çalışıp ortaya çıkardığı bir kaç alete aldanma. Bunları bulan Batı'nın gençliği felaket durumda, toplumlarındaki suç oranları dakika ve saniyelerle ölçülüyor.

hesap verilecek diyen kutubaya bak, kadim dil olan arapça ile yazılmış allahın ayetini gevurun latin alfabesiyle paylaşmış.
Maalesef Oggy bu eğitim tezgahından zorunlu olarak geçtik. Nerede o özgürlük. Medrese okuyan arapça yazsa sen anlamazsın. Bence M.Kemal'i yer.

Geri