Devletin malı deniz yemeyen keriz

Konu sahibi son olarak 2602 gün önce görüldü
Atalar hırsız mı şimdi? :dusun: Bence deyimdir :T:

Kursağından haram lokma geçmemek, helal süt emmiş olmak, Şerefi için yaşamak deyimleri üzerine kurulan hanedandır.
(Bkz: Çalıyor ama çalışıyor da)
(Bkz: Günah işleme hakkımızı gaspediyorlar)
(Bkz: Aramızda hallederiz)

Orijinali "Devletin malı deniz yemeyen domuz" imiş; ama keriz versiyonu da kullanılmakta olup TDK bu deyimi Türkçeden çıkarmış. Sebebi ise olumsuz anlamları barındırdığı için gençlere kötü örnek teşkil etmesiymiş.

Anlamı ise, devletin malı bitip tükenmeyeceği için devleti dolandırmamanın aptallık sayılacağını ifade ediyor.

Birde bunun enayi malı deriz kullanmayan keriz şekli var.:p

Şu anki hükümetin dibine kadar uyguladıkları iğrenç deyim ..

Hiç duymadım:) Öyle miymiş? Biz keriz miyiz şimdi? =) Hırsız olmaktansa keriz olmayı yeğlerim

IRC'li adminler bancı
banlamayan yancı

diyebilir miyiz?​

Atasözüyle zerre alakası olmayan, liberal islamcıların Özal döneminde belediye ve kurumların ödeneklerinin arttırılmasından sonra ortaya çıkmış iğrenç, mide bulandırıcı, karaktersiz ve **Spam/Adversiting**vari bir cümledir. Ne olursa olsun, hangi inanca inanılırsa inanılsın bu -benim için- muazzam bir erdemsizliktir. Ayrıca döneme baktığınız zaman; Türkiyedeki en büyük yolsuzluğun -evet evet şu anki dönemden bile fazla- döndüğü yıllar olarak akılda kalmış hep. Iyiler o kadar da iyi değilmiş demekki. Ha tabi bir de Marshall dönemi var da, şimdi durduk yere recm edilmeyelim.

Özal döneminin meşhur "benim memurum ne yapacağını bilir" sözü ile büyük benzerlik var. Gelişmiş, vicdan sahibi hiç bir ülkede bu sözü söyleyemezsiniz ancak ülkemizde sanki sıradanmış gibi söyleniyor. Bir yanda sekreterini seçim için çalıştırdı iddiasına dayanamayıp istifa eden ahlaksız batı diğer yanda müslüman olduğunu iddia edip hak yiyen harama el uzatan vekillerimiz duruyor. Hangisi daha ahlaklı derseniz kesinlikle batı derim.

Bir de "çalıyor ama çalışıyor" "sanki başkası gelse çalmayacak" diyenler var.

Günümüzü ozetleyen , devlet büyükleri ata sözü.

denizler kirlendi
insanlar aynı

Geri