Deve Sidigi Sifasi...

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
[YOUTUBE]uckapASIThw[/YOUTUBE] :liv:
M0dOp1.jpg
[/url][/IMG]

Bir Şeyh vardı. Pohum şifalıdır diye ufak kavonuzların içinde satardı.
Din adı altında Devenin sidiği şeyhin pohu..
Bunlara inanlarda var .. Zeka fışkırıyor gerçekten ..

Şuan ırkçılık yapıyorsun. Farkında mısın?
Bir cahil üzerinden bir ırkı kötülüyorsun. Asıl amaçta Araplar falan değil, senin derdin İslam ile, Kuran ile..
Ayrıca iki cahilin uydurmaları ile İslam'ı kötüleyemezsiniz. İslam adına konuşacaksan Kuran'dan konuşacaksın.
Elbise temizliği ile ilgili ayet olan bir din, asla böyle bir şey emretmez.
İnanmıyorsanız da inanmayın. Yeter cidden..
Bu kadar kin, nefret neden? Kimse sizi bir şeylere zorlamıyor.
Saygı duymak çok mu zor?
Peygamber hakkında atılmış bir sürü yüceltmek amacıyla iftira var.
İftira olduğunu bile bile neden bunlar üzerinden insanlığa rahmet olan bir insanı eleştiriyorsunuz?

Ben bu konun arkasındaki art niyeti göremeyecek kadar cahil birisi değilim. Gördüm ve gerçekten samimiyetsiz buldum.

Kimseyi kötüleme Yok sahi hadislerde geçen bir hadis bu Araplardan daha mı iyi bileceğiz adamlar peygamber rivayeti deyip şifa niyetine içiyor yani durum bundan ibaret

Kuran'ı kabul etmeyen, ancak hadisi kabul eden birisin. Çelişkiye bak çelişkiye :)
Hadislerin çoğu uydurmadır. Bunu en çok hadisi savunanlar bile bir yerden sonra kabul ediyorlar.
Hem neye göre sahih? Gittin Peygamber ile mi görüştün? Sohbetin de mi bulundun? Neye göre?

Ayrıca Peygamber hadislerin yazımını yasaklamıştır. Sonraki halifelerde bunu yapmıştır.
Nedeni daha o dönemde uydurmaların başlamış olmasıydı.

Kuran'a gelince inkar edip, Peygamber'e isnat edilen yalanları kabul etmeniz samimi değildir.
İnsanlık temizliği Peygamber Efendimizden öğrenmiştir. Onun yaşadığı hayat başta Kuran şahit olmak üzere bu tarz hurafelerin tamamını reddeder.

Cübbeli konusuna gelirsek, birçok uydurma şey çıkarttığınızı zaten biliyorsunuzdur. Onun üzerinden İslam'ı kötülemeyin. O, Sunnilik dinin mensubudur. Bu konuda gerçekleri öğrenmek için aşağıdaki videoyu izlemeni tavsiye ederim.

Yok inanmıyorsan bile, bu nefret ve kin zaten seni iyi biri yapmaz. İnanmıyorsan bile hiç değilse hoşgörü diye bir şey var. Yani sürekli İslam'ı kötülemek ile elinize ne geçecek? Hiçbir şey..

[YOUTUBE]L6MybiMetSc[/YOUTUBE]​

Kılavuzu edip olanın vay haline ben itiraz edenleri anlamıyorum hadisi buhari yazmış yanlış zaten lakin Buhari'nin bazı hadislerini Yok sayıp bazılarını kabul etmek yanlış nasıl namaz kılınır hadisle açıklanır o zaman hadislere itibar etme ben kuranıda biliyorum o kadar şeyler varki cevap vereni Yok Edipe fazla bakma oda yanlış konuşuyor farklı bir açıklama getiriyor öyle değilde böyleymiş ben okuğumu anlar bilirim çarpıtmaya gerek Yok edip 19 la kafayı sıyırmış

Ya bak aslında senle tartışmak, ya da incitici sözler söylemek istemem. Ancak bilmediğin bir konuda bilmiyorsun demek incitici değildir.

Ben kılavuz olarak Edip'i falan almıyorum. Ben sadece gerçeği esas alırım.
Bu kurduğunuz cümle çok bilindik bir cümle. Namazı nasıl kılacağız? :)
19 konusunda benim o tarz bir düşüncem yok.

Ancak siz Allah'a inanmıyorsunuz sanırım, hal böyle iken tutup Buhari ve hadis derdine düşmeniz gerçekten komik görünüyor. :D

Namaz ile ilgili Kuran'da yüzlerce ayet vardır. Kuran roman değil ki, anlamak için emek vermek gerekiyor. Şimdi o konuyu da uzun uzun kendim yazamam. O kadar zamanım yok da.. Ama aşağıdaki videoyu izlemeni tavsiye ederim.
Sen ne okuyorsun anlıyorsun ki biliyorsun? Meal okuyarak Kuran'ın sadece bir kısmını anlayabilirsin.. Oysa o anlaşılmak kadar da hissedilmeyi bekleyen bir kitaptır. Arapça'nın o enfes son dizilimleri, aheng.. Kuran dışında başka hiçbir kitapta yok.

[YOUTUBE]87sh2G1SqaM[/YOUTUBE]​

Arapça biliyor musun? Bilmiyorsun.. Bir meal okuyup kafana göre eleştiren birisin. Salat kelimesinin bile anlamını bilmiyorsun. Namaz ibadeti yok diyorsun mesela..

Bence sen hiçbir şey bilmiyorsun. Sadece olmasını istediğin gibi dini görmeye çalışıyorsun ama din öyle değil. .
Din fakire yardımı emrediyor. Merhameti emrediyor. İyiliği emrediyor.. Kuran'daki din de güzellikten başka bir şey yok..

"Okuduğumu anlar bilirim"
Ne okudun ki? Nereden okudun?
Buhari dediğiniz adamın kitabı kayıptır..
1800 lerde Osmanlı döneminde yapılmış bir derlemeyi Buhari'nin kitabı diye yutturuyorlar.

Belki Buhari'de almamış olabilir o hadisleri sonradan biri eklemiş olabilir. O konulara girmiyorum zan hepsi, zandan uzak durmak lazım da.. Kuran her şeyi apaçık bir biçimde anlatmış iken, halen hadisler üzerinden ateistlerin İslam'ı kötüleme çabaları gerçekten samimi gelmiyor.

Allah'ın kelamı olan, ve ümmetin üzerinde doğruluğu bakımından mutlak anlamda birleştiği bir metin sahih olmuyor da.. Aslı bile olmayan bir derleme sahih oluyor.. O nasıl işmiş öyle.. ?

Neyse, sabit fikirli baktığın için olaya inkar etme psikolojisi içindesin. Bu bakış açısıyla da, asla doğruyu bulacağına inanmıyorum. Ama biraz nesnel baksan yazdıklarının mantıklı olmadığını görürsün. Çünkü söylediklerimi anlamak istemiyorsun.. Yani kendini İslam alimi gibi görüyorsun da, hiç de bir bilgin yok İslam hakkında.

Bak benim iman edip etmemeniz ilgilendirmez. Allah'ın hiçbirimizin iman etmesine ihtiyacı yok zaten. Ancak böyle din adına inkar ettiğiniz halde bildik bildik konuşmanızı asla hoş göremiyorum. Mealllerin bir çoğunda hatalar var zaten. Nasıl E=mc kare yi öğrenmekle kimse fizik alimi olmazsa, nasıl kalpte dört odacık var demekle bunu bilmekle kimse tıp alimi olmuyorsa, bu kadar sabit ve ön yargılar ile meal okuyarak da kimse İslam hakkında konuşacak kadar alim olmaz. Yani bize din öğretmeyin. Uydurma olduğunu Kuran'a dayanarak söylediğimiz bir konuda, halen yok o uydurma değil falan demeniz komik oluyor.

Uydurmuşlar işte, uydurup Peygamber'e isnat etmişler çoğunu.. Bir de hadis konusunda aşırı çelişen hadisler var. Aynı konuda birbiri ile tamamen zıt yüzlerce hadis var. Bu ama sizi de haklı çıkarmaz.

Uydurulan dine kızıp, o çelişkilere, dayatmalara kızıp Kuran'ı inkar ederseniz çok yazık edersiniz.
Ayrıca Peygamber'i en iyi tanıyacağımız kaynak Kuran'dır. Buhari değil. Hoş ortada onun kitabı bile yok.

Ben ateist forumları takip ediyorum. Ve gözlemlediğim şudur. Hepsi olmasa da, bir çoğunun din bilgisi, din tüccarı Nihat Hatipoğlu'u seviyesinde.. Ve reddettikleri Kuran'da asılda hiç yeri olmayan yüzlerce hurafe yüzünden dini yalanlamışlar.

Daha fazla tartışmayacağım. Sadece şunu yazıp geçiyorum.
Allah çok merhametli ve kulunu sevendir.. Keşke siz de Allah'ı sevseniz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri