Desteklediğiniz Aday Eşcinsel Olduğunu Açıklarsa Tepkiniz Ne Olur?

Konu sahibi son olarak 2614 gün önce görüldü
Yerel seçimler yaklaşırken ( Sarı mikrofon ekibinden ) sokaktaki vatandaşa yöneltilen ilğinç bir soru

Desteklediğiniz Aday Eşcinsel Olduğunu Açıklarsa Tepkiniz Ne Olur?

Bu konuda Sizin görüşleriniz nelerdir ?

Şaşırırdım Kesin. Ama Yerel Seçimlerde Adaylar Genelde İyi Tanıdıklarımızdan Çıkar. Vereceği Hizmeti Bizlere Güven Olarak Aşılamışsa Sorun Olmadan Destek Bulurdu.

Bu konu ile cinsel seçimin ne alakası var onu çözemedim eş cinsel olduğunda adam gibi hizmet sağlıyamıyor mu ki :)

Örnk ; Muhtarlıga en basitinden bir iş için gittin ayyy kızz hoşgeldin dese .. :dusun:

Eşcinsel tanıdıklarım oldu ki hala da selam verdiklerim vardır,hiç birininde öyle o tarz ortamlarda ay 'lı , ayol 'lu konuştuğuna şahit olmadım ki.Kaldı ki onlar öyle sanıldığı gibi gevşek değiller.

Eşcinsel tanıdıklarım oldu ki hala da selam verdiklerim vardır,hiç birininde öyle o tarz ortamlarda ay 'lı , ayol 'lu konuştuğuna şahit olmadım ki.Kaldı ki onlar öyle sanıldığı gibi gevşek değiller.

Şahit olmadın / olmadık.. Her insan aynı fikirde degil ki bu bir gerçek.. Nerede yaşadıgımızı unutmamak lazım.. Benim / senin normal karşıladıgımız bu tür bir olayı çogu kesim normal karşılamaz.. Konuşma / tavır / hitap şekillerinden gevşek olduklarını kast etmedim..

barbaros sansal a oy vermek cok guzel olurdu
ne olmus bize ne cinsel tercihlerinden banane ayol?

Şahit olmadın / olmadık.. Her insan aynı fikirde degil ki bu bir gerçek.. Nerede yaşadıgımızı unutmamak lazım.. Benim / senin normal karşıladıgımız bu tür bir olayı çogu kesim normal karşılamaz.. Konuşma / tavır / hitap şekillerinden gevşek olduklarını kast etmedim..

O zaman

Örnk ; Muhtarlıga en basitinden bir iş için gittin ayyy kızz hoşgeldin dese .. :dusun:

Bu örneği vermekteki amaç nedir ki?

Bizim değerlerimizi temsil edecek olan kişilerde böyle zaafiyetler olamaz. Yok efendim bize ne cinsel tercihinden, yok efendim onun özel hayatıymış, yok efendim eşcinsel olması görevine engel değilmiş, YOK ÖYLE BİR DAVA. Meşrulaştırılmaya çalışılan zihniyet, asırlar evvel Hz. Allah tarafından bozguna uğratıldı, şimdilerde ise son darbe için gün sayıyor.

Bu tür insanlar böyle işlerle ilgilenmemeli. Kimisi bu konuda hastalık sahibidir, ayrı mesela. Onlara yardımcı olunmalı, bu sıkıntıdan kurtarması için ne gerekiyorsa yapılmalı. Ama kimisi var, bu ahlaksızlığı göstere göstere hastalıkla arzuları harmanlayıp servis eder, ona iznimiz yoktur. O sapkınlar ve o sapkınlara şakşakçılık yapanlarla her zaman hesabımız vardır.

Hele o şakşakçılar yok mu. Onlar bugünün aykırı cinsi sapkınlarına karşı sempati beslerken, bundan bir önceki devletin yöneticilerinin bazılarına eşcinsel oldukları iftirasını atarlar ve bunu ayıplarlar. Bu da ayrı bir ironi.

Su akacak, yatağını bulacak...

Hele o şakşakçılar yok mu. Onlar bugünün aykırı cinsi sapkınlarına karşı sempati beslerken, bundan bir önceki devletin yöneticilerinin bazılarına eşcinsel oldukları iftirasını atarlar ve bunu ayıplarlar. Bu da ayrı bir ironi.

Güzel tespit.

memnun olurdum, eşcinsel olduğu için değil tabi ki; kendini gizleme gereksinimi duymadığı dürüstçe cinsel yönelimini paylaşabildiği,kendisiyle barışık olduğu için.

açıklamamayı tercih ederse de rahatsız olmazdım; ne de olsa bilgi eksikliğinden ve önyargılardan kaynaklanan homofobi yaygınken can güvenliğinin bile tehdit altında olduğu gerçeği var.

diğer mesele; eşcinsellik tercih DEĞİLDİR. Yönelimdir. sanırım sonsuza dek bu yazılım çizilse de insanlar tercih demekten vazgeçmeyecek. nasıl ki bizler doğduğumuz andan bugüne dek hiçbir zaman karşı cinse ilgi duyayım diye bilinçli bir seçim yapmadıysak yönelimimiz belirlediyse cinsel kimliğimizi eşcinseller için de durum farklı değildir. hastalık tanısını da tıp disiplini koyarken ve tıpta eşcinsellik hastalık olarak sayılmazken kişileri hasta diye itham etmek ve tedavi önerilerinde bulunmak etik dışıdır.

kişilerin yatak odaları bizi ilgilendirmez, zarar da vermez yönelimleri ama yolsuzluk, ahlak bekçiliği, yalan, riya, hakkaniyete uymayan fiiller ve söylemler, ötekileştirme, nefret suçu vb ahlaki zaafı olanlar topluma zarar verir, bu kişilerin adaylığı ciddi ciddi gözden geçirilmeli gerekli tepki gösterilmelidir.

Dünyanın hiçbir yerinde örneği yok, eşcinsel bir insan ne kadar adil olabilir?

eşcinsellerin adil olmadığı gibi bir çıkarıma nasıl vardın? dur bunun cevabını bana değil, bab-ı esrar hanımefendiye ver. çünkü bence birazdan seni bombalayacak. :D

Bizatihi eşcinselliğin adalet duygusunu ortadan kaldırdığı tezini hangi gerekçelerle desteklersiniz?

Heteroseksüel kişiler yolsuzluk yapıyor, yalan söylüyor, güç istenci ile zulmü hak görüyor, bu kişilerin heteroseksüel olması da heteroseksüllik olgusuna zarar verir mi?

Karşı cinse ilgi duyan ve yalan söyleyen, adaletsiz davranan kişilerin adil olması imkansızdır demek mümkün mü?

vay arkadas adaletin bacak arasi ile ilgisi ne yazdim sansurlendim.

ben hetero falan bilmem, eşcinsellerin yönetimde söz sahibi olması başlı başına büyük tehlike teşkil eder, bunlar dünyanın hiçbir yerinde itibar görmüyorlar, duygu kontrolü yok çünkü bir eyilim var bu insanlarda, sürü halinde dolaşıp bir hak talep ederler, yani bir de söz sahibi olsalar neler yaparlar kim bilir, yani bir gayenin lezonun adil olacağına ihtimal vermiyorum..

normal karşılar desteklerdim eşcinsel olmasıyla ne alakası var ki yaptıgı işin :S

cok saçmalık olurdu banane ben yaptığı hızmete bakarım

ben hetero falan bilmem, eşcinsellerin yönetimde söz sahibi olması başlı başına büyük tehlike teşkil eder, bunlar dünyanın hiçbir yerinde itibar görmüyorlar, duygu kontrolü yok çünkü bir eyilim var bu insanlarda, sürü halinde dolaşıp bir hak talep ederler, yani bir de söz sahibi olsalar neler yaparlar kim bilir, yani bir gayenin lezonun adil olacağına ihtimal vermiyorum..

Heteroseksüel bizim gibi sağlıklı(!?), ahlaklı(!?) karşı cinse ilgi duyanların yönelimine verilen isimdir.

Adil değildir diyorsunuz; argümanınız tehlike teşkil edeceği. bir fikir, argüman yok kerameti kendinden menkul bir söylem yalnızca.

Tehlikeli oldukları zannı homofobiklerin uydurması. eşcinsellik ve tehlike arz etme durumuna dair bir korelasyon bulunmuyor. dünyada eşcinsel evlilikler bile kabul görürken itibar görmeyişlerinin kaynağı öznel düşünceniz.

duygu kontrolü derken kastettiğiniz nedir? evet aşık olurlar, evlilik isterler bunlar duygu-durum bozukluğu ise bizim gibi sağlıklı(?) kişilerde de aynı güdüler var. öfke kontrolü ise eşcinsellerin daha öfkeli olduğuna dair de bir yargıya varmak mümkün olmaz ama şu var; homofobiklerin tavrı, ölüm korkusu, baskıcı tutumlar ve ötekileştirme kendini muhafazakar olarak tanımlayan toplumlarda sık görüldüğü için eşcinsellerin ruhsal durumlarında bozukluğa neden olabilir. bu coğrafyaya göre değişiklik göstermekle birlikte kürtler, aleviler, kadınlar için de geçerlidir.

sürü halinde dolaşan eşcinsellere rastlamadım ya da bizler de sürü halinde dolaşıyoruz ama bizi birleştiren cinsel yönelimimiz değil. bir neden de gece yarıları özellikle eşcinsel ve trans cinayetlerden dolayı bir arada olmayı tercih edebilirler ki anlaşılır bir durum. diğer yandan eşcinselliğini ifşa etmeyen şanslı kişiler üst düzey yönetici olabilir, birçok mesleği yapabilir hatta çok yakınızda da bulunabilir.

çıkış noktanız da vardığınız nokta da subjektif görüşünüz.

Arkadaş,cinsel tercihle bu tartışma konusunu nasıl bir tutabiliyoruz ben anlamıyorum ki.Ben kalkıp adam eşcinsel olsun demiyorum hem banane tercihinden ne halt yiyorsa yesin,icraatını düzgün yapacaksa gerisi beni ilgilendirmez ki,zira adam gibi görünüp karı kılıklı(bayanlarımızdan özür dileyerek söylüyorum o deyim bu şekilde yerini buluyor) davranan ülkenin ağzına edenler yerine eşcinsel olsun ülkeye faydalı olsun kafasını yaşamanın neresi suç ?

Geri