Dert değil de kafama takıldı.

E
  • Kullanıcı Ezel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Az önce buzdolabından gazoz çıkardım (şişe) açtım kapağını ve gazoz dondu. Sebebini bilen var mı? Patronum tepkime dedi ama mantığıma yatmadı. Aklıma takıldı benimde.. Bir sorayım dedim acaba neden sebep diye..

İşyerinde gazoz niye var ki.s
zira,
gazoz deyince bi durmak lazım .

Enteresan tepkime değil bence, donmaması gerekiyordu, içilmemesini tavsiye ederim...

Buradaki donma kapak acilinca basincin dusmesiyle ilgili olmali.

acilmamis gazozun donma noktasi diyelim -10 derece (basinctan dolayi). Sen onu dolapta -8 dereceye sogutursan ve sonra kapagi acip basinci 1 Atmosfer'e indirirsen, yeni basinctaki donma esigi 0 derece olacagi icin sicakligi -8'e dusmus olan su hizla donar.

:D

acilmamis gazozun donma noktasi diyelim -10 derece (basinctan dolayi). Sen onu dolapta -8 dereceye sogutursan ve sonra kapagi acip basinci 1 Atmosfer'e indirirsen, yeni basinctaki donma esigi 0 derece olacagi icin sicakligi -8'e dusmus olan su hizla donar.

:D

Hah bak bana böyle bilimsel açıklamalarla gelin :D

Artena 'nın dediği gibi, kesin değil ama büyük bir ihtimal basınç kaynaklı kristalleşmedir, aynı olayı soda yahut birada da yaşayabilirsin, benim başıma çok sık gelir bu durum, kapağı açınca hızla donmaya başlar içecekler.​

Artena 'nın dediği gibi, kesin değil ama büyük bir ihtimal basınç kaynaklı kristalleşmedir, aynı olayı soda yahut birada da yaşayabilirsin, benim başıma çok sık gelir bu durum, kapağı açınca hızla donmaya başlar içecekler.​

Dur bide soda açayım sjdhsaga

Bi gazoz daha açarsan belki, anlaşılır...:D

vqj2t.jpg

Aha soda da dondu :p

O anı görmek isterdim. Merak ettim açıkçası.

Geri