Ders çalışma isteğim yok ne yapabilirim?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Kendimi derse veremiyorum - Çalışma şevkim yok oldu - ders çalışma isteğim azaldı - derse konsantre olamıyorum - içimden ders çalışmak gelmiyor - çalışacağım diyorum erteliyorum

İlköğretimden tutun da yükseköğretime hatta lisansüstü eğitime kadar birçok öğrenci bu sorunu yaşamıştır. Bazı dönemler kitap kapağı bile kaldırmak istemezsiniz. İçinizdeki ders çalışma enerjisi kaybolmuştur. Ders çalışmak istemezsiniz uzun süre.

Bu duruma nasıl bir çözüm üretebiliriz? Derse tekrar nasıl motive olabilir, ders çalışma konusunda kendimizi nasıl güdüleyebiliriz? Bu geçici bir durum mudur? Kendimizi ders çalışma konusunda zorlamalı mıyız, yoksa kısa bir süre olduğunu var sayıp kısa bi süre ders çalışma fikrinden uzaklaşmalı mıyız?

Ders çalışma isteğin gittiğinde diğer senle yarışa girecek adayları düşün 1 soru bile fazla yapsan nelerin hayatını değiştireceğini düşün..Şimdi hoşuna giden ne varsa ilerde yine yapacağını ama ders çalışmazsan bunların hiç birini elde edemeyeceğini düşün.. Bu birazda insanın kendi vicdanıyla alakalı ben ders çalışmadan geçirdiğim her gün için pişmanlık duyardım mesela bu da ders çalışma şevkimi körüklerdi..

Modemin fişini çekerek başlamak lazım. :)

Başka biriyle çalışın, o size anlatsın. son zamanlarda bu tekniği deniyorum en azından motivasyon artıyor.

Öncelikle tüm dikkat ve düşüncenizi derse vermelisiniz kafanızdaki tüm düşünceleri bir kenara bırakıp derse motive edebilirsiniz kendinizi diye düşünüyorum.

Kısacası kendinizi sadece ne kadar başarılı olabilirim başarımı nasıl arttırabilirim gibi düşünceler ile motive edebilirsiniz sanırım.

19 yıldır bununla yaşıyorum ben. Kendimce bulabildiğim tek çözüm hedefler koymanız ve birilerine bir takım sözler vermeniz. Tabii ki bu benim karakterimle alakalı biraz birine bir söz verdiğim zaman muhakkak tutmak zorunda hissederim kendimi ve karaktersizlik etmiş olmamak için de çabalarım.)

Genel bir çözüm ürebilen olursa, dürtsün bir beni de.

Dikkat,kafa toplama problemi yaşıyorsanız, bir psikiyatriste gidiniz.

İçten gelmesi gerek onun :D
Kendimden biliyorum icinden gelmiyosa cok zor :p​

Bir süre dinlenmek iyi geliyor. Zorlamamak lazım. Yavaş yavaş çalışmaya alıştırmak yararlı olur.

Motivasyon kaynaklarınızı tespit edin, motive olmadan dersin başına oturmayın gençler. Öyle üç saat ders başında oturunca değil, etkili çalışınca öğrenilir. Ablanızı örnek alın, 20 dakikadan hadi en fazla 30 dakikadan fazla kesintisiz çalışamam ben .p

Bir seyin bilincinde olduktan sonra zaten calisirsiniz
Çok kasmayin :D

Üniversitede ki arkadaşlarım whatsap grubu açmış isminide "Yumurtacılar" koymuşlar gerisini siz düşünün :D

ahh ahh benim de yok ittire kaktıra çalışıyom

Ben çalışamıyorum ama önemli mi emin değilim :/

Yoksa yoktur zorlamaya gerek yok.Siz elinizden geleni yapın. Bırakın her şey olacağına varır.

Geri