derinlemesine yüzeysel

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
“Gurur ve gösteriş farklı şeyler, ama sık sık aynı anlamda kullanılıyorlar. İnsan gösteriş düşkünü olmadan gururlu olabilir. Gurur daha çok kendimizle ilgili görüşümüze bağlıdır, gösteriş ise bizim hakkımızda başkalarına ne düşündürtmek istediğimize.”

20

“Evlilikte mutluluk tümüyle şans meselesidir. Taraflar birbirlerini gayet iyi tanısalar da, hatta baştan çok benzer olsalar da, bu mutluluklarına en ufak bir katkıda bulunmaz. Sonradan daima değişmek için çırpınır, başlarını derde sokarlar; hayatını birlikte geçireceğin kişinin kusurlarını ne kadar az bilirsen o kadar iyi.”

24

jane austen - gurur ve önyargı

Son düzenleme:
güzel mekan. terası var mı acaba ? sigara için kapıya çıkmak yoruyor adamı. şöyle bir bakayım neredeler kimbilir ?

arkadaşları kalabalık mekanın bir köşesinde onu bekliyorlardı. kahramanımız doğru masayı bulabilmek için;o hepimizin hayatımızın belirli dönemlerde yaptığı uzunca etrafı temaşa etmekle meşguldü. sol dip köşeden bir elin kendisine doğru kalktığını gördü. herhalde ortak arkadaşlardan birisi diyerek oraya doğru yöneldi.

"iki bomonti, ortaya da patates alalım" siparişiyle karşı karşıya kalmayı ummuyordu ama bozuntuya da vermeden arkadaşlarının bulunduğu masaya geçmişti bile.

dönen sohbetlerin bini bir. belli ki koyu. sen ise dalmış gitmişsin. biri dönüp "ben en son ne dedim?" dese göt gibi kalacaksın ta oracıkta. eski dostlar tekrar birbirine ısınıp yutup'tan kedi videoları izletme faslına geçmiş. o sırada dürtüldüğünü hissettin ve "ya gel bak bak şuna nasıl komik bi şey dimi ama ya" cümlesine karşılık "keşke donsa da şu video o meşhur stresi yaşasan" diye geçirdin içinden. yaşanan bu donmaya normallik yükleyebilmek için "artık telefon yavaşladı, bunun 6s'i şart oldu" cümlesiyle karşılaşmak da pek iç açıcı değildi. bu sözden sonra dönecek olan tahmini geyiklerin hepsini kafandan şöyle bir geçirdin. sıkıldığını hissettin ve gittin.

"ya nerede kaldın çok çok çok özledik seni bak" sözleriyle sarılıverdi arkadaşına. uzun zamandır onu görmüyordu. "ne güzel oldu bu buluşma işi" diye geçirdi içinden. eski dostlar tekrar bir aradaydı işte. tebessüm dolu yüzü, mutlu olduğunu her halinden belli ediyordu.

daha dün çocuk diye dalga geçiyorduk . serpilmiş, ne de güzel olmuş. biraz suskun ama, bakışları da boş. bir sıkıntısı var belli ki.

"iki bomonti istemiştik. yarım saat oldu siparişimiz hala gelmedi ?"

dün öğle yemeğinde ne yediğini hatırlamayan çocuğu, 5 ay önce giydiği tşörtün üzerindeki baskıyı hatırlayacak kadar çok sevmişti oysaki. haberi bile yoktu elemanın onun varlığından. oysaki hatun kişisi dünya üzerindeki yapılan stalklemelerin %80'inini tek başına karşılayabiliyordu. bazı akşamlar önce onun fotoğraflarına bakar, sonra "belki o da benimkilere bakıyordur" diyerek kendi fotoğraflarına bakardı. ardından çirkin bulduklarını silerdi...

hatun kişisi deme yazını bozuo. genel olarak sevdim. yazabildiini bilmiodum. tbrklr

Geri