Derdim var

Konu sahibi son olarak 3779 gün önce görüldü
Arkadaşlar sonunda buraya yazıp sizden gerçek anlamda düşüncelerinizi önerilerinizi almak istiyorum.Belki buraya yazmam yanlış beni kötü durumda gibi göstericek ama artık artık bana değer veren insanlarıda kırdığımı hisediyorum.Doktor önerisi hariç her şeye açığım sorunum şu son zamanlarda düzensiz olarak sürekli kendimi mutsuz bencil tripkâr hissediyorum.Normalde hiç böyle hissetmezdim.Hep psikolojık kötülük yaşıyorum sadece insanlarla konuştuğumda bir nevi sıkıntım gidiyor aksi durumda sıkıntım var hıc gıtmiyor nedensız ara sıra çarpıntılar ve göğüs sıkışması yaşıyorum.Arkadaşım bunu ileri derece depresyon olduğunu söylüyor

Bu aralar aynı hisleri ben de yaşıyorum. Kışın gelişi ve yoğunluktan olsa gerek. Keyif aldığın aktiviteleri yapmak için daha fazla zaman ayır kendine. Ben öyle yapıyorum. Her gece film izliyorum mesela,beni mutlu eden şarkılar dinleyip beni mutlu eden insanlarla konuşuyorum.

sen hep kendini mutsuz hissediyordun ki :S seni bildim bileli böyleydin bu yüzden doktora gitmelisin psikiyatri bölümüne anlatmalısın onlar ilaç verirler

Depresyon değildir yahu olsa olsa strestir. Aniden parlayan bir insansan sessiz kalmayı dene mesela. Yada derin nefes al sinirlendiğinde başka şeyler düşünmeye çalış. Tanıdığın yada tanımadığın insanlara küçük iyilikler yap bu seni iyi hissettirir. Ortam değiştir. Çevre değiştir. Seni bunaltan ortamlardan uzaklaş. Kitap oku yada seni oyalayacak farklı şeyler yap ama bunlar sürekli yapmadığın şeyler olsun. Yürüyüş yapabilirsin. Kırdığın insanlarla sakince konuşup arayı düzeltmeyi gönüllerini almayı deneyebilirsin buda iyi hissettirir. :)

Carpinti ve göğüs sıkışması panik atak baslangici olabilir. Neden doktor önerisine karsisin.? Ben de doktora gitmekten nefret ederim ama bazen doktordan baska caren kalmaz. Yardim almaktan cekinmeyin bu kadar. Ilac istemiyorsan ilacsiz terapi alirsin. Panik ataksa ve ilerlerse cok pisman olursun. Gecmis olsun diyorum.

normaldir bende ayni hiss ediyorum uzun zamandir
tavsiyem ;degisik seyler yap dusuncelerden uzak dura bilecegin dusunemiyecegin, bir seyler yap
kitap ola bilir ama bu gibi durumlarda o daha sIkar :)
sarki cok iyi gelir
sporda iyidir
ve konusmak arkadaslarinla
ben misal kendimi resim cizime photo calismarina verdim oyle sIkintim gidiyor.

Bu aralar aynı hisleri ben de yaşıyorum. Kışın gelişi ve yoğunluktan olsa gerek. Keyif aldığın aktiviteleri yapmak için daha fazla zaman ayır kendine. Ben öyle yapıyorum. Her gece film izliyorum mesela,beni mutlu eden şarkılar dinleyip beni mutlu eden insanlarla konuşuyorum.

Kışın gelmesi ile alakası yok dostum bende sürekli böyle bir durum var ancak biriyle sohbet ettiğim zaman bu durumu tamamen unutuyorum yoksa geçmiyor.Senin dediğin aktiveleri bende yapıyorum zaten o kadar dizi seyredip müzik dinlemek ancak belirli bir vakte kadar sıkıntını alıyor zaten konuşacak olmadığından sosyallik yönünden sıfır =)

sen hep kendini mutsuz hissediyordun ki :S seni bildim bileli böyleydin bu yüzden doktora gitmelisin psikiyatri bölümüne anlatmalısın onlar ilaç verirler

Haksızlık etme noona ağustos tatilinden ekim ayının sonuna kadar iyiydim ondan sonra başladı tekrar aynı sıkıntı.

Depresyon değildir yahu olsa olsa strestir. Aniden parlayan bir insansan sessiz kalmayı dene mesela. Yada derin nefes al sinirlendiğinde başka şeyler düşünmeye çalış. Tanıdığın yada tanımadığın insanlara küçük iyilikler yap bu seni iyi hissettirir. Ortam değiştir. Çevre değiştir. Seni bunaltan ortamlardan uzaklaş. Kitap oku yada seni oyalayacak farklı şeyler yap ama bunlar sürekli yapmadığın şeyler olsun. Yürüyüş yapabilirsin. Kırdığın insanlarla sakince konuşup arayı düzeltmeyi gönüllerini almayı deneyebilirsin buda iyi hissettirir. :)

Stres değil canım stres olduğu zaman ani gelip geçici bir sıkıntı oluyor.Benim ise ara sıra değil sürekli oluyor.Sessiz kalmayı denememde kendime haksızlık yapılmış gibi hissettiriyor.Bencilleşiyorum ara sıra kıskançlaşıyorum içime kapanıyorum hepten sanki karanlı bir kuyudan çıkmak istiyormuş gibi hisediyorum.Ortam ve çevrem zaten yok o yüzen çoğu zaman kendimi böyle hissetmeme sebebiyet veriyor.Kitap okuma müzik dinleme yürüyüş yapma bunlar her zaman yaptığım şeyler kitaplığımda 300 yakın kitabım var her akşam müziğimi her sabah ise yürüyüşümü eksik etmem beni olumsuz ve eksik hisettiren sosyal yön.Kırdığım insanlarla sakince konuşmayı inanki denedim ama ne yazık ki faydası olmadığı gibi dahada kötü ettii.

Carpinti ve göğüs sıkışması panik atak baslangici olabilir. Neden doktor önerisine karsisin.? Ben de doktora gitmekten nefret ederim ama bazen doktordan baska caren kalmaz. Yardim almaktan cekinmeyin bu kadar. Ilac istemiyorsan ilacsiz terapi alirsin. Panik ataksa ve ilerlerse cok pisman olursun. Gecmis olsun diyorum.

Abla benim ömrüm doktorlarla geçti kulak olsun kalp olsun vs.Kulak harici doktor yüzü görmek artık bana sıkıntı veriyor.Psikolojik doktorda en başta geliyor.

normaldir bende ayni hiss ediyorum uzun zamandir
tavsiyem ;degisik seyler yap dusuncelerden uzak dura bilecegin dusunemiyecegin, bir seyler yap
kitap ola bilir ama bu gibi durumlarda o daha sIkar :)
sarki cok iyi gelir
sporda iyidir
ve konusmak arkadaslarinla
ben misal kendimi resim cizime photo calismarina verdim oyle sIkintim gidiyor.

Bu dediklerini yukarda da anlattım zaten denizcim =)

Öncelikle bu durumlara girmene sebep olan şeyleri bulmaya çalış,daha sonra neyi veyahut neleri yaptığında bu durumların geçtiğini yada azaldığını bulmaya çalış yani planlı bir şekilde ilerde.Misal benim eskiden aşırı bir öfke sorunum vardı öfkelendiğimde susmak yerine o ortamı direk terk ediyorum bununda büyük yararlarını gördüm.​

Öncelikle bu durumlara girmene sebep olan şeyleri bulmaya çalış,daha sonra neyi veyahut neleri yaptığında bu durumların geçtiğini yada azaldığını bulmaya çalış yani planlı bir şekilde ilerde.Misal benim eskiden aşırı bir öfke sorunum vardı öfkelendiğimde susmak yerine o ortamı direk terk ediyorum bununda büyük yararlarını gördüm.​

Bulabilisem gam yemicem zaten kaptan =)

Bu durum 6 haftayi gecerse eger depresyondan soz edebiliriz. Lakin senin surekli mutsuz oldugunu dusunmuyorum guldugun anlarda vardir degil mi? Sezon depresyonu diye bisey var, kislari oluyo sadece. Ama hayatinda seni uzen bi olay mi oldu yoksa sebepsiz bi nedenden dolayimi boylesin. Bu arada kis depresyonuysa eger onun cok basit bi isik tedavisi var.

İnsan nasıl düşünürse öyle hisseder öyle olduğuna inandırır kendini bir nevi ne bilim insanların seni sevdiklerini düşün biraz olumlu taraftan bakmaya çalış ki sevmeseler zaten bunu belli ederlerdi bence öyle bir durum yok:) Hem düşünce olarak bir yere odaklanırsan zaten bunaltır film izle hatta gel beraber izleyelim ya şöyle komedi falan tabi benim vizeler başlamadan :D:D Sonra ne bilim biri sana garip mi davrandı bence bunu kendine dert edip düşüneceğine ne bilim ben seni kıracak üzecek bir şey yaptım mı diye sor konuşa konuşa her şey anlaşılır içinde dert olmasındansa sürekli senaryo yazmaktansa sorup tatlıya bağlamak daha iyidir.Baktın evde bunaldın aç müziği şarkı söyle bağıra bağıra valla iyi geliyor bak hem düşünmeni engeller tabi gece vakti yapma aman diyim:D:D Eğer kendin başedemem ben hiç bir şekilde diyorsan sonuç doktor hani pek bir şey yapacağını sanmıyorum onlarda sıkıcı insanlar benden demesi:D

Konuya dalıyorum ama;
Sakın psikiyatriste gidip o ilaçları kullanmayı düşünme.
kendi kendini motive edebilirsin o dediğin sorunlar bende de var ama ben sana nasıl düşünmen gerektini anlatıcam dur sen :D sakın ilaç kullanma bak ciddi söylüyorum

Olaya dini yönden baktın mı hiç?
Yani o anlarda Allah'a sığınmayı düşündün mü, eğer düşünmediysen mutlaka düşün derim.
Bir ara benimde böyle sıkıntılarım vardı 1-2 sene kadar sürdü bazen yşne arada olur ama çok değil.
O anlarda hemen Allah'a sığınır Felak ve Nas surelerini okurum çokça.
Çünkü sen o daralmış zamanlarında hep yalnızsındır ve şeytanda hep yanı başında vesvese vermeye çalışıyordur sana.
Göğsünün daralması ve nefes alamama bundan da olabilir.
Bir de birine kötü bir şey yaptın mı,kendinin bile affedemeyeceği kötü bir şey.
Yani ondan pişmanlık duyuyorsan bu da seni rahatsız ediyor olabilir.
Allah yardımcın olsun,inşaAllah kurtulursun sıkıntılarından.

İnsan nasıl düşünürse öyle hisseder öyle olduğuna inandırır kendini bir nevi ne bilim insanların seni sevdiklerini düşün biraz olumlu taraftan bakmaya çalış ki sevmeseler zaten bunu belli ederlerdi bence öyle bir durum yok:) Hem düşünce olarak bir yere odaklanırsan zaten bunaltır film izle hatta gel beraber izleyelim ya şöyle komedi falan tabi benim vizeler başlamadan :D:D Sonra ne bilim biri sana garip mi davrandı bence bunu kendine dert edip düşüneceğine ne bilim ben seni kıracak üzecek bir şey yaptım mı diye sor konuşa konuşa her şey anlaşılır içinde dert olmasındansa sürekli senaryo yazmaktansa sorup tatlıya bağlamak daha iyidir.Baktın evde bunaldın aç müziği şarkı söyle bağıra bağıra valla iyi geliyor bak hem düşünmeni engeller tabi gece vakti yapma aman diyim:D:D Eğer kendin başedemem ben hiç bir şekilde diyorsan sonuç doktor hani pek bir şey yapacağını sanmıyorum onlarda sıkıcı insanlar benden demesi:D

Dediğin ile haklısın fakat ben sürekli yalnız kalıyorum normal bir çevrem olmadığı için sanki kendimi boşluğa düşmüş te çıkamıyor gibi hissediyorum.Durum böyle olunca olumlu yönden bakmak bir yere kadar gidiyor.Beni sevmeyen illaki vardır zorla sevdiremem kendimi :) Daha önceden de dediğim gibi ben zaten düzenli olarak dizi seyrediyorum ki dizilere yetişmek mümkün bile olmuyor bazen =))

Konuya dalıyorum ama;
Sakın psikiyatriste gidip o ilaçları kullanmayı düşünme.
kendi kendini motive edebilirsin o dediğin sorunlar bende de var ama ben sana nasıl düşünmen gerektini anlatıcam dur sen :D sakın ilaç kullanma bak ciddi söylüyorum

Zaten seninle aynı düşünceleri paylaştığımız için gitmiyorum doktora :) İlaç zaten benim bünyemi kaldırmaz bir beze ilacı bile beni kötüleştiriyor sindirim sistemim bozuluyor bu seferde anlayacağın kaş yapayım derken göz çıkarıyoruz :)

Olaya dini yönden baktın mı hiç?
Yani o anlarda Allah'a sığınmayı düşündün mü, eğer düşünmediysen mutlaka düşün derim.
Bir ara benimde böyle sıkıntılarım vardı 1-2 sene kadar sürdü bazen yşne arada olur ama çok değil.
O anlarda hemen Allah'a sığınır Felak ve Nas surelerini okurum çokça.
Çünkü sen o daralmış zamanlarında hep yalnızsındır ve şeytanda hep yanı başında vesvese vermeye çalışıyordur sana.
Göğsünün daralması ve nefes alamama bundan da olabilir.
Bir de birine kötü bir şey yaptın mı,kendinin bile affedemeyeceği kötü bir şey.
Yani ondan pişmanlık duyuyorsan bu da seni rahatsız ediyor olabilir.
Allah yardımcın olsun,inşaAllah kurtulursun sıkıntılarından.

Diğer insanları bilemem ama hangi insan zor zamanlarında sıkıntılı zamanlarında Allaha sığınmadan durabilir.Ben böyle durumlarda Kuran-ı Kerim okuyan biriyim o gün için biraz iyi gelsede daha sonraki günler için değişiklik olmuyor :)

O zaman paşa sen benim skype ı ekliyofsun uzun uzun bir muhabbet ediyoruz seninle.​

Sen hep meşgulsün patron :)

Bencede bu ara asırı triplisin hemde gozunle gordugun bildigin konulara dahi oylesin. Senin bence en buyuk provlemin dostlarn tarafndan sevildigine onemsendigine bir turlu inanmaman. Evet belki dostlarndan biri olarak bazen ihmalkar olabiliyorum. Ama hayatın aksı bazen hzlanr bazen yavaslar. Ve insanlarn kalbindesindir emin ol bazi telaslarndan kurtulmasni beklemelisin dostlarnn cnm. Ama sunuda bil once sen kendinle dost ol kendinle paylasmda bulun sonra insanlarla konusmakla rahatla cnk her insan icin en once dostu kendidir.

Ne yapsam Mutlu olamıyorum diyerek kendini şartlandırırsan zaten mutlu olma şansın yok Yaşadığın her kötü deneyimden bir mutluluk çıkrmasını bilirsen hayata okadar kötümser bakılmaması gerektiğini öğrenirsin

Mutlu ve mutsuz olacağın çok şey var önünde-önümüzde
Öğreneceğin-öğreneceğimiz çok şey var ilerleyen zaman zarfında, gerek hayata dair gerek iş, gerek aşk, gerek sosyal.

Ben mutluyum demeyi kendine ilke edinmeni öneririm

ben sürekli yalnız kalıyorum normal bir çevrem olmadığı için sanki kendimi boşluğa düşmüş te çıkamıyor gibi hissediyorum.Durum böyle olunca olumlu yönden bakmak bir yere kadar gidiyor Daha önceden de dediğim gibi ben zaten düzenli olarak dizi seyrediyorum ki dizilere yetişmek mümkün bile olmuyor bazen =))
CastieL
Neden sürekli yalnız kalıyorsun,yaşadığın yerde arkadaş çevren mi yok,yoksa başka bir nedeni mi var?
Bir de insan interneti ve tv yi bir yere kadar kullanıyor sonrasında illaki birilerine ihtiyaç duyuyor.
Belkide seninde dizileri bırakman gerekiyordur artık,hiç bu yönden düşündün mü?
Belki dizilerdeki karakterlerle bilmeden kendini özdeşleştiriyorsundur,bu olabilir yani.

depresyonda iken kişi beynin bir bölümünde fonksiyon bozulmaları görülür, beyin işlevini yöneten kimyasal maddelerin salgılarında da değişiklik olur; nasıl ki bedeninizde bir ağrı, rahatsızlık hissettiğinizde doktora gitmeniz elzemse ve düşünce gücünüzle ya da hobilerle onu yenemiyorsanız psikolojik rahatsızlıklarda da durum aynıdır. maalesef önyargılarımızın nedeni çoğu kez bilgi eksikliği ve çevrenin tepkisi ama kimseye haber vermeden daha iyi hissetmek için en azından psikolojik desteği deneyebilirsiniz yoksa içinde bulunduğunuz durum gittikçe ağırlaşıp yaşam kalitenizi de bozabilir. ne diye en güzel günlerinizi huzursuzluk içinde geçireseniz değil mi? uzun süre psikiyatriye direnen kişiler sonunda kabullenip gittiği vakit çoğu kez bunca zaman kendime neden işkence etmişim diyor. bir düşünün siz yine de.

5 nolu entryde @ZeN özetlemiş. aynen katılıyorum. geçmiş olsun allah şifa versin. dualarımız seninle. tanımadığın insanların duası daha iyi tutarmış. tşklr iyi forumlar.

Geri