Depresyon ve Serotonin

Konu sahibi son olarak 4136 gün önce görüldü
Uzun yıllardan beri Serotonin ve Depresyon arasında güçlü bir bağ olduğuna ve Serotonin eksikliğinin Deprosyon üzerinde önemli bir etkisi olduğuna inanılmaktaydı.

Ancak ABD'de fareler üzerinde gerçekleştirilen yeni bir çalışma beyin içerisinde kimyasal bir haberci olan Serotonin'in depresyonda major bir rol oynadığı konusunda şüpheye düşülmesine sebep oldu.

Wayne State Üniversitesi ve bir araştırma merkezinden bir araya gelen araştırmacılar, öncelikle farelerin Serotonin üretim seviyelerini düşürmüşlerdir. Sonrasında Serotonin seviyesi düşük olan farelerin, depresyon belirtileri gösterip göstermediği incelenmiştir. İncelemeler sonucunda farelerin depresyon belirtileri göstermediği anlaşılmıştır. Buradan çıkarılabilecek çok önemli bir sonuç bulunmaktadır.

Kaynak Depresyon ve Serotonin - Severek Yaşa

Ondan öncekiler serotoninle bağdaştırırken aynı deneyi yapmamış mı da ikinci yapan grubu kabul edip öncekini kabul etmeyeceğiz.
Bir de o zaman SSRI kullanımına nasıl yanıt veriyo bu hastalar?

Bence correlation/association calismalari yapilmis olabilir. ( sadece
Causal nedenlere bakilmamistir ( neden-sonuc iliskilerine)
Depresyonun sadece serotonin ile ilgili oldugunu ben de sanmiyorum, cunku genelde ilac tedavileri bittiginde kisi depresyondan kurtulmuyor, sanki anlik cozumler gibi geliyor bana bunlar

Bence correlation/association calismalari yapilmis olabilir. ( sadece
Causal nedenlere bakilmamistir ( neden-sonuc iliskilerine)
Depresyonun sadece serotonin ile ilgili oldugunu ben de sanmiyorum, cunku genelde ilac tedavileri bittiginde kisi depresyondan kurtulmuyor, sanki anlik cozumler gibi geliyor bana bunlar

Şimdiye kadar olan bilgiler sırf serotonin kaynaklı demiyorki zaten.
Bu adam serotonin bağımsız diyor direkt.

Şimdiye kadar olan bilgiler sırf serotonin kaynaklı demiyorki zaten.
Bu adam serotonin bağımsız diyor direkt.

Yok, burada sadece serotonin eksikligi depresyona kendi basina neden olmaz diyor
Yani baska hormonal bozukluklarla birlikte depresyon olusabilir.
Bu arkadas ana kaynagi soylese daha ayrintili bakabilirdim aslinda ama :p

Geri