K
Külkedisi
Ziyaretçi
Ziyaretçi

Van depreminden kurtulan depremzede öğrenciye Bitlis'ten ret geldi.
Van'da meydana gelen deprem felaketinden dolayı Van'da eğitime ara vermek zorunda kalan depremzede bir öğrenci, misafir öğrenci olarak gitmek istediği Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Anadolu Lisesine okul müdürü tarafından okula alınmadı. Yaşanan deprem felaketinden dolayı okulların tatil edildiği Van'da öğrencilerin eğitimden uzak kalmamaları için Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerin gittikleri il ya da ilçelerdeki okullarda misafir öğrenci ya da nakil alarak o okullarda eğitimlerine devam edebileceklerini duyurmuştu.
İddiaya göre ara verdiği eğitime devam edebilmek için Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan ablasının evine yerleşen Van Niyazi Türkmen Oğlu Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Okan Bingölli taban puanının Tatvan Anadolu Lisesini tutmasına rağmen misafir öğrenci olarak gitmek istediği okula okul Müdürü Mehmet Müzekki Ergin tarafın alınmadı. Oğlunun Tatvan Anadolu lisesine misafir öğrenci olarak başlayabilmesi için birçok defa okula gittiklerini belirten öğrenci annesi Sabiha Bingölli, okula gittikleri her defasında okul müdürünün müfredat gereği oğlunun misafir öğrenci olarak okula alınmasının mümkün olmadığı cevabını aldıklarını söyledi. Son bir aydır oğlunun eğitiminde geri kalmaması için, Van'dan kalkıp Tatvan'a kızının evine yerleştiklerini anlatan Anne Bingölli, ancak Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilerin gittikleri il ya da ilçelerdeki dengi okullarda misafir ya da naklini alarak eğitimini devam etme hakkı tanımasına rağmen okul müdürünün keyfi uygulamalarla son sınıf öğrencisi olan oğlunu okula almak istemediğini iddia etti. Oğlunun bu şekilde mağdur edildiğini ve derslerinden geri kaldığını kaydeden Anne Bingölli, "Bir aydır Tatvan'da oğlumun okula başlamasını bekliyoruz. Ancak kaç defadır gittiğimiz Tatvan Anadolu lisesinden her defasında okul müdürünün keyfi uygulamaları yüzünden geri çevriliyoruz. Oğlumun lisede son senesi ve üniversiteyi kazanması için sıkı çalışması gerekiyor. Bu yüzden oğlum eğitimden ve okulda işlenen konulardan geri kalmasın diye eğitimine devam etsin diye Tatvan'a kızımın yanına yerleştik. Ancak son 1 aydır her gittiğimizde okul müdürü bir bahane bularak öğrencimizi okuluna misafir öğrenci olarak almıyor. Zaten depremden dolayı psikolojisi bozulan oğlum burada da bu tür sorunlarla karşılaşınca iyice psikolojisi bozuldu ve eğitimden soğudu" diye konuştu.
Okula alınmadığını ve mağdur edildiğini iddia eden öğrenci Okan Bingölli ise, Van'da eğitim gördüğü Van Niyazi Türkmen Oğlu Anadolu Lisesindeki taban puanının 348 olduğunu Tatvan'daki Anadolu Lisesinin de son taban puanının 314 olması ve tüm şartları kapsamasına rağmen halen neden eğitime başlayamadığına bir anlam veremediğini belirtti. Misafir öğrenci olarak okula kayıt yaptırmak için gittiklerinde okul müdürünün kendilerine 'siz genelgeyi bende daha mı iyi bileceksiniz' diye azarlandıklarını da iddia eden Bingölli, "Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Çünkü son sınıf öğrencisiyim ve üniversiteye hazırlanıyorum. Konulardan geri kalmamam gerekiyor ancak bu sorunlar yüzünden 1 aydır okula bir türlü başlayamadım. Şu anda ancak evde kendi imkanlarımla konuları yetiştirmeye çalışıyorum" diye konuştu.