Depremler, uçak kazalarını tetikliyor mu?

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bilim Haberleri
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
telefon sinyalleri uçaktaki vericilere, iletişim sistemlerine karışır diye yasak.
cep telefonu uçağı düşürmez aslında :p
adamın biri sırf cep telefonuyla konuşacak diye uçağın kuleyle haberleşme sistemine parazit yapmasını kimse istemez sanırım...
Oh be tamam aydınladım

Öncelikle şunu belirteyim. Modern Uçak'larda Kablo kullanımından mümkün olan her yerde kaçınılmış. Ağırlık yapıyor. Onun yerine donanımlar arasında iletişim sinyaller ile yapılıyor. Bu sinyaller cep telefonlarınkine yakın. Henüz bu sebepten Uçak düşmedi ama zamanında bir çok kişi Polis gücüyle Uçak'tan atıldı ve tazminat ödenmedi. Hatta tazminata makum olan bile oldu diye hatırlıyorum.

Ve....

İşte burası çok önemli....

Depremler doğrudan Uçak kazalarına sebep olur. Hava Limanı iniş pisti hasar görmüşse, iniş takımlarının o süratte bir eğime çarpması sonucu kırılabilir ve yüzlerce insanın hayatı son bulabilir.

O aptal Bilim insanları Konya'daki deprem ile ilgili olarak Anya'daki Uçak'ları incelemiş. Türk bilim insanları olmalı.

Öncelikle şunu belirteyim. Modern Uçak'larda Kablo kullanımından mümkün olan her yerde kaçınılmış. Ağırlık yapıyor. Onun yerine donanımlar arasında iletişim sinyaller ile yapılıyor. Bu sinyaller cep telefonlarınkine yakın. Henüz bu sebepten Uçak düşmedi ama zamanında bir çok kişi Polis gücüyle Uçak'tan atıldı ve tazminat ödenmedi. Hatta tazminata makum olan bile oldu diye hatırlıyorum.

Ve....

İşte burası çok önemli....

Depremler doğrudan Uçak kazalarına sebep olur. Hava Limanı iniş pisti hasar görmüşse, iniş takımlarının o süratte bir eğime çarpması sonucu kırılabilir ve yüzlerce insanın hayatı son bulabilir.

O aptal Bilim insanları Konya'daki deprem ile ilgili olarak Anya'daki Uçak'ları incelemiş. Türk bilim insanları olmalı.
Farklı bir konudan bahsediyorsun. Deprem sonrası hasar gören karayolları da araba kazasına sebep olur. Bahsedilen ise depremlerin uçak kazalarını havadayken tetiklemesi ve bu konuda araştırma yapılmış.

Güneş patlamalarından gelen ışınlar bir sene Amerika ve Kanada'yı felç etmiş di. İmkansız bir durum değil.

Geri