Depremi dindarlığa bağlamak

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Her deprem sonrası belli bir güruhun ortaya çıkarak insanların korkularından beslenmesiyle yaptıkları propaganda. İzmir'de deprem olmuştur çünkü İzmir gavurdur ve Allah onları depremle uyarıyordur. 17 Ağustos olmuştur çünkü insanlar günah olan her işe koyulmaya başlamıştır(bir de slogan üretti bunlar "7.4 yetmedi mi" diye). Ve Allah 20 bine yakın insanı öldürecek şekilde sarsmıştır yer kabuğunu. Bu meczuplar her yerde. Toplumda sayıları son 15 yılda git gide çoğaldı. Dış görünüş, kromozom sayısı ve bilimum biyolojik açıdan insana benzeseler de, b.k olsa üzerine sinek konmayacak kadar çürümüş beyinleri nedeniyle toplumda "ben buradayım" mesajını, farkındalıklarını rahat belirtebiliyorlar. Deprem öncesinde ve sonrasında alınması gereken tedbirleri almayan siyasi erkler için bulunmaz nimettir. Zira belli bir kesim için eksikliklerin üzerini örtecek en iyi perde bu.

Beyinleri pırıl pırıl, yepyeni. Hiç kullanmamışlar.

Bağlanır mı bağlanır böyle afetler inananlar için her an ölecekmiş gibi yaşamanın gerekliliğini hatırlatır ama bu bir trafik kazasıda olabilir bir sel bir deprem yada hastalıkta

Kendilerinden Gölcük , van, erzincan , muş , samsun , bolu gerede vb depremler hakkında da dini açıdan yorumlar almak isterim açıkcası ben .

Allah'ı çocuğuna kızan baba figürü gibi gösteriyorlar.
Kızınca çocuğu dövüyor, cezalandırıyor falan.

Kafanızın içinde beyin var onu kullanın daha ilk günkü gibi duruyor.

Kimmiş onlar bir örnek göster.
Müslümanlara sataşacak yer aramayın.

Ayrıca Nuh tufanı gibi bir gerçek var.

Tek tanrılı inanışlardan evvel, toplumlarda doğa olaylarının ceza-ödül kaplamında tanrısal boyutu olduğu iddia edilirdi. Bu iddia her ne kadar tek tanrılı dinlere de sıçramış ise temeli zeburdan öncesine dayanıyor. Bu toplumları ''ilkel'' diye tanımladığımızı öncül olarak değerlendirirsek bahsi geçen şahıslar için de ilkel demeyi mantıklı buluyorum.
Açıkçası bunun kaynağı da çok eşkere, ama inançları gereği birçoğunuz bu kaynağı bilincinizde gizliyorsunuz. Şöyle bir sodom ve gomore hikayesine baktığımız zaman lut kavminin tanrı tarafından cezalandırıldığı konusunda bütün müslümanların hemfikir olduğunu görebiliyorum. Af buyurun ama, depremler için 'gavurlaştınız, bu yüzden allah size ceza veriyor' diyen bir insan ile Lut kavmi mevzusuna 'sapıklıktan(!) mütevellit allah tarafından cezalandırıldılar' diyen insan arasında pek de bir düşünsel fark olduğunu sanmıyorum.

Düşünce özgürlüğü saygı duymak lazım

[YOUTUBE]7x3CD2GmROM[/YOUTUBE]​

Siyah bulutlar halinde hücum eden deprem var. Siz neyi tartışıyorsunuz?

Doğuda yaşanan depremlerin sorumlusu bulundu.

Kabe de vinç devrilmişti yüzlerce kişi ölmüştü ..
Tanrı onları neden cezalandırdı diye sorunca cevap yok ..

No pasaran sende pek farklı sayılmazsın artık bunlardan. 3-5 kişinin bu ve benzeri felaketleri dine bağlamalarına karşın neredeyse tüm dindarları aynı kefeye koyarak aşağılaman seni yüceltiyor mu? Aynı şeyleri, inanmayan insanların inananlar ile alay ederkende aynı duruşu sergilemeni göremiyoruz. Bu ise riyanın beyninde çok güzel yer ettiğini göstermiyor mu?

Bağlanması yanlış değil, sonuçta bir afet ve her bir afetin manevi bir sebebi olabilir. Kaldı ki sadece deprem değil, dolu vs. için de bu bağlamda kullanmak olasıdır.

yetmedi74tq9.jpg

Geri