Depremden kurtuldular, töreye yakalandılar

K
  • Kullanıcı Külkedisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Anne Z.Ç., "Nişanlımı seviyorum. Ondan başkası ile evlenmem" diyen kızının ayaklarını önce kaynar suyla haşladı sonra..

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan P. Ç. (20)'in ailesi nişanlısı B. E. (21)'in ailesinden başlık parası alamayınca kızlarını başkasıyla evlendirmek istedi. Anne Z.Ç., "Nişanlımı seviyorum. Ondan başkası ile evlenmem" diyen kızının ayaklarını öfkeden deliye dönüp kaynar su dökerek yaktı. Acılar içinde kıvranırken nişanlısını arayan P. Ç., götürüldüğü hastanede tedavi oldu.

ANNENİN DEDİKODUSU TÖREYE DAVETİYE ÇIKARDI
Anne Z.Ç. kızının rest çekmesi üzerine bu kez de B. E.'in ailesine "Kızımın erkek kardeşimle ilişkisi var" diye söylenti yaydı. Bu dedikodulardan sonra her iki aile arasında kavga başladı.

VAN DEPREMİNDEN KURTULDULAR TÖREYE YAKALANDILAR
Annesinden çeşitli baskılar gören P. Ç. nişanlısını arayarak, "Biz depremden kurtulduk fakat töre bizi öldürecek gel beni al kaçalım" dedi. B. E., nişanlısını alıp kaçtı ve Eskişehir'de bir otele yerleşti. Eskişehir'de nikah masasına oturan gençler, hayırsever vatandaşların desteği ile evlendi.

Nikah masasında töre korkusu yüzünden evlendiklerine bile sevinemedilerini belirten Pı. Ç., töreye kurban gitmek istemediklerini söyledi.

B. E. de, " Van depremi oldu. Canımızı zor kurtardık. Bu kez töreye yakalandık. Ölüm korkusu bizi kaçmaya ve evlenmeye zorladı. Artık Van'a dönemeyiz. Çünkü orada Töre var" diye konuştu.

Geri