Deprem bölgelerinde akp'ye yüksek oy çıkmasını neyle açıklarsınız?

Konu sahibi son olarak 27 gün önce görüldü

Deprem bölgelerinde akp'ye yüksek oy çıkmasını neyle açıklarsınız?​

İki sebepten. İlki muhalefetin o bölgeye dair sağlam adaylar çıkarmaması ve bölgedeki sandıklara sahip çıkamaması. Çünkü deprem bölgelerindeki sandıkların neredeyse tamamında muhalefet temsilcileri yoktu. YSK'da bölgedeki seçmen sayısında ölenlerin kaydını düşmedi. Sen sandığa sahip çıkmazsan oradaki iktidar mensupları da oyları kafalarına göre basarlar.

İkincisi ise kıskançlık. Bölge insanının azımsanmayacak bir kısmında "Bende yok onda niye var?" ya da "Ben fakir isem oda fakir olsun, ben aç isem oda aç kalsın" kıskançlığı vardır. Hiç kimse Anadolu'da ve Güneydoğu ya da Doğu fark etmez hangi bölge olursa olsun bu duyguların insanlarda olmadığını bana anlatmasın. Kendi akrabalarımdan biliyorum. Batı da olan insanların rahatı ve refahı, her zaman Doğu da olanların ilgisini ve hasetliğini mutlak suretle çekmiştir. Ülkedeki ekonomik koşullar kötüleşirken, bu kesimin "biz sürünüyorsan onlarda sürünsünler" mantığı ile oy verdiğini düşünmek yanlış olmaz.

Ama gerçek şu ki; İlk ihtimaldeki insanlar ikinci ihtimaldekilerden daha fazla. Kendine muhalefet diyen zırtapozlar ve onların körü körüne destekçileri ayağa kalksaydı ne AKP bu kadar azıtabilirdi, ne de CHP bu kadar sessiz ve etkisiz kalabilirdi. Çünkü CHP'nin başındaki adam dolaylı yoldan AKP destekçisi.

Geri