Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Cahil işte bu kadar pisliğe,hırsızlığa rağmen veriyorsa oyunu sen söyle ne diyelimBenim gorusumu az cok biliyorsunuz, ismaili de ibadeath’i de siyasi gorus olarak hic sevmem. Yalniz, bence burada dogru bir sey soyluyorlar ama hala inat ediyoruz anlamamak icin. (Belki de sol kesimin anlamadigi nokta da bu)
Halkin bir kesimini surekli cahil diye asagilarsaniz, hakaret ederseniz, eger yonetim degisirse, su anki halimizden cok daha beter olacagiz diye dusunurler. Bundan dolayi da akp tabani oy degistirmiyor.
Ikincisi bu halk sag tabanli, bunu kabul etmek lazim. Farkliliklara saygi duyulmuyor, hepimiz kardesce yasamaliyiz diyoruz ama kullandigimiz dil bunu desteklemiyor. Halk da samimi olunmadigini hissediyor.
Bu arada bu yorumum deprem yorelerine ozgu degil. Sosyal medyami baz alsaydim, acik ara bu secimin kazaniliyor olmasi gerekirdi. Belli ki bir balonda yasiyoruz. Enflasyonun %200-300’e ciktigi durumda bile Erdogan kaybetmiyorsa, bunu sadece halk cahil diye aciklamaya calisiyorsaniz, zaten neden kaybettigimiz ortada. O kesimi anlamaya calismak zorundayiz, yoksa daha cok bu sekilde devam edecek belli malesef.
Bunları dile getirmen çok güzel ama onlara bir etki edeceğini düşünmüyorum teşekkür ederimBenim gorusumu az cok biliyorsunuz, ismaili de ibadeath’i de siyasi gorus olarak hic sevmem. Yalniz, bence burada dogru bir sey soyluyorlar ama hala inat ediyoruz anlamamak icin. (Belki de sol kesimin anlamadigi nokta da bu)
Halkin bir kesimini surekli cahil diye asagilarsaniz, hakaret ederseniz, eger yonetim degisirse, su anki halimizden cok daha beter olacagiz diye dusunurler. Bundan dolayi da akp tabani oy degistirmiyor.
Ikincisi bu halk sag tabanli, bunu kabul etmek lazim. Farkliliklara saygi duyulmuyor, hepimiz kardesce yasamaliyiz diyoruz ama kullandigimiz dil bunu desteklemiyor. Halk da samimi olunmadigini hissediyor.
Bu arada bu yorumum deprem yorelerine ozgu degil. Sosyal medyami baz alsaydim, acik ara bu secimin kazaniliyor olmasi gerekirdi. Belli ki bir balonda yasiyoruz. Enflasyonun %200-300’e ciktigi durumda bile Erdogan kaybetmiyorsa, bunu sadece halk cahil diye aciklamaya calisiyorsaniz, zaten neden kaybettigimiz ortada. O kesimi anlamaya calismak zorundayiz, yoksa daha cok bu sekilde devam edecek belli malesef.
O kadar hırsızlık olsaydı, ülke batmış olurdu. Bu kadar yalan ile anca bu kadar yol alınabiliyormuş. Kandırabildiklerinden oy aldılar. Meselâ senden. Adam Dünya'ya meydan okudu ve kazandı. Diğerini de herkes destekledi, bir tek halk desteklemedi.Cahil işte bu kadar pisliğe,hırsızlığa rağmen veriyorsa oyunu sen söyle ne diyelim
Zaten batık ülke.karşılıksız para basıp piyasayı ayakta tutuyor,dışarıdan getirdiği yüksek faizli parayı katmıyorum bile..sen ayakta uyu 500 milyar doları geçen borç ve cumhuriyet tarihinde ilk kez merkez bankası -60’a ulaşmış.dünyaya meydan okuma ruh hastaların inanacağı bir masaldırD: iki dakikada Marmara gemisinin davasını satan,rahibi bırakan,sisi’ye darbeci deyip sonra yanına koşan mı lider oluyor?bi Avrupa’da birliğine gireceğiz diyip bir g20’ye olmadı türk birliği o da olmadı Rusya,Çin,İran üçlüsüne bel bağlayan fırıldak Tayyip mi meydan okuyor dünyaya sizin beyninizi örümcek ağı sarmış isoO kadar hırsızlık olsaydı, ülke batmış olurdu. Bu kadar yalan ile anca bu kadar yol alınabiliyormuş. Kandırabildiklerinden oy aldılar. Meselâ senden. Adam Dünya'ya meydan okudu ve kazandı. Diğerini de herkes destekledi, bir tek halk desteklemedi.
Hadi bay bay Kemal.
Cumhuriyet tarihini bildiğini sanmıyorum. Kendi yalancı haber kanallarınızın söylediklerini ezbere sayıyorsun.Zaten batık ülke.karşılıksız para basıp piyasayı ayakta tutuyor,dışarıdan getirdiği yüksek faizli parayı katmıyorum bile..sen ayakta uyu 500 milyar doları geçen borç ve cumhuriyet tarihinde ilk kez merkez bankası -60’a ulaşmış.dünyaya meydan okuma ruh hastaların inanacağı bir masaldırD: iki dakikada Marmara gemisinin davasını satan,rahibi bırakan,sisi’ye darbeci deyip sonra yanına koşan mı lider oluyor?bi Avrupa’da birliğine gireceğiz diyip bir g20’ye olmadı türk birliği o da olmadı Rusya,Çin,İran üçlüsüne bel bağlayan fırıldak Tayyip mi meydan okuyor dünyaya sizin beyninizi örümcek ağı sarmış iso
Kısaca;Bir çok sebebi var cehalet, psikoloji, inanç, gönül köprüsü hepsi tartışılabilir hepsi de kendi içindeki önermelerde doğrular barındırır.
Fakat muhalefetin yoksul tabana inme beceresini yıllardır sergileyememesi de en önemli hususlardan. Bunu gözardı edip, halkı aşağılamak bize bir şey kazandırmaz. Madem cehalet, psikoloji, inanç, gönül köprüsü bir tespitte bulunuyoruz, bu tespiti tersine nasıl çevrilebilir bunu da tartışmak lazım.
Adıyamanın köyündeki Maraşın taşrasındaki insanın derdi sizce "çadır satılması" mevzusu mu? Onun derdi çadır. Satış mevzusu yalnızca belli bir kesmin gündemi. Çadırını almış mı depremzede? Almış. Konu bundan ibaret onun için.
Yoksul halk tabanına muhalefet partilerinden sadece YSP inebiliyor ki o bile bu seçimde ciddi anlamda eridi.
Eğer muhalefetin hala yoksul halk kesimlerini "oyunu makarnaya satar bunlar" tarzında aşağılayan tavırları sürerse defalarca seçim yapın mevcut muktedir kazanır. Seccadeye basıyor bu der, tepki koyar ortaya. Anlamak ve ona göre politikalar üretmek lazım.
Çünkü birçoğumuz makarnaya muhtaç bir hayatı yaşamadık, o durumu bilmiyoruz. Seçim sürecinin başından beri söyledim tekrar ediyorum muhalefet sosyal yardımlar konusunda etkili bir politika yürütürken bir yandan da insanları ekonomik üretime dahil edebileceğine ilişkin ikna sürecini birlikte yürütmeli.
Hdpkk ile anlaşma yapmamak daha önemli hocamNe çok analiz kasmışsınız abi ya. Yok cahillik yok norobilim yok öğrenilmiş çaresizlik..
Adamlar kim Sünni görünüyor ise ona oy veriyor. Bu kadar. Bunun ekonomi ile deprem ile hizmet ile alakası yok.
seni seçmeleri için temel şart Sünni olmak. Ve CHP li olmamak. Hepsi bu
O işin bahanesi.Hdpkk ile anlaşma yapmamak daha önemli hocam
Hocam yine Erdoğan'a bastın biliyorumVatanla sevmekle alaksi yok.
Benim evim kafama yıkılmış diyelim.
Bu durumdan kurtulmam lazım.
Halihazırda hükümette olan adam daha cazip. İnşaat da biliyo. E biraz da mahcup geç geldim erken gittim çadır sattım davasına. Öteki belki kazanır belki kazanmaz. Hiç şans vermediğim için bilemiyorum da ne yapabileceğini.
Gerek yok maceraya der basarım mührü Erdoğan'a. Zaten normalde de basıyordum.
Bu kadar basit.